PlayStation Productions gaat game verfilmingen maken - welke films willen we zien?

  Sony heeft gisteren laten weten dat ze een nieuwe afdeling op zal richten. De nieuwe afdeling wordt een filmstudio om PlayStation titels te verfilmen. De afdeling heet PlayStation Productions en is onafhankelijk van Sony Pictures, zij helpen alleen met het verspreiden van de films. Wij vertellen je welke PlayStation Productions verfilmingen we willen zien!

  PlayStation Productions heeft natuurlijk een prachtige bibliotheek van games waaruit zij kunnen kiezen dus, er is genoeg materiaal om te verfilmen. Daarom hebben wij hier een top 5 van de games die wij het liefst verfilmd willen zien door PlayStation Productions. De spellen staan niet op volgorde, want ze verdienen allemaal evenveel credit.

  5. God of War

  De God of War franchise heeft al acht titels die behoorlijk wat content hebben om te verfilmen, maar ook flink wat mogelijkheden bieden om het verhaal voort te borduren. De brute actie van een God of War film zou door menig fan gewaardeerd worden.

  God of War is een hack en slash-franchise gemaakt door Sony Interactive Entertainment Santa Monica Studio. Hierin speel je de Griekse halfgod Kratos. De laatste release is God of War (2018) hier is Kratos eindelijk uit Griekenland en probeert een rustig leven te leiden met zijn kind en vrouw in Noorwegen. Zijn vrouw komt te overlijden en haar laatste wens was om op de hoogste piek van alle werelden uitgestrooid te worden.

  Dit gaat alleen niet van een leien dakje en Kratos wordt gedwongen om zijn rustige periode te doorbreken en weer in het harnas te klimmen. Dit keer om Noorse goden een flink pak slaag te geven.

  4. Uncharted

  Uncharted is een action adventure-game uit de stal van Naughty Dog. Als tegenpool van Lara Croft in Tomb Raider, kruip je in de huid van Nathan Drake. Hij is in maar liefst zes games al behoorlijk vaak op pad geweest om schatten te zoeken en puzzels op te lossen

  In het laatste spel: Thief’s End wordt jij als Drake uit pensioen gehaald door je oudere broer Sam. Hij wil op zoek naar de verloren schat van Henry Avery en dus gaan de boers op pad. Onderweg komt er een heleboel tegenstand in de vorm van huurlingen die ook achter schat aan zitten dat voor de nodige actie zorgt.

  A Thief's End is de laatste in de serie waarin Nathan Drake te zien is. De avonturen van Nathan Drake zijn prima in een film te gieten. Dit zou dan avontuur met flink wat actie combineren en misschien zelfs een snufje mysterie als kers op de taart.

  3. Horizon: Zero Dawn

  Horizon Zero Dawn is een action-RPG, gemaakt door Guerilla Games. Je speelt als de jager Aloy in een post-Apocalyptische wereld rond het jaar 3000. De wereld is verwoest nadat het bedrijf FARO Automated Solutions de controle verloor over al haar robots. Hierdoor is de mens gedwongen om weer primitief te gaan leven, maar wel met het een en ander aan technologie tot hun beschikking.

  Het verhaal in Horizon: Zero Dawn zou behoorlijk goed tot zijn recht komen in filmvorm. De enorme robots voegen hier niet alleen flink wat grafische pracht en praal aan toe, maar zorgen mogelijk ook voor flink wat actie.

  2. Spyro the Dragon

  Spyro the Dragon is een platformer gemaakt door Insomniac Games. Je speelt als de kleine paarse draak Spyro. Gnasty Gnorc(half ork half kobold) heeft alle draken opgesloten in kristallen en gebruikt al hun edelstenen om een leger voor zichzelf te bouwen. Jij gaat Gnasty stoppen, maar doet dit niet alleen. Samen met je beste vriend Sparx, een libelle, redt jij de wereld door de plannen van Gnasty te dwarsbomen.

  Een Spyro film zou een hele leuke kinderfilm maken in een PIXAR-achtige stijl.

  1. Days Gone

  Days Gone is een action-adventure survival horror game gemaakt door SIE Bend Studio. Je speelt als Deacon in een post-Apocalyptisch Oregon twee jaar na een catastrofale ramp. Hierdoor is iedereen in kannibalen veranderd. Days Gone is geen heldenverhaal. De wereld is namelijk niet meer te redden van deze Apocalyps. Het is nu eenmaal zo en het kan niet teruggedraaid worden.

  Zoals de ontwikkelaar aangeeft: "Ons spel gaat niet over het redden van de wereld. Deacon zal niet de held zijn die de oplossing voor deze epidemie vindt. De epidemie is iets wat de mensen in de wereld treft. Ze weten niet waar het vandaan komt. Een ding is zeker: overleven is niet (gewoon) leven."

  Een verfilming van Days Gone zou toffe elementen uit films als bijvoorbeeld 28 Days Later combineren met The Walking Dead en Sons of Anarchie tot een waardige film vol spanning!

  PlayStation Productions verfilmingen - nog veel meer films op de wensenlijst

  Dit zijn de vijf games die wij graag in filmvorm willen zien vanuit de studio. Als je naar de enorme collectie PlayStation games kijkt, zijn er natuurlijk veel meer films die we graag als film zien voorbij komen. Neem bijvoorbeeld Killzone, een game die een geweldige actiefilm zou kunnen worden. Welke gameverfilming wil jij graag zien?

  God of War

  Verkijgbaar vanaf 20 april 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.