Alle Halo Infinite details die we nu al weten

  Tijdens de Xbox E3 persconferentie trapte Microsoft af met de aankondiging van een nieuw deel in haar populaire Halo-serie. Wij zetten de eerste Halo Infinite details op een rijtje.

  De aankondiging van het nieuwe spel ging gepaard met een korte teaser die hierboven terug te kijken is. Hoewel uitgever Microsoft en ontwikkelaar 343 Industries nog maar weinig loslaten over het komende deel, kunnen we toch al aardig wat zeggen aan de hand van de hints en trailer. We zetten de Halo Infinite details die we al kennen voor jullie op een rijtje.

  Speelt zich af na Halo 5

  Met Halo 4 begon een nieuw avontuur voor de Master Chief en zijn sidekick Cortana. Na een tijdje rondgezweven te hebben in de ruimte, werd de supersoldaat ontwaakt om wederom in actie te komen. De relatie tussen de Master Chief en Cortana stond hierin centraal.

  Cortana, een artificial intelligence, liep namelijk tegen het einde van haar levenscyclus op. Aan Master Chief de taak om haar thuis te krijgen en een oplossing te vinden. Dat verliep alleen niet helemaal volgens plan. In Halo 5 Guardians sloeg Cortana door deze problemen zelfs zover door dat ze de vijand werd!

  In Halo Infinite, dat eigenlijk gewoon Halo 6 is, gaat het verhaal verder. Uit de teaser blijkt namelijk dat het spel zich achttien maanden na Halo 5 zal afspelen en wederom op een Halo ring. Misschien wel de Halo ring die aan het einde van Halo 5 in beeld was en waar Cortana nu actief is.

  Terug naar de oude stijl

  Toen 343 Industries het stokje van Bungie overnam onderging de Halo serie ook grafisch enkele veranderingen. De stijl van de game werd anders, waardoor bijvoorbeeld de armour van de Master Chief gevuld was met extra details. Hoewel deze Halo games er prachtig uitzagen, sloeg de stijl soms wat door met de toevoeging van onnodige details.

  Met Halo Infinite zal dit aangepast worden. De ontwikkelaar grijp terug naar de oude stijl van Halo, wat direct te zien is aan de helm en het gedeelte van de armour die aan het einde van de teaser in beeld zijn. De simpelere stijl van Halo: Combat Evolved lijkt terug te keren.

  Dit bevestigen de makers ook in een blog post op Halo Waypoint. Er wordt inspiratie gehaald uit de iconische aspecten van de eerdere delen, maar zonder in te leveren op grafische pracht. Dit alles moet mogelijk gemaakt worden door de gloednieuwe Slipspace Engine waar het spel op draait. Hoe dit er uiteindelijk uit komt te zien, is nog even afwachten.

  Halo Infinite details wijzen naar open wereld

  De Halo games staan altijd al bekend om haar grote levels: van het iconische level "Halo" uit het eerste deel tot de omvangrijke levels in de latere delen. Bungie en (later) 343 Industries hebben spelers altijd veel mogelijkheden gegeven om de levels op hun eigen manier te doorlopen.

  Met Halo Infinite lijkt nu de volgende stap gemaakt te worden naar een echte open wereld. In de teaser zien we al verschillende elementen die hiernaar hinten. De achtergronden zijn open en wijds, de dieren die rondlopen op de Halo ring krijgen flink wat aandacht en aan het einde rijdt de Master Chief in een Warthog weg.

  Hoewel het nog niet bevestigd is dat de game een open wereld krijgt, lijken de beelden er wel op te duiden. Ook zegt 343 Industries dat ze Halo in een "nieuwe en onverwachte richting" zal brengen. Een compleet open wereld zal dat zeker zijn.

  Focus op Master Chief

  In Halo 5 Guardians maakten we kennis met Spartan Locke. Deze soldaat zat de Master Chief achterna en was het speelbare karakter in het grootste gedeelte van de game. Hierdoor was de oudere supersoldaat slechts in een klein aantal levels speelbaar.

  De situatie deed denken aan Halo 2. Daarin namen we de rol aan van de Arbiter. Ook dat was toen een keuze die niet bij alle fans in de smaak viel. Hetzelfde gebeurde met Halo 5, maar dan nog een stukje meer. Daarom lijkt 343 Industries, net als Bungie eerder, deze keuze weer ongedaan te maken.

  De ontwikkelaar laat ons weten dat het spel zich voornamelijk zal richten op de Master Chief en zijn avontuur. De mogelijkheid bestaat dus dat er alsnog andere speelbare karakters zijn, maar de aandacht gaat vooral uit naar de man waarmee de serie begon.

  Halo Infinite ook naar PC

  De Halo serie is vrijwel altijd exclusief op de Xbox geweest. Hoewel Halo: Combat Evolved en de Halo Wars games ook op de PC te spelen zijn, zijn de andere delen enkel te spelen op de consoles. Met de nieuwe richting die Microsoft inslaat met haar titels wordt nu eindelijk de echte sprong naar PC gemaakt.

  Halo Infinite zal namelijk op de PC uitkomen, waarschijnlijk tegelijk met de Xbox versie. Je zult hiervoor wel Windows 10 moeten hebben, zet zoals vereist voor andere titels die Microsoft naar de PC brengt.

  Of de game ook op de huidige Xbox One verschijnt, is alleen een grotere vraag. Ontwikkelaar 343 Industries heeft het over een release op de "Xbox One familie." Dat zou erop kunnen duiden dat het spel op en volgende console uitkomt, aangezien Microsoft al heeft laten weten aan een nieuwe Xbox te werken en de release van het spel nog een tijd van ons verwijderd is.

  Wanneer Halo Infinite precies moet uitkomen, is ook nog onduidelijk. Een release in 2020 lijkt waarschijnlijk, waardoor het nog een flinke tijd wachten is. Toch is de game al te pre orderen als je er echt vroeg bij wilt zijn.

  Halo Infinite

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.