Fallout 76 release details - Wat we al weten over deze game

Article
maandag, 11 juni 2018 om 16:52
xgn google image
Tijdens de Xbox E3 2018 presentatie is er weer het één en ander getoond aan Fallout 76 release details. Om wat duidelijkheid te scheppen wat er nu eigenlijk al bekend is rondom deze game, hebben wij hier een overzicht.
In deze special zetten wij enkele dingen uiteen die jij echt moet weten over Fallout 76. Op die manier ben jij helemaal voorbereid op de release van 14 november.

Erg lang of groot spel?

Het lijkt erop dat Fallout 76 een lang of groot spel wordt. Zodoende heeft Bethesda ons beloofd dat het spel ruim vier keer groter wordt dan die van Fallout 4. Het is niet helemaal duidelijk of ze hiermee doelt op hoe groot de spelwereld is of hoelang je bezig bent met het voltooien van het spel zelf.
In ieder geval heeft de wereld van Fallout 76 maar liefst zes verschillende regio's die allemaal een eigen thema zullen krijgen. Zodoende lijkt het alsof er veel content op komst te zijn.
Eerder kreeg Fallout 4 een 9.5 in de Fallout 4 review, mede door de grote hoeveelheid content die het spel kent. Het duurt al ruim 26 uur om Fallout 4 uit te kunnen spelen en zodoende heb je dus een flinke hoeveelheid aan speelduur. Dit belooft dus veel goeds voor de gameplay van de aankomende Fallout 76, mits het spel daadwerkelijk vier keer groot is.
133443

Vault 76 in Fallout 76 release details

Het spel speelt zich af in West-Virginia. Dit werd tijdens de Microsoft persconferentie al flink duidelijk doordat er op de achtergrond van het beeldmateriaal de bekende song van John Denver. Terwijl de bekende tekst 'take me home, country road' erin knalt, wordt duidelijk dat Vault 76 waarschijnlijk in deze staat van Amerika is gevestigd.
Eerder werd er in andere games ook al informatie weggegeven over Vault 76. Zodoende weten we uit The Citadel van Fallout 3 dat het om een Control Vault gaat. In deze schuilkelders worden experimenten uitgevoerd op de inwoners. Vault 76 is op het moment nog dicht, maar staat ruim 20 jaar na sluiting gepland om weer open te gaan.
De game zal zich dan in de toekomst afspelen, 21 oktober 2102. De deuren van de vault zijn op dat moment al vier jaar open, omdat de Grote Oorlog van het Fallout-universum in 2077 startte. Je speelt in een apocalyptische wereld waarin jij kan helpen met het opnieuw opbouwen van nederzettingen. Via een technologie die de Construction & Assembly Mobile Platform, of C.A.M.P in het kort heet, kun je gebouwen en verdedigingswapens maken.
133444

Een betere engine

Fallout 76 zal gebruik maken van Bethesda's eigen verbeterde engine. Zodoende lijkt het erop dat Bethesda flink wat paardenkracht klaar heeft staan voor deze survivalachtige game.
Het spel zal er grafisch vele malen beter uit moeten zien dan Fallout 4. Ook zal het nieuwe engine naar wat het lijkt efficienter met de kracht van je console omgaan, waardoor technisch meer mogelijk is. Zodoende werd in de Xbox E3 presentatie al duidelijk gemaakt dat deze game tot 16 keer meer detail aan kan dan het geval was bij Fallout 4.
Dit is interessant omdat we in de Fallout 4 review de game toentertijd al hebben geprezen omdat het er erg gelikt uitzag. Dat er in de nieuwe Fallout-game nog meer detail kan worden toegevoegd, is dan ook een goed teken en voor velen een reden om ernaar uit te kijken.
133445 1

Online functies

Eerder waren er al geruchten dat Fallout 76 geen klassieke game wordt, maar meer invloeden uit online survival RPG's heeft. Zodoende zou het spel invloeden hebben uit DayZ en Rust.
Het is voor het eerst in de geschiedenis van Fallout dat we in deze game aan de slag kunnen gaan met een online multiplayer. Elke speelsessie kun je met andere spelers in dezelfde spelwereld rondlopen en ben je vrij om te gaan en staan waar jij zelf heen wilt gaan. Ondertussen kun je post-nucleaire overlevenden helpen of ze bijzonder hard in de weg zitten.
Verwacht geen honderden andere spelers in een grote open wereld. Denk eerder aan een tiental andere overlevenden van de apocalyps die een toevoeging moeten vormen op jouw spelervaring. Het wordt geen verplichting om het spel online te spelen. Zodoende kun je ook alleen die spelwereld van Fallout 76 verkennen.
133450

Beta tijd en Special edition

Wil jij zelf al een beetje proeven hoe het is om Fallout 76 te spelen? Er komt een speciale Fallout 76 bèta waar je toegang tot krijgt wanneer je de game digitaal pre-ordert. Het is nog niet duidelijk wanneer de pre-order precies verschijnt. De Fallout 76 pre order werd aangekondigd tijdens de Xbox E3 2018 persconferentie.
Naast de bèta kun je ook een speciale collector's edition binnenhalen. Deze zogeheten Power Armor Edition voegt wat leuke goodies toe: een glow in de dark map en een draagbare T-51b Power Armor Helm. Het toffe aan deze special edition is dat je het spel en de goodies gewoon lekker fysiek in je kast kunt zetten. Vooralsnog is er nog geen prijs bekend, maar in de trailer bovenaan deze pagina kun je hem al wel voorbij zien komen.
De game verschijnt 14 november op de Xbox One, PC en PlayStation 4.
Wil jij de game niet digitaal pre-orderen, maar juist fysiek in huis halen? Dan kan dit ook. De Fallout 76 pre orders zijn nu op veel plekken al verkrijgbaar. Ook kun je de uitgebreide Power Armor Edition bestellen.