E3 verslag - Hoe ziet de agenda van onze verslaggevers eruit?

Article
donderdag, 09 juni 2016 om 18:09
xgn google image
De E3 gaat beginnen en wij zijn er bij! Hugo, Jeroen en Ralph zullen alles zien én spelen en hier uiteraard voor jou verslag van doen. We vroegen ze naar aanloop van het evenement bijvoorbeeld wat ze gaan doen en wat ze willen zien. Wat dit is, lees je in dit E3 verslag met de plannen van onze verslaggevers.
De E3 is hét evenement in Los Angeles waarbij de hele game wereld bij elkaar komt. Ontwikkelaars, uitgevers en journalisten komen ieder jaar weer bijeen om er een grote happening van te maken. Maar ook alle thuisblijvende game fanaten kijken ieder jaar weer reikhalzend uit naar dit evenement om voor het eerst kennis te maken met nieuwe games en gadgets. Of juist om meer te zien van reeds aangekondigde of verschenen titels.
Al zijn er enkele redenen te bedenken om te stellen dat de E3 niet meer zo machtig is zoals voorheen, toch weet het evenement jaar in jaar uit iedereen te verrassen. Zo zijn er genoeg persconferenties, waar niet alleen wij naar uitkijken, maar ook gamend Nederland. En uiteraard hebben we ook al onze verwachtingen voor de verschillende persconferenties op een rijtje gezet. Kortom E3 2016 is hét evenement waar je als gamer geen seconde van mag en wil missen en om jullie daar een handje bij te helpen doen wij live verslag van alles wat er zich in LA afspeelt.

Live E3 verslag van onze verslaggevers

Hugo, Ralph en Jeroen zullen het evenement alle dagen afstruinen om alles wat de E3 omvat te aanschouwen, om ontwikkelaars aan de tand te voelen en natuurlijk om zelf ook het één en ander te spelen en met ons te delen. Maar wie gaat er precies wat doen? En waar kijken ze het meest naar uit? Dit en meer vroegen we onze verslaggevers nog even in een laatste interview. Hun antwoorden lees je terug op de volgende pagina's van deze E3 special.

Is dit de eerste keer dat je de E3 bezoekt?

Zo niet, wat verwacht je aan te treffen? Zo ja, wat hoop je dat er veranderd is?

Hugo: Het is niet mijn eerste keer, dus ik ben bekend met de E3. Ik verwacht op eerste gezicht niet veel nieuws, de beurs is al jaren nagenoeg hetzelfde vormgegeven. Behalve dan dat er persconferenties, die traditioneel op de maandag plaatsvonden, dit jaar meer verspreid zijn over de zondag en maandag, en van tijden veranderd zijn.
Het is wel mooi om te zien hoe de grote spelers, die altijd als titanen tegenover elkaar worden gezet, toch op één of andere manier voor de E3 afspraken met elkaar maken! Zo ben ik bijvoorbeeld maandochtend (net als elk jaar op dezelfde tijd) eerst bij de Xbox persconferentie, maar door het verplaatsen van de EA persconferentie naar zondag, zijn de Ubisoft en PlayStation persconferenties wat eerder op de dag gepland dan normaal. Dit geeft Xbox weer ruimte om een Media Showcase, die normaal op dinsdag was, voor journalisten te houden op de maandagavond, waar normaal eigenlijk de PlayStation persconferentie was! Kortom it's all in the details :)
Jeroen: De enige grote gamebeurs waar ik ben geweest, is de Gamescom 2015 in Keulen. Als ik mijn verwachtingen voor de E3 dus ergens mee vergelijk, is het daarmee, maar de Gamescom is ook nog drie dagen open voor het publiek. Omdat dit op de E3 niet zo is, verwacht ik dat alles wat minder aangekleed is. Het zal meer zakelijk gericht zijn. Maar dat mag de pret niet drukken! Het is altijd tof om met de ontwikkelaars/uitgevers over hun games te praten en om als eerste die games te mogen zien en spelen.
Ralph: Dit is mijn allereerste keer E3, dus ik ben enorm benieuwd wat ik aan ga treffen. Ik ben al meerdere keren naar de Gamescom geweest, dus ik kan mij het wel een beetje voorstellen, maar niks is natuurlijk te vergelijken met het circus dat de E3 heet.

Waar verwacht je het meest van tijdens de E3 2016?

Hugo: Het meest verwacht ik van hetgeen we nog niet weten. Klinkt gek, maar eerlijk is eerlijk; dit is het eerste jaar dat er zo ontzettend weinig games vooraf bekend zijn gemaakt. Normaal hebben we een schema vol met afspraken voor grote titels, dit jaar zijn de schema's een stuk leger. Ik ben dus vooral benieuwd naar het onbekende en laat mij graag verrassen!
Jeroen: Ik kijk heel erg uit naar Battlefield 1. Eindelijk weer eens terug in de tijd. Daarnaast ben ik benieuwd of Call of Duty enigszins weet terug te komen na die matige trailer of dat we meer te zien krijgen van Call of Duty Modern Warfare Remastered. Naast het gamen op de beursvloer ben ik ook heel erg benieuwd naar de persconferenties zelf. Het is toch wel even anders wanneer je werkelijk in de zaal zit in plaats van thuis achter je beeldscherm. Welke onthullingen mag ik live mee gaan maken?!
Ralph: Ik heb het voorgevoel dat Microsoft dit jaar flink gaat uitpakken. Vorig jaar hebben ze een pak slaag gekregen van Sony's Nostalgia Tour en met waarschijnlijk een nieuwe Xbox One én Xbox VR staan er interessante ontwikkelingen op het programma.

Waar hoop je stiekem heel erg op dat getoond/onthuld wordt tijdens E3 2016?

Hugo: Als groot Medal of Honor (Allied Assault) fan, hoop ik dat er een nieuwe Medal of Honor onthuld wordt die de oude glorie van de franchise dan eindelijk na zo'n tien jaar weet te herstellen. Er zijn wat geruchten over geweest dus ik heb hoop! Ennuh... wellicht een nieuwe console van Nintendo?! :)
Jeroen: Ik hoopte heel erg op een nieuwe singleplayer game van The Elder Scrolls, maar er zijn nu toch al geruchten over een Skyrim HD-Remaster. Daarom verwacht ik geen nieuwe game meer. We kunnen altijd blijven hopen natuurlijk! Een andere titel waar ik, en vele anderen, al lang op zitten te wachten is Red Dead Redemption 2. Nu is ontwikkelaar Rockstar meestal niet erg aanwezig op de E3, maar met alle geruchten onlangs hoop ik alsnog op een bekendmaking tijdens de beurs!
Ralph: We krijgen waarschijnlijk een heraankondiging van Prey 2 en ik hoop heel erg dat de oude vorm is behouden. Die mix van Star Wars en donkere sci-fi als Blade Runner was extreem vet, dus ik hoop enorm dat we alsnog met een variant daarop aan de slag kunnen.

Wat wil je absoluut niet zien op de E3?

Hugo: Ik ben niet zo gecharmeerd van persconferenties die volledig inzetten op prijsdalingen en indie-games. Hartstikke mooi, maar een goede persconferentie voor mij is knallen met AAA-titel na AAA-titel!
Jeroen: Wat ik absoluut niet wil zien, is vrij lastig. Waarom zou je iets nieuws niet willen zien? Het is dan denk ik meer iets dat neerkomt op persoonlijke smaak. Ik ben geen al te grote fan van sport- en racegames dus ik vind bijvoorbeeld FIFA 17 minder interessant dan Battlefield 1. Dat betekent alleen niet dat ik FIFA 17 niet wil zien. Het blijft interessant om te kijken hoe ze games elk jaar weer proberen beter te maken. Eigenlijk kan ik me dus niets bedenken dat ik absoluut niet wil zien...
Ralph: Mannen in driedelige pakken, kwartaalcijfers en marketingtermen. De E3 is een gamesconferentie en uitgevers moeten zich eens beseffen dat het geen aandeelhoudersvergadering is. Haal die zakenmannetjes van de podia!

Wie zou je graag willen treffen tijdens E3? En wie liever niet?

Hugo: Blake Lively, we zijn immer in L.A.! Wie weet heeft ze een grote passie voor gaming, een net zo grote passie als ik heb voor Gossip Girl, haha!
Jeroen: Het lijkt me heel erg tof om een random beroemdheid tegen te komen op de beurs waarvan je totaal niet verwacht dat hij of zij een gamer is. Denk bijvoorbeeld aan Emilia Clark of Will Smith. Hoe vet zou dat zijn? Even een co-op game met de Mother of Dragons spelen.
Wie ik niet hoef te zien is Hugo. Die man zie ik al vaak genoeg buiten de beurs om. Gelukkig is de kans dat ik hem tegenkom niet groot aangezien hij van nature een camper is. Nee geintje. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd toch?
Ralph: Phil Spencer. Ik heb veel respect voor die man en zijn aanpak. Hij is een CEO die gewoon in een T-shirt het podium opkomt, iemand die passie voor het vak heeft en een rasechte gamer is. Ik heb niemand op mijn zwarte lijst staan, dus ik heb (nog) geen mensen die ik wil ontwijken.

Wat is de belangrijkste afspraak in je agenda?

Hugo: Qua gaming, buiten de vele zakelijke meetings die ik heb, toch wel Horizon Zero Dawn van eigen bodem.
Jeroen: De belangrijkste afspraken in mijn agenda zijn de triple-A games zoals Call of Duty, Battlefield 1, FIFA 17 en Mafia III. Dit zijn grote titels waar enorm veel mensen naar uitkijken. Ik voel nu al een enorme druk op mijn schouders hangen. Er zitten echter ook nog een aantal onaangekondigde titels in mijn agenda - Ze zijn voor mij ook nog onaangekondigd ja! - Dus misschien zijn die achteraf wel veel belangrijker, maar dat is even afwachten. Stiekem kijk ik daar wel het meeste naar uit.
Ralph: Poeh, dat is een lastige. Het bezoekje aan EA en haar hele line-up is denk ik wel één van de belangrijkste, met Battlefield 1, Titanfall 2 en FIFA 17 op de planning. Maar een mogelijke nieuwe game van CD Projekt Red is ook niet niks.

Staat er verder nog wat op de planning buiten E3?

Hugo: De guys willen in het weekend een 'swagger tour' doen in een convertible car via Hollywood naar Malibu en langs de kust terug. Ik moest zo lachen om die term, dat ik daar nu toch wel naar uit kijk!
Jeroen: We hebben gelukkig buiten de E3 om tijd om wat leuke dingen te doen en dat gaan we doen ook! We gaan een dagje naar Six Flags, een tour volgen bij Paramount Pictures en waarschijnlijk nog naar een Gun Range, maar het allertofste wordt het dagje dat we gaan roadtrippen. Met een gehuurde auto gaan we van Downtown L.A. naar de Griffith Observatory, over Mulholland Drive naar de kust en terug naar Downtown via Malibu Coast en de Santa Monica Pier. Allemaal plekken waar ik al jaren langskom in Grand Theft Auto 5 en straks eindelijk ook in het echt!
Ralph: Jazeker. Zo gaan we onder andere met een aantal concullega's een dagje naar Six Flags, we brengen een bezoekje aan de filmstudio's van Paramount, de heuvels van LA gaan onveilig gemaakt worden met een Dodge Ram. En Hugo en Jeroen gaan ook nog eens kogels afvuren op een gunrange. Jullie zijn bij deze gewaarschuwd!
Onze verslaggevers zijn hard aan het werk geweest de laatste dagen. Ze schreven veel nieuws en artikelen die je allemaal terug kunt lezen in ons E3 2016 overzicht.