Update - Red Disney Infinity - Petitie van Tim Wanders gaat hele wereld over

Article
donderdag, 09 juni 2016 om 16:49
xgn google image
Wanneer iets niet meer winstgevend is, moet je de stekker eruit halen, dat dacht ook Disney toen ze onlangs nieuwe cijfers naar buiten bracht. De stekker wordt in dit geval uit de Disney Infinity franchise getrokken en daar zijn maar weinig fans blij mee. Tijd dus om een red Disney Infinity petitie te beginnen
Dit dacht Tim Wanders ook. Tim is 13 jaar oud en heeft een passie voor Disney Infinity en eigenlijk alles wat met Disney te maken heeft. Wanneer je een kijkje op zijn Facebook pagina neemt zul je zien dat hij alles wat met Disney te maken heeft leuk vindt en deelt.

Terugvechten met een red Disney Infinity petitie

Hij verzamelt de Disney Infinity poppetjes al sinds ze uitkwamen in 2013 en inmiddels heeft hij al 3 bakken vol met Disney Infinity personages. Het leukste vindt hij Stitch uit de Disney film Lilo & Stitch. Maar ook kijkt hij uit naar de Disney Infinity personages van Finding Dory, dit is een van de laatste sets die nog uitkomt.
De teleurstelling was dan ook behoorlijk groot toen hij afgelopen week het nieuws hoorde dat Disney Infinity ermee stopt. “Toen ik woensdagochtend wakker werd en het nieuws las dat het gecanceld was ging ik wel gewoon naar school, maar ik was best wel verdrietig,” vertelt Tim aan XGN.nl.
Disney maakte dit bekend toen ze haar kwartaalcijfers aan haar investeerders liet zien. Het bedrijf liet weten de stekker uit Disney Infinity te halen en dat er nog maar twee sets voor de game uitkomen.
Dat is ook de reden dat Tim de Disney Infinity petitie op poten heeft gezet. Hij en, zo blijkt nu, vele andere Disney Infinity fans zijn niet blij met het besluit van het bedrijf. “Ik had het er met een vriend van mij over en die zei dat ik het er niet bij moest laten zitten, maar dat ik terug moest vechten. Toen ging ik erover nadenken hoe ik de mensen die het met mij eens zijn kon bereiken.
Disney Infinity petitie

De hele wereld over

En zo kwam Tim na even nadenken op de Disney Infinity petitie om te zorgen dat gelijkgestemden een vuist kunnen maken naar Disney’s idee om ermee te stoppen. Dat laatste lijkt aardig te lukken, Tim zit op het moment van schrijven op bijna 1500 handtekeningen nadat hij de petitie twee dagen eerder is gestart.
Maar het zijn niet enkel vrienden en familie die inmiddels de red Disney infinity petitie van Tim hebben getekend. Van over de hele wereld stromen de steunbetuigingen binnen van mensen die dezelfde passie voor Disney Infinity als Tim hebben. ”Dat vind ik toch wel erg speciaal, ik dacht misschien worden het er net aan duizend, maar dat gaat de Walt Disney Company nooit genoeg vinden, maar inmiddels zitten we al bijna op 1500, blijft het goed gedeeld worden en blijven ook de reacties binnen stromen.
Van Keulen in Duitsland tot aan Londen en zelfs aan de andere kant van de wereld in Australië besluit men te tekenen om ervoor te zorgen dat Disney Infinity blijft bestaan.
Disney Infinity petitie

Allerlei verhalen

En dat allemaal vanwege een Hollandse jongen, je zou er chauvinistische trekjes van krijgen. Op de change.org pagina van de petitie stromen ook de verhalen binnen van mensen die de red Disney Infinity petitie getekend hebben. Zo is er bijvoorbeeld een autistische jongen uit Californië die vanwege zijn beperking niet werd geaccepteerd op school, maar door de Disney Infinity games gelijkgestemden vond en zo een gemeenschap vond waar hij zich thuis voelt.
En dan stopt het ineens,” zegt Tim verontwaardigd. “Heel veel mensen hebben een eigen verhaal bij de game en dat vind ik wel heel erg speciaal, dat kun je toch niet zomaar stoppen?
Een soortgelijk verhaal vertelt een moeder uit Stockport in het Verenigd Koninkrijk. De moeder vertelt over haar dochter die autisme heeft en door Disney Infinity beter leert om te gaan met het feit dat ze in een wereld leeft die ze niet begrijpt. De Disney personages die je in Disney Infinity gebruikt kun je namelijk ook in andere werelden dan die van henzelf gebruiken. De moeder sluit af door te zeggen dat haar dochter veel heeft geleerd van de games.
Tim vindt het speciaal dat de verhalen gedeeld worden en dat de steun voor de petitie van over de hele wereld komt. “Als je alleen handtekeningen uit Nederland krijgt is het logisch dat het in vergelijking met Amerika niet heel veel is, maar eigenlijk begonnen de handtekeningen meteen in de eerste minuten overal vandaan te komen, Amerika, Engeland, Frankrijk en Belgie. Het is fijn om te zien dat mensen in andere landen er hetzelfde over denken.
Disney Infinity petitie - Marvel

Ambitieus en optimistisch

Maar bij de 1500 handtekeningen van over de hele wereld hoeft het van Tim niet te blijven. Hij is ambitieus en wil erg graag de aandacht van Disney trekken. “Ik zie op verschillende websites dat Disney nog steeds doorverwijst naar de officiële verklaring en nog niets wil zeggen. Maar ik denk dat Disney bij tienduizend of vijftienduizend handtekeningen er pas echt naar gaat kijken en er meer over kwijt wil.
Mocht Disney Infinity dan toch echt stoppen, en zoals het nu lijkt is dat wel het geval, dan heeft het in ieder geval niet aan de Nederlandse Tim Wanders gelegen. Hij, en velen met hem, zal er de komende tijd nog alles aan doen om ervoor te zorgen dat Disney Infinity blijft bestaan. Tim blijft hoopvol dat het nog goed gaat komen met Disney Infinity. Wanneer je Tim wilt helpen met zijn petitie kun je dat nog steeds doen via de site.

Update

Inmiddels heeft Tim contact gehad met de grote baas van Disney zelf om de toekomst van Disney Infinity te bespreken. Robert Iger van Disney belde met Tim voor suggesties en Tim was uiteraard bereid om deze te geven. "Hasbro was al bezig met het maken van Disney Infinity poppetjes," vertelt Tim. "Ik zei tegen hem dat Hasbro het eventueel over kon nemen, of EA die hebben bijvoorbeeld Star Wars Battlefront gemaakt."
Tim mocht zijn eigen ideeën voor Disney Infinity pitchen en ook werd hem gevraagd hoeveel handtekeningen hij dan dacht te gaan behalen. Aangezien hij op dit moment met zijn petitie al over de 5.000 handtekeningen is, heeft de jongen van 13 zijn verwachtingen al bijgesteld. "Ik denk dat 20.000 wel haalbaar is."
Op dit moment wacht Tim nog op een reactie van Robert Iger van Disney, de man heeft nog niet gereageerd. Tim is in ieder geval blij met de aandacht en zegt dat hij het "erg gaaf" vindt.

Update 2

Tim heeft inmiddels laten weten dat hij de 10.000 handtekeningen voorbij is en dat hij nu in ieder geval voor de 15.000 handtekeningen wil gaan. Gezien het feit dat hij inmiddels al 11.110 handtekeningen voor de petitie heeft. Lijkt die doelstelling zeker geen onmogelijke opgave.
De game lijkt dus nog steeds erg populair te zijn, zeker aangezien het aantal handtekeningen nog steeds blijft stijgen. Wanneer ook jij wilt dat Disney Infinity blijft bestaan, kun je de actie van Tim nog steeds steunen via zijn Change.org pagina.