Dit was het grootste E3 nieuws van zondag 11 juni

Article
maandag, 12 juni 2017 om 1:14
xgn google image
Het E3 nieuws op zondag stond vooral in het teken van Microsoft. Eindelijk is de Xbox Scorpio onthuld en hebben we een naam, prijs en release!
De E3 is nu echt begonnen. Microsoft heeft haar persconferentie gehouden en daar kwam flink wat nieuws vandaan. Toch gebeurde er vandaag meer. Wij zetten het E3 nieuws dat je niet mag missen op een rijtje zodat je helemaal up to date bent.

1. De Xbox One X

Natuurlijk moeten we starten met de Xbox One X. Tijdens de E3 media briefing van Microsoft werd de console dan eindelijk uit de doeken gedaan. We hebben de naam - Xbox One X - nu dan. Een logische keuze, aangezien de console binnen de Xbox One familie valt en we eerder al een Xbox One S hadden.
Verder verschijnt de nieuwe spelcomputer op 7 november. Hij zal dan voor een prijs van 499 euro over de toonbank gaan.
113023

2. Eerste Assassin's Creed Origins gameplay

Na al flink wat lekken is nu dan toch de eerste officiele gameplay van Assassin's Creed Origins getoond. In de uitgebreide gameplay demo die je hierboven kunt zien, zien we voor het eerste de Egyptische setting.
Het spel ziet er prachtig uit terwijl hoofdpersoon Bayek de omgeving verkent. De klassieke Assassin's Creed gameplay lijkt terug, maar dan met flink wat verbeteringen. Zo kun je je havik besturen, met pijl en boog stil vijanden omleggen en zijn er meer RPG-elementen.
Tijdens de Ubisoft persconferentie op maandag om 22:00 uur wordt Assassin's Creed Origins verder getoond.
113024

3. Metro Exodus

Een game die als een verrassing kwam was de nieuwe Metro. Opeens was de game er tijdens de Microsoft persconferentie. En wel in de vorm van een hele mooie gameplay demo.
De game brengt je terug naar het post-apocalyptische Rusland waar je moet zien te overleven. Je vlucht met een groep uit de ruïnes van Moskou en begint een epische reis door het land.
Metro Exodus moet ergens in 2018 uitkomen. Een exacte datum is nog niet bekend.
113025

4. Kingdom Hearts 3 trailer

Het was niet enkel Xbox die vandaag in de aandacht stond. Ook Square Enix kwam voorbij. En wel met een nieuwe Kingdom Hearts 3 trailer.
Het was een tijdje stil rondom het spel, maar het lijkt het lange wachten waard. De trailer ziet er namelijk prachtig uit. Hierin zien we Hades die het Hercules flink lastig maakt op Mount Olympus. Aan jou en je Disney vrienden de taak om dit tot een goed einde te brengen.
We krijgen komende maand meer van Kingdom Hearts 3 te zien. De release is wel nog even van ons verwijderd, die is pas in 2018.
113026

5. The Evil Within 2 gelekt

Ook groot E3 nieuws is het lek rondom The Evil Within 2. Het lijkt erop dat de game tijdens de Bethesda persconferentie maandagochtend getoond gaat worden. Dit kwam naar buiten door een te vroeg geplaatste advertentie.
Verdere details over de game zijn er nog niet. Opvallend is dat dit niet het eerste lek rondom Bethesda is deze week. Eerder kwam al naar buiten dat Wolfenstein waarschijnlijk een opvolger krijgt en er gewerkt wordt aan een gloednieuwe RPG: Starfield genaamd.
113027

6. Anthem trailer

Tijdens de EA persconferentie kregen we al een korte teaser van Anthem te zien, de nieuwe game van BioWare. Tijdens de Xbox show volgde de complete onthulling. Deze is hierboven terug te kijken.
Anthem is de nieuwe RPG van BioWare, de bekende studio verantwoordelijk voor onder andere Mass Effect en Dragon Age. Het wordt een futuristische game waarin je met een soort mechs kunt strijden in een prachige wereld.
De beelden spreken eigenlijk voor zich, dus klik de trailer aan en geniet. Anthem moet ergens in 2018 uitkomen.
113028

7. Xbox Backwards Compatibility

Als laatste in dit overzicht moeten we de nieuwe backwards compatibility functie van de Xbox One nog noemen. Je kunt op de console al Xbox 360 games spelen, maar daar komt nu nog meer bij. We gaan een extra generatie terug in de tijd, naar de originele Xbox.
Vanaf een update die late dit jaar zal plaatsvinden kun je namelijk ook games van Microsoft's eerste console afspelen op de Xbox One. Specifieke titels werden nog niet genoemd, maar Crimson Skies zal zeker speelbaar zijn.
Hoe de functie precies in zijn werk gaat is nog even afwachten. Daar horen we later dit jaar meer over.
Dit was ons overzicht van het grootste E3 nieuws op zondag. Heb je het overzicht van gister gemist? Lees die dan nog even terug of houd onze E3 pagina in de gaten.

Populair Nieuws