Top 5 beste Xbox E3 aankondigingen van 2017

Article
maandag, 12 juni 2017 om 2:00
xgn google image
Microsoft heeft zojuist haar E3 persconferentie gegeven en is daarmee de tweede in het rijtje van zeven persconferenties van de E3 2017. Veel aandacht ging uit naar de Xbox One X, maar er waren ook andere aankondigingen. Wat de beste waren, lees je in de top 5 beste Xbox E3 aankondigingen.
Toch was niet de gehele persconferentie gericht op de Xbox One X, maar stonden er ook tal van trailers en onthullingen centraal. Zo zagen we een eerste trailer voor Dragon Ball Fighter Z, werden we verrast door het nieuws dat originele Xbox-titels onderdeel worden van het backwards compatibility programma van Xbox en werd er meer informatie gegeven over de Life is Strange prequel.
Verder werd er ook een releasedatum bekendgemaakt voor de run 'n' gun shooter Cuphead, komt Player Unknown's Battlegrounds ook naar de Xbox One en werden er nieuwe beelden getoond van State of Decay 2, die in de lente van 2018 op Microsofts console moet verschijnen. Niet alleen dat, maar er werd ons ook een nieuwe gameplaytrailer van Sea of Thieves voorgeschoteld en zagen we Talion weer flink tekeergaan in Middle-earth: Shadow of War.
Veel moois, maar hetgene wat in de top 5 staat waren toch wel de tofste en beste aankondigingen van Microsoft tijdens diens E3 persconferentie.

5. Crackdown 3 krijgt releasedatum

Microsoft is al een tijdje bezig met Crackdown 3, maar tijdens de E3 persconferentie werd dan eindelijk de releasedatum van het derde Crackdown deel bekendgemaakt. Op 7 november kun je weer een hoop ellende veroorzaken in de gigantische stad en ontzettend veel aspecten opblazen. Verwacht, zoals je inmiddels wel gewend bent van de Crackdown-serie, over de top actie.
Crackdown 3 is de eerste nieuwe Crackdown game in zeven jaar en zal volop gebruikmaken van de kracht van de Xbox One. In de gameplaytrailer hierboven kun je zien wat je over een paar maanden allemaal kunt uithalen in Crackdown 3.
113016

4. Metro Exodus aangekondigd

Ontwikkelaar 4A Games liet tijdens Microsofts E3 persconferentie de eerste beelden zien van haar nieuwe Metro game. Metro Exodus verplaatst zich uit de donkere metrogangen van haar voorgangers Metro 2033 en Metro: Last Light naar de oppervlakte. Het is de eerste nieuwe Metro-titel in drie jaar tijd sinds Metro Redux, waarin 2033 en Last Light zitten, uitkwam.
De gameplaytrailer, die je hierboven kunt bekijken, laat ons de pracht en praal van een verlaten en vernietigd Rusland zien. Ook zagen we meerdere afgrijselijke mutanten rondlopen die jou veel problemen kunnen bezorgen. Gelukkig ben je bewapend met een shotgun en een kruisboog.
Metro Exodus moet in 2018 voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC uitkomen.
113017

3. Assassin's Creed Origins krijgt eerste trailer

Er waren al ontzettend veel details gelekt rondom het nieuwste deel in de Assassin's Creed serie, Assassin's Creed Origins, maar tijdens de E3 persconferentie van Microsoft zagen we de eerste bewegende beelden. De eerste gameplay werd getoond op de Xbox One X en laat zien hoe krachtig Microsofts nieuwe console is. Verwacht dan ook schitterende beelden uit het oude Egypte.
In de video, die je hierboven kunt zien, zien we de hoofdpersoon uit Origin genaamd Bayek. Hij is op zoek naar zijn volgende slachtoffer en gebruikt een havik om de omgeving te verkennen en vijanden te identificeren. Verder liet de game een upgradesysteem zien dat je kunt gebruiken als je genoeg experience hebt gekregen en lijken er ook bovennatuurlijke wezens in de game te zitten.
Asassin's Creed Origins komt op 27 oktober uit voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC. Een exacte releasedatum voor de Xbox One X heeft Microsoft niet bekendgemaakt tijdens haar persconferentie.
113018

2. Anthem krijgt eerste trailer

BioWare's nieuwste titel werd gisteren al aangekondigd tijdens het EA Play 2017 evenement, maar eerste gameplaybeelden hadden we nog niet gezien. Tijdens Microsofts Xbox E3 persconferentie kregen we die beelden goed te zien en hierboven kun je de eerste gameplayvideo bekijken.
De trailer laat een post-apocalyptische wereld zien, gevuld met weelderige jungles en gigantische wezens. Aan jou en je vrienden de taak om deze huizenhoge monsters te verslaan of om te vluchten voor deze wezens. Dit kan je doen door jezelf te verstoppen achter de begroeiing, of door onderwater te gaan. Maar meestal zal je toch tegen deze monsters moeten vechten.
Verder ging de trailer in op de speciale pakken die jij als speler zal dragen. Deze Javelins zijn volledig naar jouw smaak aan te passen en bevatten, volgens de trailer, bovenmenselijke capaciteiten. De pakken komen in verschillende soorten en maten. Zo is er de ranger Javelin, waarmee je allerlei kanten op kunt, maar ook de tank Javelin. Zoals de naam doet verwachten is dit pak groot en zwaar, maar wel een stuk sterker dan het standaard Javelin pak.
Anthem moet in de herfst van 2018 uitkomen voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.
113019

1. Xbox One X officieel onthuld

Vlak voordat de Xbox E3 persconferentie van start ging, werd de Xbox Scorpio al onthuld op Twitter. De console kreeg echter wel een andere naam, namelijk de Xbox One X. Bovendien kreeg Microsofts nieuwe paradepaardje ook een releasedatum: vanaf 7 november is de console verkrijgbaar en hij gaat 499 euro kosten.
Tijdens de persconferentie liet Microsoft vooral weten hoe sterk de console gaat worden. Met een GPU van 6 teraflops, 12GB aan RAM en natuurlijk 4K en 4K Ultra HD graphics moet de Xbox One X één van de sterkste gameconsoles aller tijen worden. Verder is de Xbox One X compatibel met alle Xbox One-games en -accessoires vanaf de release en wordt de console dé kleinste Xbox console ooit.
Dit waren de top 5 beste Xbox E3 aankondigingen van 2017. Voor andere aankondigingen kun je terecht bij ons E3 2017 overzicht.