Update 12:00 uur: Je kunt nu een Xbox One X pre order plaatsen, zodat je deze bij launch in huis hebt.

Update 00:30 uur: De Xbox One X prijs is nu ook bekend. Hij wordt 499 euro.

De Xbox One X ligt op 7 november in de winkels, na een ontwerpfase van drie jaar. De capaciteit is natuurlijk enorm uitgebreid ten opzichte van de standaard Xbox One. Enkele specificaties staan hieronder:

  • Processor: 360 mm²
  • GPU: 6 teraflops
  • RAM: 12GB DDR5
  • Bandbreedte: 326 GB/s
  • Graphics: 4K en 4K Ultra HD Blu-ray playback
  • Koeling: Vapor Chamber

De Xbox One X, zoals de Xbox Scorpio naam nu is, is compatibel met alle Xbox One-games en -accessoires vanaf de release in november. De laadtijden zijn sneller en alle bestaande games krijgen een fraai 'tropisch' filter door de extra grafische kracht. Bovendien wordt het de kleinste Xbox ooit gemaakt - kleiner nog dan de Xbox One S dus.

Xbox Scorpio naam liet lang op zich wachten

We wisten al lange tijd van het bestaan van de nieuwe console af. Microsoft toonde op de E3 2016 hiervoor al een teaser en sindsdien is er veelvuldig over gesproken. Het bleef echter vooral bij technische praat over de snelheid van de hardware. Op de E3 2017 is er eindelijk meer aandacht geweest voor de games, prijs, release en naam; dingen waar gamers al lang op zaten te wachten en zoals beloofd was.

Op de E3 kan men ook aan de slag met de console. XGN.nl is erbij en doet verslag, waardoor je binnenkort al de eerste previews kunt verwachten van games die op de spelcomputer gespeeld zijn. Houd daarvoor dan ook zeker onze E3 pagina in de gaten!