Dit is het belangrijkste E3 nieuws van zaterdag 10 juni

Article
zondag, 11 juni 2017 om 00:02
xgn google image
De E3 trapt dit jaar vroeger af dan ooit, met Electronic Arts die nu al haar persconferentie hield. Wij zetten het grootste E3 nieuws van de dag op een rijtje.
EA hield de eerste - en enige - persconferentie vandaag. Daardoor stond de dag vooral in het teken van deze uitgever. En niet voor niets, want er werd niet teleurgesteld tijdens de presentatie van de nieuwe line-up. Dit is het grootste E3 nieuws dat naar buiten kwam.

1. Need for Speed Payback release

Tijdens EA Play werd de nieuwe Need for Speed getoond middels een uitgebreide gameplay trailer. In het spel zul je tal van andere auto's moeten inhalen, en niet altijd op een zachtaardige manier. Je zit namelijk achter The House kartel aan en dat zijn geen lieverdjes.
De release van de game is nu al bekend. Deze zal plaatsvinden op 10 november voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
112948

2. FIFA 18 gameplay

Een andere grote titel van EA was natuurlijk FIFA 18. We konden uitgebreid met het spel aan de slag en daarover lees je alles in onze FIFA 18 preview. Er zijn namelijk genoeg vernieuwingen om over te vertellen.
EA Sports liet vandaag weten dat de gameplay erg vernieuwd wordt, waarbij vooral de motion capturing een hoofdrol heeft gespeeld. Bekende spelers als Ronaldo hebben hun bewegingen opgenomen waardoor ze nu superrealistisch in de game zitten. Dit is te zien in de eerste gameplay trailer.
Ook weten we wat meer van de Switch versie van het spel, welke vrijwel hetzelfde zal zijn als de rest, maar dan zonder Journey modus.
112949

3. Wolfenstein 2 gelekt

Het was niet enkel EA die in het nieuws kwam vandaag. Ook kwam Bethesda even langs, en wel met een nieuwe Wolfenstein. Al had het bedrijf dat liever nog niet onthuld.
Wolfenstein 2: The New Colossus werd namelijk gelekt door de Duitse versie van Amazon. Veel weten we nog niet over het spel, maar het ljikt erop dat deze al op 27 oktober moet verschijnen op de PlayStation 4, Xbox One en PC.
112950

4. Star Wars Battlefront 2 multiplayer en updates

Een hoofdrol tijdens de EA persconferentie was weggelegd voor Star Wars Battlefront 2. De multiplayer van de game werd uitgebreid gespeeld, waardoor we nu een beter beeld hebben van wat het spel allemaal gaat brengen eind dit jaar. Kijk het terug in de gameplay trailer.
Daarnaast werd duidelijk dat er na de release allemaal gratis updates komen. Een eerste weten we al. Finn en Captain Phasma worden namelijk als eerste middels gratis DLC toegevoegd aan het spel.
Star Wars Battlefront 2 verschijnt op 17 november voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
112951

5. Heel veel Assassin's Creed Origins details

Wolfenstein 2 was niet het enige lek vandaag. Ook verschenen er op internet tal van details over Assassin's Creed Origins. Deze waren afgekomstig uit een artikel van het Amerikaanse magazine Game Informer.
Hierdoor weten we nu dat de game zich in het oude Egypte afspeelde, toen Cleopatra aan de macht was. Het vechtsysteem en freerunnen is flink aangepast, waardoor deze Assassin's Creed erg nieuw zal aanvoelen.
Meer details lees je in ons nieuwsbericht. De game moet verschijnen op 27 oktober en zal tijdens de Ubisoft persconferentie komende maandag officieel onthuld worden.
112952

6. Nieuwe game van BioWare

Tijdens de EA persconferentie werd een korte teaser getoond van Anthem. Dit is de nieuwe game van BioWare. Veel details hebben we nog niet, maar dat zal snel veranderen.
De korte teaser is hierboven te zien. In het spel zul je een vervallen wereld verkennen, met wat lijkt een soort mechs. Tijdens de Xbox persconferentie op zondag om 23:00 uur krijgt de game meer aandacht. Dan zal deze verder onthuld worden en wordt duidelijk wat het spel precies inhoud.
Dit was het grootste E3 nieuws van zaterdag 10 juni. Niets missen van de E3? Volg ons dan op Facebook en houd onze E3 pagina in de gaten.