Star Wars Battlefront 2 Preview - Grootse galactische veldslagen

  Nieuwe helden? Check. Een klassensysteem? Check. Het is duidelijk dat DICE naar de feedback van haar fans heeft geluisterd tijdens het ontwikkelen van Star Wars Battlefront 2. Tijdens de EA Play mochten we alvast aan de slag met deze actievolle shooter. Onze bevindingen lees je in deze Star Wars Battlefront 2 preview!

  Tijdens deze Star Wars Battlefront 2 preview konden we aan de slag met de Galactic Assault modus op de planeet Naboo. Om precies te zijn kwamen we in hoofdstad Theed terecht, waar een grote veldslag gaande is. De separatisten proberen namelijk met behulp van een MTT (Multi-Troop Transport) een aanval op het centrale paleis uit te voeren. Het doel van de Republic troepen is natuurlijk om hier een stokje voor te steken.

  Drie verschillende fases

  Deze modus is opgebouwd uit drie verschillende fases. De eerste fase draait vooral om het escorteren (voor de separatisten) of vernietigen (voor de Republic troepen) van de MTT. Deze fase doet wat denken aan de Walker Assault modus die we kennen uit de voorgaande Battlefront game, aangezien de MTT niet gemakkelijk neer te halen is. Tijdens onze speelsessie slaagden we daar dan ook niet in, waardoor we in de tweede fase van de modus terecht kwamen.

  Deze speelt zich af in het paleis zelf en het doel is natuurlijk om deze ofwel te bestormen of te beschermen, afhankelijk van jouw kant in de strijd. Het paleis is opgebouwd uit meerdere controlepunten die ingenomen kunnen worden, maar wanneer ze eenmaal gevallen zijn is het niet mogelijk om ze terug te krijgen. Hoe meer punten je verliest, hoe dichter de separatisten bij een overwinning komen.

  Maar ook al heeft het vijandige team alle controlepunten ingenomen, dan is de strijd nog niet verloren. Dan begint de derde en tevens laatste fase van Galactic Assault; het bestormen of verdedigen van de troonkamer. De laatste linie van verdediging probeert hier de vijanden weg te houden uit het hart van het paleis. Deze laatste fase beslist wie er als winnaar uit de bus komt.

  star wars battlefront 2 preview

  Het nieuwe klassensysteem

  Tijdens deze Star Wars Battlefront 2 preview kregen we de keuze uit vier verschillende klassen: assault, specialist, heavy en officer. Een dergelijk klassensysteem schitterde in de voorganger uit 2015 in afwezigheid, maar heeft nu zijn terugkeer gemaakt. Iedere klasse heeft andere wapens en krachten tot zijn beschikking. Voor iedere respawn is het mogelijk een andere klasse te kiezen, waardoor je niet gelimiteerd bent aan een bepaalde speelstijl.

  De assault klasse is de meest basale klasse van de vier. Uitgerust met granaten en een krachtige shotgun aanval zal deze klasse voor de meeste spelers een goede instap vormen. De spelers in de specialist klasse vormen de snipers in de game. Deze klasse is bovendien uitgerust met trip mines; handig om achter je neer te leggen wanneer je een vijand door je vizier in de gaten houdt!

  De heavy klasse is uitgerust met zware schilden om zoveel mogelijk schade op te vangen en door de vijandige linies heen te beuken. De officer is een klasse die meer op support gericht is en heeft de mogelijkheid om teamgenoten in de buurt te ondersteunen door middel van buffs.

  star wars battlefront 2 preview

  Zij aan zij vechten met Darth Maul

  Tijdens het spelen van een potje multiplayer in Star Wars Battlefront 2 verdien je Battle Points. Deze punten verdien je bijvoorbeeld door het ombrengen van vijanden. Bij iedere respawn worden je punten bij elkaar opgeteld, waarna je ze kan gebruiken om toffe hulpmiddelen in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen zoals een AT-RT of een V-Wing, maar ook de iconische helden en schurken uit de saga zijn op deze manier vrij te spelen.

  Zo kan je bijvoorbeeld, wanneer je genoeg punten hebt verzameld, als Darth Maul ten strijde trekken. In deze Star Wars Battlefront 2 preview kregen we vier verschillende karakters onder de knoppen: Boba Fett, Han Solo, Rey en de eerdergenoemde Darth Maul. Deze karakters zijn een stuk sterker dan de standaardtroepen en beschikken natuurlijk over hun eigen toffe abilities. Zo kan Boba Fett met behulp van zijn jetpack over het slagveld heen vliegen en vijanden van bovenaf uitschakelen. Meteen valt op dat personages uit alle verschillende generaties gecombineerd worden; voor iedere fan zit er dus wel wat bij.

  star wars battlefront 2 preview

  Smaakt naar meer

  Galactic Assault is dus één grote veldslag die geen moment rust kent. Ben je niet druk met het tegenhouden van de MTT, dan probeer je wel het paleis te verdedigen. Het klassensysteem is een toevoeging die onder fans erg gewild was en de nieuwe Battle Points zorgen ervoor dat iedereen een gelijke kans heeft om met de helden en schurken aan de slag te gaan.

  Bovendien is Star Wars Battlefront 2 op grafisch gebied prima in orde. Helemaal soepel verliep de game helaas nog niet; we hadden hier en daar wat last van lag, dus hopelijk gaat DICE dit de komende maanden verhelpen. We hebben in ieder geval al veel zin om meer te zien van deze shooter!

  Star Wars Battlefront 2 verschijnt op 17 november voor Xbox One, PS4 en PC.

  Star Wars Battlefront 2

  Verkijgbaar vanaf 17 november 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.