Top 5 duurste consoles ooit verkocht

Article
vrijdag, 23 april 2021 om 17:00
top 5 duurste consoles ooit verkochtf1619175225
Consoles zijn prachtige stukjes hardware die doorgaans een investering zijn voor een paar jaar, waarna je overstapt op de volgende, nog betere versie. Toch zijn er over de jaren consoles geweest die voor wel heel veel geld over de toonbank vlogen. Of het nou via een veiling is of niet; dit zijn de vijf duurste consoles die ooit zijn verkocht.
Voor deze lijst met duurste consoles die ooit zijn verkocht kijken we niet per se naar het prijskaartje dat door de fabrikant aan het systeem werd gehangen. In plaats daarvan kijken we naar het bedrag dat daadwerkelijk is betaald voor het systeem, bedragen waardoor je soms van je stoel valt.

5. Atari Cosmos (18.853 dollar, ongeveer 15.600 euro)

We trappen af met een heel bijzondere console, namelijk de Atari Cosmos. Het systeem is om een hele simpele reden erg speciaal en dat is omdat deze nooit daadwerkelijk op de markt is verschenen. Alles voor de release was eigenlijk al klaar, zelfs de doos, maar Atari besloot op het laatste moment toch af te zien van de release.
Uiteindelijk werden er slechts 250 systemen geproduceerd, ondanks dat Atari van de console afzag. Het systeem moest een hologram projecteren tussen twee LED-schermen, maar uiteindelijk was het resultaat niet echt denderend. Toen één van de 250 consoles toch ooit verscheen op eBay werd er dik 15.000 euro voor betaald.
zelda the minish cap naar wii u virtual console 56605

4. Gouden Legend of Zelda Game Boy Advance SP (20.000 dollar, ongeveer 16.600 euro)

Van Atari schakelen we over naar een hele bijzondere Game Boy. Het betreft de Advance SP Legend of Zelda-versie. In totaal werden er namelijk maar zeven van deze gouden Game Boy Advance SP-systemen gemaakt. Dit was om de lancering van The Legend of Zelda Minish Cap te vieren.
De handheld is alleen compleet in goud ondergedompeld, waardoor de waarde toch wel aanzienlijk is. Gerucht gaat dat iemand de handheld voor 100 euro heeft verkocht ooit. Voor de koper zal het een onwijs goede deal zijn geweest, terwijl de verkoper achteraf waarschijnlijk spijt had.
sony smartphone games in ontwikkeling 99438

3. Nintendo PlayStation (360.000 dollar, ongeveer 297.700 euro)

Zo halverwege de lijst met duurste consoles ooit verkocht komen we aan bij een kruising tussen Nintendo en PlayStation. Natuurlijk doelen we op de spelcomputer die Nintendo en Sony ooit samen zouden maken. Toch ging het feest uiteindelijk niet door omdat Nintendo zich terugtrok.
Wel werd er ooit in een ver verleden een prototype gemaakt die via een veiling recentelijk verkocht werd voor 360.000 dollar inclusief een veilingsbonus. Het prototype is vooral een mooi stukje technologie van een samenwerking die in de soep liep. Uiteindelijk besloot Sony zelf consoles te ontwikkelen, wat uiteindelijk de PlayStation werd.
ps5 playstation 5 dualsense triggerf1604590574

2. Gold Rock PlayStation 5 (366.310 dollar, ongeveer 303.800 euro)

Dat de PlayStation 5 enorm gewild is, zal niemand zijn ontgaan. Voor bizarre prijzen gaat de console dan ook over de toonbank. Ook via veilingsites en op de tweedehandsmarkt. Toch komen die prijzen niet in de buurt van deze variant van de console die door Caviar is ontwikkeld.
Het betreft een gouden PlayStation 5 die gemaakt is van massief goud wanneer het op de faceplates aankomt. In totaal zijn er maar negen exemplaren van het systeem gemaakt, zo geeft de website aan. De verkoop is nog niet gestaakt, dus als je via Bitcoin bijvoorbeeld een flinke winst hebt geboekt en je geld wil uitgeven kun je nog voor dit unieke stukje hardware gaan.
h2x1 nintendowii support no logof1619174902

1. Nintendo Wii Supreme (433.000 dollar, ongeveer 359.000 euro)

Op de eerste plaats staat de Nintendo Wii Supreme. Ook hier betreft het een console die van massief goud gemaakt is. Verschil met de PlayStation 5 is dat het niet alleen om de faceplates gaat. Ook de voet van de Wii is van goud gemaakt.
De console weegt dan ook flink wat, want dat 22 karaat goud zorgt voor een 2,5 kilogram. Daarnaast is de console ook nog eens met diamanten ingelegd, 78 om precies te zien. Of je het over hebt voor een lekker rondje Wii Sports valt natuurlijk te bezien. Stijlvol in de woonkamer is het wel.

De duurste consoles ooit verkocht

Voor die bedragen zouden we waarschijnlijk toch andere aankopen doen. Wat vind jij van de bizarre bedragen? Laat het ons weten in de reacties hieronder of kom lekker met ons kletsen over de nieuwste films, series en tech door ons te volgen op Twitch en zorg dat je notificaties aanzet om precies te weten wanneer wij live gaan zodat je lekker met ons kan kletsen.