Dragon Ball FighterZ Switch kopen - Dit moet je weten

  Op 28 september is het zover: dan kun je Dragon Ball FighterZ Switch kopen. De game is al eerder verschenen voor PlayStation 4, Xbox One en pc, maar binnenkort mogen Nintendo spelers ook aan de slag met de game. Wij geven je alle Dragon Ball FighterZ Switch features op een rijtje, zodat je goed voorbereid de game aan kunt schaffen!

  Toen Bandai Namco tijdens de E3 2018 aankondigde dat Dragon Ball FighterZ naar de Switch kwam, was dit een redelijke verrassing. Tijdens gamescom gingen we al even met de game aan de slag, waarbij we ontdekten dat de Switchversie niet zomaar een simpele port zou worden. Er komen namelijk een paar toffe features naar de game die exclusief voor de Switch beschikbaar zijn.

  Exclusieve modi voor de Switch

  De Dragon Ball FighterZ Switch versie kan, zoals op de andere platformen, in drie versus drie gevechten gespeeld worden. Dit is de standaard modus van de game die inhoudt dat spelers het strijdtoneel op gaan met drie karakters. Er wordt telkens met één karakter tegelijk gevochten, maar tijdens het vechten kan er gewisseld worden tussen de vechters die allemaal hun eigen vaardigheden hebben.

  De Switchversie kent naast deze drie versus 3 modus, drie andere modi. Je kunt de game in een één versus één modus en een twee versus twee modus spelen. Respectievelijk heb je dan klassieke knokpartijen met één karakter of gevechten waarbij je twee karakters tot je beschikking hebt. Tot slot biedt de Switchversie je gevechten waarbij je met maar liefst zes (!) spelers gelijktijdig kunt vechten.

  Nu is dat laatste niet helemaal waar, want je speelt in deze modus met zes spelers de drie versus drie modus. Er zijn dus telkens twee spelers aan het vechten, terwijl twee andere spelers aan de zijlijn staan. Deze gevechten beloven wel een heleboel extra dynamiek te bieden want drie spelers zijn nou eenmaal een stuk onvoorspelbaarder dan één speler die drie karakters bestuurt.

  Versimpelde besturing als optie

  Deze onvoorspelbaarheid geldt zelfs als je in deze versie tegen spelers vecht niet helemaal thuis zijn in Dragon Ball (of andere) vechtgames. Dragon Ball FighterZ kent ruim 24 vechters (los van de DLC personages) die allemaal hun eigen bewegingen hebben en normaal gesproken zou een speciale beweging voor een ongetrainde vechter een uitdaging kunnen zijn. Maar Bandai Namco heeft daar in deze Switch versie een oplossing voor bedacht.

  De Nintendo Switch biedt namelijk de mogelijkheid om met vereenvoudigde besturing te spelen. Deze eenvoudige besturing kan aangezet worden via het Character Select scherm door op de ZR-knop te drukken en daarna kan een kind de was doen wat betreft speciale bewegingen. Moves als een Kamehameha worden uitgevoerd door één druk op de knop en ook de speciale superbewegingen schudt iedereen zo uit zijn mouw.

  Maar dit wil niet zeggen dat de gevechten er makkelijker op worden voor ongetrainde mensen. Dragon Ball FighterZ is op de Switch toegankelijker dan op de andere platformen, maar nog steeds moet je rekening houden met timing van je aanvallen en natuurlijk met de aanvallen van andere tegenstanders. Waarschijnlijk kun je onze Dragon Ball FighterZ tips erg goed gebruiken bij deze laatstgenoemde elementen. Dragon Ball FighterZ is tenslotte een razendsnelle en op momenten een chaotische vechtgame, iets dat op de Nintendo Switch niet anders is.

  Soepel met elkaar op de vuist

  Dragon Ball FighterZ draait namelijk net zo soepel op de Switch als op de PlayStation 4 en Xbox One. En dat betekent intense gevechten die aan alle kanten uitpuilen van ontploffingen, karakters die door bergen heen geramd worden en de nodige speciale bewegingen die over je scherm vliegen. Voor een dergelijke game is het dan ook belangrijk dat de gameplay soepel loopt en dat is bij deze Nintendo Switchversie zeker het geval!

  De game ondersteunt 60 frames per seconde, wat zorgt dat de razendsnelle gevechten heerlijk soepel ogen. Grafisch is de game op de Switch haarscherp in 1080p te spelen mits je dat op je tv doet. Zodra je overschakelt naar de handheld modus van de console zul je in een resolutie van 720p spelen. De handheldmodus loopt netjes op 60 frames per seconde en de lagere resolutie belooft geen probleem te zijn, gezien het scherm ook een stuk kleiner is.

  Wifi bepaalt (deels) je online succes

  Hoe soepel de game ook mag draaien op de Nintendo Switch, er is wel een element dat de andere versies hebben die niet op de Switch terugkomt: een bedrade internetaansluiting. Dragon Ball FighterZ is bij uitstek de vechtgame die je online kunt spelen en dat Nintendo net met haar online dienst live is gegaan is natuurlijk mooi meegenomen.

  Maar Nintendos console heeft geen ethernetpoort. Dus ben je aangewezen op de kracht van je WiFi signaal als je online wil gaan spelen. Mensen met een wat minder goede verbinding zijn hiermee jammer genoeg benadeeld. Hoe Dragon Ball FighterZ zich online verhoudt en hoe de netcode (de online prestatie) van de game is, kunnen we helaas nog niet beoordelen.

  Gelimiteerde pre-order bonussen

  Wat we wel al kunnen melden is dat de game op 28 september in de winkelschappen ligt en dat deze al even voor te bestellen is. Voor degenen die dit doen zit er een toffe bonus in, namelijk een vroege toegang tot twee DLC karakters: Goku en Vegeta in hun Super Saiyan God Super Saiyan vorm.

  Daarnaast krijgen mensen die de game vooruitbestellen ook nog eens een complete andere Dragon Ball game voor niks, namelijk de Japanse versie van de SNES game Dragon Ball Z Super Butoden. Je moet hier wel snel bij zijn, want de voorraad van deze bonussen is gelimiteerd. Bij Nedgame is de game inclusief deze bonus nog verkrijgbaar voor 59,99.

  Dragon Ball FighterZ

  Verkijgbaar vanaf 26 january 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.