Op gamescom hebben we al kamehameha’s uit onze handen kunnen schieten en bleek dat FighterZ naast een goede Dragon Ball-game ook nog eens een uitermate goede vechtgame is. Een tijd geleden hebben onze mouwen al mogen oprollen voor een paar potjes allesvernietigende knokpartijen op de PlayStation 4 en Xbox One. Toen blies de game ons al weg met zijn ijzersterke gameplay. En wel hierom!

5. Diepgaand, maar toegankelijk

Dragon Ball FighterZ is geschikt voor iedereen. Fans van de anime of manga willen er vast diep induiken en alle combo’s uitpluizen tot ze zich onverslaanbaar achten met hun favoriete personage. De Dragon Ball FighterZ gameplay gaat dieper dan voorgaande games met mogelijkheden als power-up, dragon balls verzamelen en het toewerken naar spectaculaire finishing moves.

Toch kunnen ook de leken met FighterZ prima instappen en het universum met al zijn vechtersbazen leren kennen. Onder andere de Super Warrior Arc en Android Arc komen langs en zelfs zonder daadwerkelijk te weten wat je doet, kun je al heel wat cools uit je vingers toveren. Je kunt je controller dus ook aan een vriend geven die het spel nog nooit heeft gespeeld.