Top 6 beste horror animes

Article
zaterdag, 22 september 2018 om 10:30
Het klinkt voor ons vreemd om heel veel bloed in een tekenfilm te zetten. Misschien dat het in South Park of Family Guy voor zou komen, maar veel horror zul je er niet in zien.zullen deze series je niet bieden. Zeker niet het kaliber horror dat deze top 6 beste horror animes je voorschotelt.

6. Corpse Party: Tortured Souls

Deze anime is gek op gore. Het is een korte horror anime, namelijk maar 4 afleveringen. Op een avond is een aantal studenten nog aanwezig op hun school na schooltijd. Ze zijn nog spullen aan het opruimen van het evenement dat eerder die dag plaatsvond. Ze vertellen spookverhalen aan elkaar en als afsluiter doen ze een ritueel zodat ze altijd samen zullen zijn als vrienden, omdat een van de studenten gaat verhuizen. Dit ritueel gaat niet zoals verwacht.
Er volgt een soort van aardbeving die de studenten en de docent in een andere dimensie sleurt. Nu zitten zij vast op de Heavenly Host basisschool, een school die allang niet meer bestaat. Deze school is toen gesloten vanwege moorden die zich op het terrein plaats afspeelden.
Ze proberen de vloek op te lossen en zo weer terug te komen naar hun eigen dimensie, maar dit gaat niet zonder kleerscheuren. Of beter gezegd, lichaams-scheuren want er komt een hoop bloed en organen voor in deze anime. Verder komen er ook geesten in voor. Voor happy endings ben je hier niet aan het juiste adres, maar als horror je ding is zou ik bij deze anime aankloppen. Maar deze hoort zeker thuis bij de lijst van de beste horror animes.
138885

5. Another

Another speelt zich ook af op een school. Daar is ooit een heel populair meisje overleden, maar na haar dood deed iedereen alsof er niks gebeurd was. Hiermee heeft de school een slechte naam voor zichzelf gemaakt. Als een jongen genaamd Kouichi begint op deze school, begint hij al snel een meisje genaamd Mei te zien, terwijl de andere studenten haar niet zien.
Al gauw neemt de vloek die er op de school rust weer over, dit kost een hoop levens. Deze doden komen op de meest creatieve manieren naar voren. Another is een horror anime met een rustige, maar spannende opbouw met een knallend einde. Zeker een anime die thuishoort in het lijstje van de beste horror animes.
138889

4. Death Note

Death Note is een anime met een spannend verhaal. Het gaat over een jongen genaamd Light die op een dag een schrift genaamd “Death Note” vind. Hierna begint hij een “shinigami” te zien, ook wel bekend als god van de dood.
Het schrift heeft een kracht. Wanneer je de naam van iemand in het schrift schrijft en het gezicht van het persoon voor je haalt, zullen deze mensen overlijden. Je kunt er ook bijschrijven op welke manier zij overlijden. Light maakt hier gebruik van omdat hij de criminelen in de wereld weg wil hebben.
Het valt de politie natuurlijk snel op dat het aantal doden onder de criminelen drastisch stijgt, dus zij huren een detective in. “L”, een goede detective maar een vreemde jongen waar mensen maar weinig over weten. L komt er al snel achter dat de seriemoordenaar, die nu Kira wordt genoemd, ook in Japan woont en dat hij zijn slachtoffers met geen vinger hoeft aan te raken.
Light komt er al snel achter dat L zijn grootste vijand zal zijn en er ontstaat een conflict tussen de jongens die steeds spannender wordt. De opbouwende spanning maakt dat Death Note op de lijst van beste horror animes thuishoort.
138890

3. Mirai Nikki (Future Diary)

Een wat eenzame scholier, Yukiteru Amano, houdt op zijn telefoon een dagboek bij. Hierbij praat hij met, naar zijn weten, denkbeeldige vrienden Deus Ex Machina en Murmur. Deus is de god van tijd en ruimte, en Murmur is zijn dienares. Tot Deus op een dag laat merken dat hij wel degelijk bestaat, en hij Yukiteru een “willekeurig dagboek” geeft.
Dit dagboek geeft delen van de toekomst aan, en hiermee wordt hij geforceerd om de bloederige strijd aan te gaan met 11 andere dagboek-houders. Degene die het overleeft zal de nieuwe god van tijd en ruimte worden. Daarom moet Yukiteru de 11 anderen vinden en vermoorden om te overleven.
In dit proces wordt hij een team met zijn obsessieve stalker Yuno Gasai en zij doet er alles aan om hem veilig te houden. Maar er is meer met haar aan de hand, want misschien heeft zij wel andere plannen voor haar onbeantwoorde liefde. En dat zal in deze anime in echte horror eindigen. Daarom hoort deze anime op de beste horror lijst.
138891

2. Elfen Lied

Elfen Lied gaat over menselijke mutanten met hoorns, ook wel Diclonius genoemd, die over telekinetische krachten en andere sterke kwaliteiten beschikken. Deze mutanten zijn allemaal opgesloten en geïsoleerd van de bewoonde wereld, in een research lab van de overheid. Op een dag ontsnapt de sterkste Diclonius, waarbij deze alle bewakers vermoordt. Wanneer zij op haar hoofd geschoten wordt en haar geheugen verliest, vinden twee tieners haar op het strand. Zij nemen de naakte en gekke vrouw mee naar huis, niet wetende wat voor impact dit zal hebben op hun leven.
Elfen Lied is een gruwelijke horror met veel bloed, maar houdt het nog luchtig met grapjes en leuke momenten. Elfen Lied pakt je vast en laat je niet gaan tot op het laatste moment. Het is een anime vol spanning, emotie, gruw en humor. Alles bij elkaar maakt dat Elfen Lied op de lijst van de beste horror animes hoort te staan.
138892

1. Higurashi No Naku Koro Ni (When They Cry)

Het verhaal speelt zich af in een rustig, landelijk dorpje genaamd Hinamizawa, juni 1983. Keiichi Maebara verlaat zijn geboorteplaats om te verhuizen naar Hinamizawa nadat hij meerdere, vreselijke dingen heeft gezien. Hij raakt bevriend met zijn nieuwe klasgenoten Rena Ryugu, Mion Sonozaki, Rika Furude, en Satoko Hojo. Hij spendeert zijn tijd met deze meiden, en leidt op deze manier een zorgeloos leven terwijl ze veel spellen spelen
Maar net als veel rustige dorpjes, heeft Hinamizawa een duister geheim. Uiterlijk kan hier erg misleidend zijn. Op een dag komt Keiichi erachter dat er moorden hebben plaatsgevonden in het dorp, waarna er vervolgens veel mysterieuze dingen gebeurden. Op deze manier komt hij erachter dat zijn vrienden niet zijn wie hij denkt dat ze zijn.
Naarmate verschillende gebeurtenissen zich in verschillende situaties ontvouwen, neemt het verhaal een bloedige wending. Deze anime zal je meenemen, laten gruwen en verwarren. Maar hij zal je vooral vast blijven houden tot het einde, terwijl je toekijkt hoe deze horror zich ontrafelt.

Meer dan de top 6 beste horror animes

Dit was de top 6 horror animes, er zijn er natuurlijk nog veel meer. Maar deze zijn het zeker waard om een kijkje naar te nemen.