6 toffe F1 2017 tracks - Check deze circuits!

  Het seizoen 2017 van de Formule 1 zit in het staartje. In F1 2017 kan je natuurlijk zelf ook in het stoeltje van een aanstormend kampioen plaatsnemen. Maar wat zijn de meest toffe F1 2017 tracks? Wij zetten de meest uitdagende voor je op een rijtje! Het spel kopen kan hier.

  Bahrein

  De derde wedstrijd van het seizoen wordt in de zandbak gereden. Letterlijk, want Bahrein staat bekend om de gigantische hoeveelheid zand die er voor, tijdens en na de race over het circuit wordt geblazen. Niet gek als je middenin de woestijn ligt.

  Met vier lange, rechte stukken is het uitermate geschikt om je innerlijke snelheidsmonster los te laten en het genadeloos op een scheur te zetten. Naarmate de race vordert, zal het steeds donkerder worden aangezien het een nachtrace is. En vergeet niet op de bandjes te letten, want hoge snelheden en snelle bochten zijn rubbervretertjes!

  Monaco

  In de meeste races zit er een flinke grindbak tussen de weg en de muur langs het circuit. Mocht je een keertje de bocht missen (of van de baan worden gereden door Daniil Kvyat), dan heb je meestal genoeg tijd om de bolide te redden door keihard op de rem te trappen. In Monaco is dat helaas geen optie.

  Het straatcircuit van Monte Carlo kent weliswaar barrières, maar elk tikje er tegen zal een voortijdig einde van de race betekenen. Combineer dat met een paar bloedsnelle en uiterst trage bochten en je hebt een ontzettend gaaf maar bloedlink circuit.

  Met maar een paar brede stukken, is het ook nog eens een ramp als iemand andere besluit zijn auto in de muur te zetten. Een safetycar is bijna gegarandeerd in Monaco, wat je ook de mogelijkheid geeft om dichter bij voorliggende auto’s te komen. Elk nadeel heeft zijn voordeel!

  België

  Amai, wij mogen dan geen eigen Grand Prix hebben, onze zuiderburen geven de mogelijkheid om toch van dichtbij een race mee te kunnen maken zonder de halve wereld over te moeten rijden. Al helemaal omdat de GP van Duitsland dit jaar van de kalender verdween.

  Op Spa Francorchamps is er flink hoogteverschil, zijn de bochten bloedsnel en is er eigenlijk altijd kans op regen. Perfecte condities voor een uitdagende race waar ook de iets tragere bolide eens kans op het podium heeft. De GP van België mag daarom niet ontbreken in deze lijst met toffe F1 2017 tracks!

  Italië

  Met de bijnaam ‘The Temple of Speed’ is Autodromo Nazionale Monza een circuit waar je weet dat het er snel aan toe zal gaan. Slechts een handjevol (snelle) bochten lassen de rechte stukken aan elkaar waardoor de auto met de meeste paarden in de motor gepropt vaak als winnaar uit de bus komt.

  De thuisbasis van Ferrari zorgt natuurlijk ook nog eens voor een ontzettend speciale sfeer, zelfs als je met jouw bloedrode bolide niet als eerste weet te finishen. Dit bloedsnelle circuit kan niet ontbreken in de lijst met toffe F1 2017 tracks.

  Singapore

  Zowel het team van McLaren als dat van Red Bull hadden 17 september op de kalende omcirkeld als dé kans om te laten zien wat de mogelijkheden van de auto’s waren. Voor beide teams liep dat volledig in het water door een onnozele actie van de heren van Ferrari.

  In F1 2017 kan je natuurlijk laten zien hoe het wel moet. Een van de uitdagendere circuits op de kalender, aangezien er zowel in de avond wordt geracet, als op de straten van Singapore. Gooi daar een grote kans op regen bij en je zal al jouw racetalent moeten uitputten om het tot een succes om te dopen.

  Brazilië

  Waar een race als Monaco ontzettend uitdagend is, is het voordeel dat er daar weinig kans op regen is rond de tijd van de race. Er zijn circuits waar de kans op regen nul is (Bahrein, Abu Dhabi) of juist vrijwel 100%. De GP van Brazilië met als bijnaam Interlagos, is er daar één van.

  Liggend tussen twee meren (de bijnaam ligt voor de hand) valt het water in negen van de tien gevallen met bakken uit de hemel. Vorig jaar wist Max Verstappen de wereld te verbazen met het gemak waarmee hij op het zeiknatte circuit scheurde, aan jou de taak om dat in F1 2017 ook te doen.

  Met ook flink wat hoogteverschil, is het zeker een van de toffe F1 2017 tracks, maar niet alleen als het nat is. Waar de levensduur van banden voor natte omstandigheden namelijk lang meegaan, zal je door de snelle bochten op een droog circuit juist ondervinden dat de banden sneller slijten dan je lief is!

  Toffe F1 2017 tracks – Jullie favoriete circuit in de Formule 1

  Hoewel de kalende van 2016 en 2017 qua races erg op elkaar leken, ontbrak het dit jaar aan de Duitse Hockenheimring. Met een van de leukere Europese circuits van de kalender geveegd, is er dus minder keus. Maar wat vinden jullie toffe F1 2017 tracks? Laat het ons weten in de comments!

  F1 2017

  Verkijgbaar vanaf 25 august 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.