Dit weten we allemaal over de Google Pixel 7

Article
maandag, 03 oktober 2022 om 15:30
google pixel 7 en pixel 7 prof1652344108
Elk jaar komt Google met een nieuwe smartphone, wat deze keer de Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro kan zijn. Dit is wat we tot nu toe allemaal weten over het nieuwe vlaggenschip van de techgigant.

Twee vertrouwde modellen

Met de Google Pixel 6 heeft Google twee verschillende geïntroduceerd: een normale versie en een Pro-model. Die tactiek blijft het bedrijf gewoon volgen, want met de nieuwe lijn komt er ook een Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro.
De precieze verschillen tussen de modellen zijn nog niet bekend, maar het lijkt erop dat deze vrij gelijk aan de Pixel 6 zullen zijn. Dat wordt ook bevestigd door de foto’s die Google al heeft vrijgegeven van de smartphone. Zo krijgt de Pro-versie een extra lens erbij, waarschijnlijk weer voor macro foto’s. Daarnaast blijft de reguliere Google Pixel 7 een plat scherm houden, terwijl de Pro een gebogen scherm heeft.
Of de Google Pixel 7 Pro ook een hogere verversingssnelheid heeft dan het reguliere model, dat is niet bekend. Dat zal bekendgemaakt worden tijdens het aankomende Made By Google-event op 6 oktober.
google tensor chipsetf1664451134

Nog meer AI-mogelijkheden

Lange tijd heeft Google gebruikgemaakt van off-the-shelf chipsets van Qualcomm, net zoals de meeste fabrikanten van smartphones dat doen. Met de vorige generatie Pixel telefoons heeft Google alleen besloten om het voorbeeld van Apple te volgen en een geheel eigen chipset te maken.
Voor de Google Pixel 7 wordt er een update gedaan aan de zogeheten Tensor chip. Dat betekent niet alleen dat applicaties weer wat sneller en beter kunnen draaien, maar dat er ook meer mogelijkheden komen voor AI en machine learning. Wat die mogelijkheden precies zijn, daar zal Google ook meer over vertellen tijdens het Made By Google-event.
google pixel 7 pixel 7 prof1664451224

Kleine design update

Voor de Pixel smartphones heeft Google door de jaren heen weinig grote makeovers gedaan. Door de hele lijn heen is er een duidelijke design trend te zien, maar met de Pixel 6 heeft Google gekozen voor een compleet nieuw ontwerp.
Het is dan ook niet zo vreemd dat de Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro weer van de grond af aan opnieuw worden ontworpen. Helemaal omdat het design van de Pixel 6 zeer goed is ontvangen. Zo zal de opvallende camera bar blijven bestaan, evenals de ronde hoeken.
Wel zullen er een paar kleine aanpassingen aan het ontwerp worden gemaakt. Zo heeft niet elk model van de Pixel 7 zwarte bezels aan de voorkant, maar is de kleur juist afhankelijk van de camera bar aan de achterkant. Daarnaast zullen volgens de laatste geruchten de randen ook een stuk smaller zijn ten opzichte van de Pixel 6.
google pixel 7 eventf1664451668

Geen prijsverhoging

2022 is geen goedkoop jaar. De inflatie stijgt als een gek, evenals de prijs voor energie, voedsel en nog veel meer. Zelfs op het gebied van gaming en tech zijn er veel producten die sterk in prijs zijn gestegen. Misschien nog wel de meest controversiële is de iPhone 14. Apple heeft besloten om de goedkoopste versie in Nederland een prijskaartje te geven van 1019 euro. En dat terwijl de goedkoopste iPhone 13 ‘slechts’ 809 euro was.
Het lijkt er alleen op dat Google geen prijsverhoging inzet voor de Google Pixel 7 en 7 Pro ten opzichte van de modellen vorig jaar. Volgens de bekende leaker Artem Russakovskii blijft de adviesprijs respectievelijk 599 en 899 dollar. Dat is bevestigd door een listing op Amazon, die inmiddels is verwijderd.
made by google event nederlandf1664451741

Releasedatum van de Google Pixel 7

Dan rest natuurlijk nog de vraag wanneer we de Google Pixel 7 kunnen kopen. De smartphone zal in alle glorie onthuld worden op het Made By Google-event en de verwachting is dat niet lang daarbij de lancering volgt. Dezelfde listing op Amazon stelt namelijk dat de release op 13 oktober is.
Normaal moeten we in Nederland alleen wel iets langer wachten op de release van een Pixel smartphone. Google heeft de telefoons hier namelijk nooit officieel gelanceerd, waardoor we moeten wachten totdat retailers ze importeren uit andere landen. Maar daar komt mogelijk verandering in voor de Google Pixel 7!

Populair Nieuws