Dit vinden wij de allerleukste South Park afleveringen

  South Park begint deze week met zijn achtiende (!) seizoen, en heeft ondertussen al 247 afleveringen uitgezonden. Grote kans dus dat je ooit wel eens een aflevering of twee van de serie hebt gezien, maar welke is nou de allerleukste, -beste en/of -grappigste? We vragen het de XGN-redactie.

  Fat Butt and Pancake Head (S07 E05) - Mariëlle

  Dit is een klassieke South Park aflevering van jewelste. Het zit tjokvol met stereotypes en aanstootgevende humor, maar hé, dat is de South Park die we kennen en liefhebben.

  In deze meer dan 10 jaar oude aflevering transformeert Cartman zijn hand in Ms. Jennifer Lopez voor een schoolopdracht, maar deze creatie is zo goed dat ze prompt een eigen leven begint te leiden; met een platencontract en al. En dat vindt de echte Jennifer Lopez niet zo leuk, maar helaas voor La Lopez vindt haar boy toy Ben Affleck de hand-versie van Lopez toch leuker...

  Goed, de popcultuur referenties zijn inmiddels verouderd (R.I.P. Bennifer), maar niks is prachtiger dan Cartmans Jennifer-stem. Dat de makers van South Park een affiniteit hebben met muziek (en met name musicals) is wel duidelijk, en dat gepaard met de typerende South Park humor resulteert in een nummer dat een plaats in de harten van alle fans ter wereld verdient: Taco-Flavored Kisses.

  Eigenlijk is er nog één aflevering die beter is dan deze: Broadway Bro Down. Deze is echter zo magistraal en perfect in elk opzicht dat erover schrijven fysiek en mentaal zeer doet.

  Bass to Mouth (S15 E10) - Theo

  Mijn favoriete South Park aflevering is moeilijk te kiezen, want er zijn er al zo veel die ik geniaal vind. Eentje ervan is toch wel Bass to Mouth, waarin Wikileaks op de hak genomen wordt. Er wordt op school geroddeld en de kinderen gaan achter de oorzaak aan. Dit leidt natuurlijk weer naar de grootste onzin die er is, met laxeermiddel als ultieme wraak en een hele hoop schijt op het einde.

  Wat ik zo mooi vind aan dit soort afleveringen, behalve Cartmans extreme acties, is dat dingen uit de wereld opgepakt worden en plat vertaald worden. Dit, gecombineerd met de grootste onzin die er is, vind ik heerlijk.

  Insecurity (S16 E10) - Jelle

  Kijk, The Dark Knight Rises is een van mijn favoriete films van 2012, en als South Park (één van mijn favo series) daar dan mee aan de haal gaat, is dat genieten. De aflevering heeft (zoals wel vaker) veel verhalen door elkaar lopen. Zo verdenkt heel South Park de bezorger van UPS ervan dat hij met iedereens vrouw naar bed gaat. Dit omdat Ike zijn ouders tijdens een seksueel rollenspel heeft betrapt; zijn vader draagt hierbij een UPS-uniform.

  Daarnaast is Cartman bezig met het installeren van een beveiliginssysteem (INsecurity) in zijn huis, omdat hij bang is dat zijn moeder wordt verkracht. Dit gaat natuurlijk veel te ver. Zover zelfs dat de NSA erbij komt kijken. Al met al dus een geniale mix van verhalen, met ijzersterke humor en messcherpe verwijzingen.

  Scott Tenorman Must Die (S05 E04) - Ralph

  Voor mij persoonlijk is dit de beste South Park-aflevering ooit gemaakt. De aflevering combineert perfect de verschillende elementen van South Park; de af en toe kinderachtige humor, de overeenkomsten met het echte leven (de band Radiohead komt even om het hoekje kijken) en de ongenadigheid van onze god Eric Cartman.

  De aflevering begint nog heel kleinschalig, met Scott Tenorman die Cartman aan het pesten is door middel van ludieke grapjes. Vervolgens probeert Cartman op eenzelfde wijze wraak te nemen op Scott. Dit doet hij met zijn scala aan kostuums. Als dat uiteindelijk niet lukt, tsja, dan moet Cartman maar over gaan op drastische maatregelen. En uiteindelijk zelfs tranen oplikken...

  Make Love, Not Warcraft (S10 E08) - Jeroen

  Voor mij is deze aflevering over World of Warcraft de allerbeste, omdat ik de game zelf ook veel speel. Het blijft hilarisch om te zien hoe één verslaafd persoon die hele wereld om zeep helpt, ondanks dat het eigenlijk helemaal niet kan. Die onjuistheden maken het alleen maar grappiger.

  Ik zal ook nooit het einde van de aflevering vergeten (spoilers!). Na wekenlang de game te no lifen en de vijand te verslaan, zegt Stan: ''What are we gonna do now?'' Hierop antwoordt Cartman: ''What do you mean? Now we can finally play the game''. Legendarisch!

  You Have 0 Friends (S14 E04) - Anne

  Ik twijfel enorm tussen Ginger Kids, Make Love, Not Warcraft en You Have 0 Friends, maar ga uiteindelijk toch voor de laatste. De aflevering gaat over Facebook en is iedere keer weer leuk, vooral omdat ik mijn moeder heel erg herken in de vader van Stan, haha! Stans vader is namelijk verslaafd aan Facebook, maar als beginner snapt hij nog niet precies hoe het medium werkt.

  Ik moet er vooral zo om lachen omdat heel veel situaties in het echt ook gewoon voorkomen. Vooral die Wendy die boos is op Stan, omdat zijn relationship status nog op 'single' staat en zijn vader die boos zijn kamer binnen komt omdat hij geen Facebook-vrienden wil worden. Hilarisch!

  Medicinal Fried Chicken (S14 E03) - Marko

  Het was een moeilijke keuze, aangezien South Park natuurlijk al zoveel seizoenen heeft gehad en de meeste afleveringen sowieso hilarisch zijn. Maar toch denk ik dat ik, omdat het echt moet, voor Medicinal Fried Chicken ga. Het is een aflevering van een jaartje of vier terug en man wat heb ik erbij in een deuk gelegen. Als ik South Park in m'n eentje kijk, zit ik normaal gesproken niet echt hardop te lachen. Met deze aflevering was dat wel het geval. In m'n eentje, achter m'n pc, voluit aan het brullen met tranen in m'n ogen.

  De gigantische tumor-testikels die als skippyballen werden gebruikt konden niet anders dan keihard op m'n lachspieren werken. Randy, die (alsof het de normaalste zaak van de wereld is) zijn ballen in de magnetron stopt om een tumor te kweken en ondertussen een doodnormaal 'hoe was je dag'-gesprekje houdt met Stan...Dat was zo hilarisch absurd. Daar hou ik van.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.