Dit kunnen we verwachten in 13 Reasons Why seizoen 4

  Helaas komt 13 Reasons Why bijna tot een eind! Vanaf 5 juni zal het vierde en laatste seizoen van 13 Reasons Why op Netflix verschijnen. Het laatste seizoen zal gegarandeerd emotioneel worden, maar ook ontzettend spannend. Vanuit de trailer van seizoen 4 is duidelijk te merken dat de hoofdpersonages alles behalve veilig zijn. Dit is wat we kunnen verwachten in het laatste seizoen van 13 Reasons Why.

  Netflix

  13 Reasons Why

  Het is al een tijdje bekend dat de bekende Netflix-serie 13 Reasons Why zal stoppen na vier seizoenen. Veel fans vinden het jammer, anderen vinden het een opluchting. Het eerste seizoen van de serie was vrijwel meteen een hit onder de jongeren, zij waren meteen gewonnen onder het concept van de reeks. Het eerste seizoen van de reeks vertelde het verhaal van Hannah Baker. We kregen te zien hoe Hannah werd gepest en er andere, vreselijke gebeurtenissen in haar leven plaatsvonden. Door al deze omstandigheden besloot Hannah om zelfmoord te plegen. In een deel van het eerste, maar vooral in het tweede seizoen krijgen we te zien hoe de nabestaanden van Hannah, voornamelijk Clay, omgaan met haar dood.

  De makers van 13 Reasons Why besloten om voor het derde seizoen in een andere richting te gaan. In dit seizoen ging het niet meer om Hannah, maar om de pestkop genaamd Bryce Walker. In de eerste trailers en aan het begin van het seizoen bleek dat Bryce vermoord zou zijn. Door dit plot voelde het seizoen veel meer als een misdaad-thriller aan. Veel fans vonden het juist fijn dat de serie een andere richting opging, terwijl andere fans een derde seizoen niet nodig vonden.

  Netflix

  Waar gaat het verder?

  Een paar weken geleden is de eerste trailer van het vierde seizoen van 13 Reasons Why uitgekomen. De trailer laat ons weten dat de zaak van Bryce Walker nog lang niet over is. Aan het einde van het derde seizoen werd de moord op Bryce Walker namelijk niet helemaal opgelost. De echte dader is niet opgepakt. In plaats daarvan werd Monty erin geluisd om de schuld op zich te nemen. In het vierde seizoen wordt het duidelijk dat mensen dit steeds minder beginnen te geloven en achter de waarheid proberen te komen, waaronder een paar nieuwe personages die zo maar eens achter de waarheid zouden kunnen komen.

  Wat we ook duidelijk kunnen merken uit de trailer is dat de spanning stijgt voor de hoofdpersonages. Hoe dichter men bij de waarheid komt, hoe dieper de karakters in de problemen kunnen raken. Voornamelijk Alex, Jessica en Zach kunnen hierdoor flink in de problemen raken. Met Clay lijkt het ook niet goed te gaan. Clay lijkt ook met een enorm schuldgevoel rond te lopen en heeft last van ernstige nachtmerries. Bij de trailer heeft Netflix ook een synopsis vrijgegeven. Hierin staat dat terwijl de eindexamenleerlingen van Liberty High School zich voorbereiden op de diploma-uitreiking, ze het verleden onder ogen moeten zien en ingrijpende en hartverscheurende keuzes maken die hun toekomst zullen beïnvloeden.

  Netflix

  Meer focus op andere personages

  In het derde seizoen van 13 Reasons Why maakten we kennis met een nieuw personage genaamd Ani Achola. Ani is pas in Crestmont komen wonen en is al vaker met haar moeder geëmigreerd. Al snel komen we erachter dat Ani niet alleen een nieuw personage is, ze blijkt al gelijk een nieuw hoofdpersonage van de serie te zijn. Gedurende het seizoen horen we Ani als verteller bij bepaalde situaties. Toch waren niet veel fans blij met de komst van het nieuwe personage. Ze vonden haar te irritant en betweterig overkomen, vooral omdat ze pas net nieuw was en nog niet veel wist van de gebeurtenissen die in de voorgaande seizoenen plaatsvonden. Toch waren veel fans wel blij met Ani en zal ze dus gegarandeerd in het vierde seizoen te zien zijn.

  In de trailer van het vierde seizoen zien we een bekend gezicht terugkeren. In seizoen 3 maakten we voor het eerst kennis met Winston Williams. Hij was een van de 'rich kids' maar raakte al snel gehecht aan Monty. Aan het einde van het derde seizoen konden we al merken dat Winston Williams het zeker niet eens was over wat er met Monty gebeurde. In seizoen zullen we veel meer van Winston zien. Het is duidelijk dat hij antwoorden wil en er alles aan zal doen om achter de volledige waarheid te komen.

  Netflix

  Terugkeer van Hannah Baker?

  Natuurlijk blijft het verhaal van Hannah Baker een van de meest bekende dingen van 13 Reasons Why. Haar heftige verhaal is waar de serie zijn populariteit vandaan heeft gehaald. Toch kregen we steeds minder van Hannah te zien. Dit komt natuurlijk omdat ze in het eerste seizoen al dood is. In het tweede seizoen konden we gelukkig nog even wat van Katherine Langford als Hannah Baker zien. Dit was vooral in herinneringen van andere personages, maar ze verscheen ook meerdere keren als een hallucinatie van Clay wat vaak nog wel hartverscheurend was om te zien.

  De kans dat we Hannah in het vierde seizoen terug zullen zien is vrij klein. Helemaal vergeten was ze niet, maar in het derde seizoen van de serie was Hannah niet te zien. Aangezien het vierde seizoen voor een groot gedeelte zal gaan over de gebeurtenissen uit het derde seizoen, zou het niet heel logisch zijn als Hannah zou verschijnen. Natuurlijk kunnen we niet vergeten dat het aankomende seizoen het allerlaatste seizoen van 13 Reasons Why zou zijn. Het zou daarom passend en leuk voor de fans zijn als we nog een keer een scene met Hannah zouden krijgen, al is het maar een droomscène of een hallucinatie.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.