WhatsApp krijgt Messenger Rooms functie

News
donderdag, 04 juni 2020 om 12:30
whatsappf1587666674
WhatsApp en Facebook Messenger gaan samenwerken. Er komt namelijk een WhatsApp functie die met Messenger Rooms werkt om videobellen met grote groepen te realiseren. De functie zal gebruikers vanaf WhatsApp doorsturen naar Messenger Rooms om zo een gesprek op te zetten. Momenteel is dit nog in bêta, maar verwacht wordt dat dit snel uitgerold wordt.
Facebook rolde al in mei de nieuwe feature Messenger Rooms uit en gaf daarbij aan dat de functie ook naar WhatsApp zou komen. Nu is de functie in bêta en staat het eindelijk te gebeuren. De Messenger Rooms functie is alleen niet helemaal een WhatsApp feature, maar stuurt je door naar Messenger. Daarbij gelden dan de voorwaarden voor het gebruik van Messenger en is er een klein addertje onder het gras. Waar gesprekken via WhatsApp gebruik maken van end-to-end encryptie, doet Messenger Rooms dat niet.

Hoe werkt Messenger Rooms in WhatsApp?

De nieuwe WhatsApp 'functie' zal in een update uitgerold worden. Als deze beschikbaar is kan er een groepsgesprek opgezet worden met minimaal 5 en maximaal 50 deelnemers. Deelnemers hoeven overigens geen Facebook-account te hebben, maar kunnen ook een gebruikersnaam opgeven en als gast deelnemen. Wel moet iedereen de nieuwste versie van Messenger hebben of toegang tot de Facebook Messenger-website.
Om een gesprek op te zetten kan in een chat op het plus icoon gedrukt worden. Het is ook mogelijk om via de optie Gesprekken deze knop aan te tikken. in het volgende menu is een nieuwe knop genaamd Rooms te vinden. Als je daarop drukt verlaat je WhatsApp en word je doorgestuurd naar Messenger Rooms. Hier log je met je Facebook-account in. Vervolgens kan er een videogesprek opgezet worden, waarbij je een ruimte een naam kunt geven. Daarna kun je de link van je ruimte delen via WhatsApp. Dit kan in een groepsgesprek of in een individueel gesprek gedaan worden.
Messenger Rooms is binnenkort naar verwachting in WhatsApp beschikbaar. In Instagram is de optie al toegankelijk via Instagram Direct. In Instagram kun je een ruimte maken via het chaticoon rechtsboven. Als je daar op de cameraknop drukt verschijnt vanzelf de optie om een ruimte te maken. Dit werkt alleen als je een Facebook account gekoppeld hebt.