PS5 chip in de laatste fase van de productie

News
donderdag, 04 juni 2020 om 14:30
ps5 controllerf1592919068
Volgens bronnen van Digitimes wordt de AMD CPU-chip van de PS5 volgende week getest en vervolgens aan de downstream-fabrikanten geleverd. Ook PS4 releases worden geschikt gemaakt voor de nieuwe PS5.
De PS5 zal een aangepaste eight-core AMD Zen 2 CPU bevatten, waardoor de PS5 snelheden kan verdragen tot wel 3,5 GHz. De PS5 zal gebruik maken van variabele frequenties, oftewel een 'boost' waardoor hij naar verwachting een veel hogere GPU-frequentie kan bereiken. Volgens Digitimes staat de productie gepland voor augustus. De planning van de lancering van de PS5 is pas later in het jaar.
Sony zou deze week de PS5 presenteren, maar in verband met de anti-racisme protesten wereldwijd heeft Sony de presentatie uitgesteld om de protesten te ondersteunen. De officiële release van de PS5 is later dit jaar, ondanks dat er onzekerheden waren vanwege het coronavirus dat voor een eerdere verstoring zorgde. Ook Xbox zal later dit jaar een releasedatum geven voor de nieuwe Xbox series X.

Prijsbepaling

Volgens Bloomberg was Sony van plan om veel minder consoles te produceren voor de PS5-lancering in vergelijking met die van de PS4. Sony had ook moeite met de prijs van de console voor de PS5, aangezien er een tekort aan componenten zou zijn waardoor de productiekosten hoger werden. Jim Ryan, Sony Interactive Entertainment president en CEO, heeft vorige week aangegeven dat PlayStaion zal streven naar de beste prijs voor zowel de games als de console en de PS5 zelf.