Dit kunnen we van de Xbox Games Showcase verwachten

Article
vrijdag, 07 juni 2024 om 13:00
doom eternal artf1584443208
Niet alleen Summer Game Fest wordt dit weekend georganiseerd, maar het is ook tijd voor een nieuwe Xbox Games Showcase. Deze titels verwachten wij allemaal tijdens de show.

Nieuwe DOOM

Wanneer het de laatste paar jaar ging om Microsoft en overnames, is er natuurlijk veel aandacht uitgegaan naar Activision Blizzard. Maar eerder werd ook al Bethesda en Zenimax, inclusief alle bijbehorende studio’s, overgenomen door Microsoft. Daarom valt id Software nu ook onder de Xbox-familie.
Van de gerenommeerde studio hebben we al eventjes niet veel meer gehoord. De laatste grote titel is DOOM Eternal uit 2020, dat de geliefde reboot uit 2016 opvolgde. Maar volgens geruchten wordt er tijdens de Xbox Games Showcase een nieuwe titel in de franchise aangekondigd.
Naar verluidt krijgt het nieuwe deel de naam DOOM: The Dark Ages. Opvallend genoeg zal de game niet alleen uitkomen op de Xbox consoles en PC, maar ook op consoles van de concurrent. De vorige delen werden ook multiplatform uitgebracht, maar die kwamen voor en vlak na de overname uit.
hollow knight silksongf1643365727

Hollow Knight Silksong

Een game waar enorm veel fans al een lange tijd op wachten is Hollow Knight Silksong. Het is alweer ruim vijf jaar geleden dat de sequel op Hollow Knight werd aangekondigd door Team Cherry, maar sindsdien hebben we opvallend weinig updates gekregen van de studio.
Twee jaar geleden kwam Hollow Knight Silksong nog wel voorbij in de Xbox Games Showcase, destijds met de mededeling dat de game vanaf dag één speelbaar zou zijn op Game Pass. Wat ‘dag één’ precies is, is nog niet duidelijk, maar naar verluidt komen we daar zondag achter.
De bekende leaker Jason Schreier van Bloomberg meldt namelijk dat we Hollow Knight Silksong mogelijk kunnen verwachten tijdens de showcase van Xbox. Dan zal waarschijnlijk eindelijk een specifieke releasedatum uit de doeken worden gedaan en gameplay worden getoond.

Perfect Dark

De Xbox Games Showcase lijkt volgens alle geruchten bijna een bepaald thema te hebben. Van Hollow Knight Silksong wachten we namelijk al een lange tijd op meer details en beelden, evenals van Dragon Age Dreadwolf. En met de reboot van Perfect Dark hebben we drie op een rij.
Er zijn al jaren problemen met de ontwikkeling van de reboot. Initieel werd aangekondigd dat Perfect Dark wordt gemaakt door The Initiative, maar niet veel later werd bekendgemaakt dat de Design Director was vertrokken. Een paar maanden later werd duidelijk dat de hulp van Crystal Dynamics was ingeroepen, waarna ook nog eens de Game Director opstapte. Eén van de laatste berichten die naar buiten is gekomen, is dat The Initiative last heeft van een grote leegloop.
Toch is het de overgebleven ontwikkelaars blijkbaar gelukt om een game te maken die klaar is om getoond te worden tijdens de Xbox Game Showcase. Ten minste, als we de geruchten mogen geloven. Het is alleen nog even afwachten of de game dan ook nog snel kan uitkomen.

Alles voor 2024

Naast veel speculaties en geruchten, zijn er natuurlijk ook een aantal titels waarvan we vrijwel zeker weten dat ze voorbij zullen komen tijdens de Xbox Games Showcase. Het gaat daarbij om titels van Xbox die dit jaar nog gelanceerd zullen worden.
Zo zal Bethesda de uitbreiding van Starfield gaan tonen en zal Microsoft Flight Simulator de revue passeren. Ook kunnen we waarschijnlijk meer gameplay verwachten van de nieuwe RPG van Obsidian Entertainment, Avowed. Blizzard zal mogelijk ook op het podium staan met World of Warcraft: The War Within.
Eén first party game van Xbox zal in ieder geval niet getoond gaan worden tijdens de Xbox Games Showcase en dat is Call of Duty Black Ops 6. Wanneer de showcase namelijk is afgelopen, zal direct erna een speciale show georganiseerd worden voor de nieuwe Call of Duty.

Populair Nieuws