Max Verstappen ziet niet snel verbetering voor Red Bull Racing

News
vrijdag, 07 juni 2024 om 12:00
max verstappen sprint shootout balaclava gp china 2024
Tijdens de GP van Monaco is Red Bull Racing even flink wakker geschud. Maar volgens Max Verstappen lijkt het er niet op dat er snel een oplossing is voor het team.
Aan het begin van het seizoen leek Red Bull Racing opnieuw onoverwinnelijk te zijn, net zoals dat in 2023 het geval was. Veel fans stonden al klaar om een punt te zetten achter het huidige seizoen en uit te kijken naar 2025. Maar de spanning is sinds de laatste paar races weer helemaal terug in de Formule 1.
Met name in Monaco had Red Bull het moeilijk. Het hele weekend lang worstelden Max Verstappen en Sergio Perez met de auto, dat grote moeite had om om te gaan met de hobbels op het stratencircuit. Met een zesde plaats van Verstappen en een DNF voor Perez - nadat hij zich kwalificeerde voor P18 - was het een weekend om snel te vergeten voor het team.
Het raceweekend was volgens Verstappen wel een wake-up voor Red Bull Racing. Dat laat de regerend wereldkampioen weten in Canada aan de aanwezige media, waaronder GPblog.com.

“Het is al een probleem sinds dag één van het nieuwe reglement en dit is iets dat we weten. We hebben het nog niet kunnen oplossen. Ik denk wel dat we na Monaco weer wakker geschud zijn. We hebben veel goede vergaderingen gehad in de fabriek en discussies waarbij ik het gevoel heb dat er nu wat meer focus op ligt om te proberen dat te verbeteren..”

- Max Verstappen

Geen snelle oplossing

Ondanks dat het besef er is dat de problemen moeten worden opgelost, zal dat niet ineens het geval zijn in Canada. Verstappen stelt dat het ‘gewoon wat tijd kost’ om grote veranderingen aan de auto door te voeren. Er moeten nieuwe onderdelen ontworpen worden en sommige stukken moeten misschien wel opnieuw onder de loep worden genomen.
Daarnaast is er ook een ‘correlatieprobleem’ tussen de simulator en wat er daadwerkelijk gebeurt op het circuit. Dat is een vervelend probleem, omdat het team een verkeerd beeld krijgt van hoe de auto reageert en hoe ze de auto moeten afstellen. Tijdens sprintweekenden, waarbij er maar één vrije training is om de setup te testen, heeft Red Bull dan ook vaak moeite om de wagen goed af te stellen.

Populair Nieuws