Game Pass voegt uit het niets twee geliefde games toe

News
donderdag, 06 juni 2024 om 15:00
2023 03 07 octopath traveller 2 2f1691076806
Microsoft is in aanloop naar de grote Summer Games Fest showcase vrijgevig voor Game Pass abonnees. Zonder vooraankondiging zijn twee bij fans geliefde games ineens beschikbaar gekomen voor alle Xbox Game Pass en PC Game Pass abonnees.
De game Octopath Traveler kwam in 2018 oorspronkelijk uit op de Nintendo Switch console. De game kwam in de jaren daarna ook naar Windows en Xbox One. Het vervolg, Octopath Traveler 2, kwam vorig jaar uit op de Switch, Windows en PlayStation consoles.
Nu zijn beide games speelbaar op de Xbox One en Xbox Series X/S en komen meteen ook beschikbaar voor alle Game Pass abonnees.

Octopath Traveler speelbaar via Game Pass

De verschijning van beide Octopath Traveler games op Game Pass mag een verrassing heten. Tot een paar dagen geleden wees niets er op dat het tweede deel op de Xbox consoles zou verschijnen, maar na een eerder gerucht via een rating van de game in Taiwan, is het snel gegaan. De game is nu gelanceerd op de Xbox consoles en komt is dus ook meteen gratis speelbaar voor Game Pass abonnees.
Octopath Traveler ademt de sfeer van de oude SNES games met traditionele JRPG gameplay in HD-2D kwaliteit. De hele game is uitgewerkt in prachtige omgevingen waar de speler in sprite-formaat doorheen loopt. De game volgt steeds één van acht karakters, die elk hun eigen avontuur beleven dat elk vier hoofdstukken beslaat. Onderweg kom je de overige karakters wel tegen en kan je ze aan je party toevoegen.
Het vechtsysteem is traditioneel turn-based waarbij je kan aanvallen of verdedigen. Vijanden hebben Shield Points, die je eerst moet wegwerken voordat je schade kan aanrichten. Bovendien raakt een vijand tijdelijk verdoofd als zijn shield gebroken is.
Octopath Traveler is erg geliefd, wat al blijkt uit een 83% metacritic score. Het tweede deel scoorde met 85% zelfs nog iets hoger. Beide games zijn per direct speelbaar via Game Pass.

Snel nog meer games op Game Pass?

Behalve de beide Octopath traveler games zijn er geen andere games aangekondigd voor Game Pass deze maand. Waar Microsoft normaliter elke tweede dinsdag een nieuwe update met aankomende toevoegingen voor Game Pass bekendmaakt, bleef het nu stil. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de grote Xbox showcase op 10 juni.
Ondertussen wordt er druk gespeculeerd over de aanstaande Game Pass onthullingen die Microsoft gaat doen. Wordt er binnenkort dan toch eindelijk werk gemaakt van het naar Game Pass brengen van de oudere Call of Duty edities? Microsoft heeft al bekendgemaakt dat de nieuwe Call of Duty Black Ops 6 dit najaar op de gameabonnementsdienst zal verschijnen.