Dit is wanneer de halve finale tussen Nederland en Engeland begint

Article
dinsdag, 09 juli 2024 om 15:00
voetbal bal stadionf1667574954
Sinds 14 juni is het EK voetbal in Duitsland onderweg! Nederland is erbij en heeft de halve finale bereikt door Turkije uit te schakelen. Morgen staat de volgende wedstrijd op het programma, met een topland op het programma: Engeland.
Het was geen gemakkelijke kwartfinale voor Nederland. In de eerste helft waren de Turken erg sterk en kwam het team van Vincenzo Montella op voorsprong te staan. In de tweede helft wist Nederland alleen indrukwekkend terug te komen.
Het elftal van Koeman liet weerstand zien en dankzij een keiharde kopbal van Stefan de Vrij en een opmerkelijke eigen goal van Mert Müldür was het Oranje dat de winst greep. Als kers op een bedorven taart kreeg Turkije ook nog rood in de laatste minuten van de wedstrijd.
De volgende tegenstander wordt Engeland, dat in de kwartfinale won van Zwitserland in de verlenging. Het elftal van Gareth Southgate zit vol met grote sterren, maar tot nu toe is het team nog niet heel indrukwekkend bezig tijdens het EK. Het elftal weet vaak met de hakken over de sloot te winnen - zoals de achtste finale tegen Slovenië - en maakt weinig doelpunten.
Toch moet Engeland niet onderschat worden als tegenstander. Oranje laat ook steekjes vallen en een team bereikt niet zomaar de halve finales van een eindtoernooi. Het Nederlands elftal zal dus 90 minuten lang scherp moeten zijn.

Zo kijk je live naar Nederland - Engeland

Er zijn meerdere manieren om het EK en de wedstrijden van het Nederlands Elftal te kijken. De halve finale hoort daar uiteraard bij.
De wedstrijd kun je live kijken op NPO 1, NPO 3 en NLZIET, omdat NOS de uitzendrechten heeft voor het EK 2024. Alle samenvattingen van de wedstrijden zijn ook via NOS te zien. Ook kun je de wedstrijd volgen via de NPO Start-website of app via een smartphone, tablet of laptop.
De wedstrijd tegen Engeland is de zesde wedstrijd van het Nederlands elftal in het EK 2024. Het startsignaal klinkt morgen om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Route naar de finale

Na de halve finale is het (hopelijk) tijd voor de finale - de grote wedstrijd waar het hele toernooi naar toe wordt geleefd. De wedstrijd wordt dan gespeeld op 14 juli om 21.00 uur 's avonds in het Olympiastadion in Berlijn.
De mogelijke finalisten waar Nederland kan komen te staan zijn Frankrijk of Spanje. Vanavond zal de halve finale van die kant van de brackets gespeeld worden, waarna duidelijk wordt wie er doorstroomt naar de finale.
Nederland heeft eerder dit toernooi als tegen Frankrijk gespeeld. Toen liep het uit op een 0-0 gelijkspel. Als Spanje de tegenstander wordt, dan zal het elftal natuurlijk nog liever willen winnen, om ‘wraak’ te nemen voor de verloren finale op het WK van 2010.

Hoe deed Oranje het de voorgaande jaren?

In 1988 won Nederland het EK in Duitsland, met memorabele momenten zoals de drie goals van Marco van Basten tegen Engeland (3-1) en de finalezege tegen de Sovjet-Unie (2-0). Nederland bereikte de halve finales in 1992, 2000 en 2004, en werd derde in 1976. De kwartfinales waren het eindstation in 1996 en 2008.
Nederland werd in de eerste ronde uitgeschakeld in 1980 en verloor alle groepswedstrijden in 2012. Drie jaar geleden werd Nederland in de achtste finales verslagen door Tsjechië (2-0), wat leidde tot het vertrek van Frank de Boer als bondscoach.

Populair Nieuws