De beste beamers om het EK 2024 mee te volgen

Article
vrijdag, 14 juni 2024 om 18:00
optoma hd146x beamer
Wil je het EK op een groot scherm volgen? Dan is een beamer daarvoor een goede optie. Wij hebben de beste beamers alvast voor je op een rijtje gezet.

Optoma HD146X

Met eindtoernooien voor voetbal worden er in Nederland vaak grote viewing parties georganiseerd. Wat is er immers leuker dan samen met een grote groep vrienden of misschien zelfs de hele straat te kijken naar het Nederlands Elftal op het EK? Je wil er dan natuurlijk wel voor zorgen dat iedereen alles goed kan zien en een groot scherm is daarbij van levensbelang.
Voor een grote televisie ben je vaak alleen een klein fortuin kwijt. Een goedkopere optie is om een beamer aan te schaffen. Zoiets is al voor een schappelijke prijs te krijgen, zoals de Optoma HD146X.
Deze beamer projecteert beelden in een Full HD-resolutie en schijnt met 3600 ANSI lumen, waardoor het beeld duidelijk te zien is voor alle aanwezigen - zelfs in een verlichte ruimte. Hij is niet uitgerust met een smart platform, maar heeft wel een HDMI-ingang. Door een laptop aan te sluiten of een Chromecast kan je in een handomdraai op een groot scherm kijken naar het EK. En bovendien is de beamer nu ook met korting te scoren.

Optoma UHD38X

Wil je in plaats van een 1080p-beeld je gasten trakteren op een haarscherp 4K-beeld? Dan zijn daar ook verschillende opties voor in de wereld van beamers, zoals de Optoma UHD34X.
Ten opzichte van het kleinere broertje heeft de UHD38X niet alleen een hogere resolutie, maar ook een hogere hoeveelheid licht die het produceert. 4000 ANSI lumen komen er uit de projector, waardoor het beeld altijd goed te zien is op de muur of het scherm.
De beamer heeft daarnaast een hoge contrastverhouding van 1.000.000:1. Het verschil tussen het diepste zwart en lichtste wit is enorm hoog, wat geen overbodige luxe is tijdens voetbalwedstrijden in de zomer. Zo kan je dus goed alle actie in de schaduw en de volle zon op het veld zien.

BenQ TK700STi

Een andere goede optie voor een 4K-beamer voor het EK is de BenQ TK700STi. Dit model is uitgerust met Android TV, zodat je geen Chromecast of een laptop nodig hebt om het EK te kunnen volgen. Installeer simpel de NPO app - of een andere applicatie waar het toernooi op wordt uitgezonden - en je kan van het voetbal genieten.
In vergelijking met de beamers van Optoma heeft de TK700STi wel een lager aantal lumen dat er geproduceerd wordt, 3000 om precies te zijn. En ook de contrastverhouding is met 1000:1 lager dan de UHD38X.
In plaats daarvan heeft de beamer van BenQ een aantal andere voordelen. Zo is er ondersteuning voor HDR voor accuratere kleuren die worden geproduceerd en heeft het apparaat een lage input lag met 16ms. Wil je dus na het EK de beamer ook gebruiken om te gamen - of in de rust een potje EA Sports FC 24 spelen - dan is hij daar perfect geschikt voor.

BenQ GV31

Wil je de beamer niet alleen thuis gebruiken om het EK mee te kijken, maar misschien meenemen naar vrienden? Dan wordt het een flink klusje om één van de voorgaande beamers steeds mee te slepen. Een betere optie is in dat geval de BenQ GV31.
Deze beamer is met een gewicht van 1,2 kilogram makkelijk mee te nemen en neemt door het ontwerp bovendien minder ruimte in. Je kan hem vrijwel overal neerzetten, zoals een klein tafeltje. Het apparaat heeft daarnaast een ingebouwde Chromecast, waardoor je eenvoudig je apps kan streamen.
Omdat hij gemaakt is als draagbare beamer, kan de BenQ GV31 niet dezelfde beelden produceren als de andere opties. Met een Full HD-resolutie is het beeld zeker niet wazig, maar met 300 ANSI lumen is het wel minder helder in een verlichte ruimte. Je zal de kamer mogelijk dus donker willen maken voordat de wedstrijd begint.
Ben je op zoek naar andere beamers? Momenteel kan je bij Coolblue meerdere modellen met korting scoren. Daarnaast heeft de Nederlandse webshop ook nog meer mooie deals speciaal voor het EK.

Populair Nieuws

Laatste Reacties