Dit is het aanbod aan Scandinavische tv- series op Viaplay

Article
zondag, 24 juli 2022 om 13:00
xgn google image
De kans is groot dat je een Viaplay abonnement genomen hebt voor Formule 1 wedstrijden. Maar wist je dat je ook gewoon, als onderdeel van je abonnement, allerlei films en series kunt kijken? Dit zijn de Scandinavische dramaseries die je kunt kijken op Viaplay.

The Investigation

De eerste serie is de Deense tv-serie The Investigation, die absoluut het kijken waard is. Seizoen één telt zes afleveringen van zo’n drie kwartier per stuk. De serie vertelt het verhaal van een duikbootmoord. Het verhaal gaat namelijk over de Zweedse journalist Kim Wall die in Kopenhagen op een onderzeeër stapt van miljonair Peter Madsen. Je raadt het al: dit overleeft ze niet. Dit verhaal is overigens geen fictie, want het is echt gebeurd. In 2017 overleed Wall daadwerkelijk. De serie zoomt in op het onderzoek naar Madsen en het is enorm spannend. De serie is overigens ook te kijken op NPO Plus. Het is een echte crimeserie, maar dan wel één die waargebeurd is.

Harmonica (Viaplay Original)

Een serie van geheel andere orde is Harmonica. Het seizoen bestaat uit vijf afleveringen, die zo’n veertig minuten per keer in beslag nemen. Harmonica vertelt het verhaal van de muziekband, een band van Harry en Monica. Zestien jaar geleden waren ze heel populair, nu niet meer. Het aanbod komt om een reünie te doen, wat niet heel goed uitkomt, gezien hun huwelijk op springen staat. Valt de relatie te redden en gaan ze wel of niet op tournee? Deze serie wordt overigens niet heel goed ontvangen.
threesomef1658415385

Thunder in my heart (Viaplay Original)

Thunder in my heart is een Zweedse dramaserie waarvan het eerste seizoen bestaat uit 8 afleveringen van ongeveer een half uur. Het is een typische serie voor young adults waarbij de 22-jarige Sigrid en haar vrienden geconfronteerd worden met het proces dat volwassen worden heet. Iedereen heeft immers zijn eigen passie en verleden hoe vorm je dan je eigen identiteit? Volgend jaar komt seizoen 2 eraan!

Threesome (Viaplay Original)

Van het Zweedse Threesome staat er één seizoen op Viaplay, bestaand uit acht afleveringen die nog geen half uur duren. De serie vertelt het verhaal van David en Siri die op een avond Camille ontmoeten. In een dronken bui vindt er een trio plaats, vandaar ook de naam van deze serie. Hoe het afloopt met het stel dat al zeven jaar bij elkaar is, zie je op Viaplay. Het is een serie die bij uitstek geschikt is voor jongvolwassenen. Later dit jaar zal seizoen 2 op de markt komen.
delete mef1658415516

Hammervik (Viaplay Original)

Deze show telt maar liefst vier seizoenen op Viaplay. Alle seizoenen bestaan uit 8 afleveringen en duren zo’n veertig minuten per aflevering. De show gaat over politieagente Johanna die terug moet naar haar geboorteplaats wegens de begrafenis van haar moeder. Alleen gebeurt er totaal iets onverwacht als daar het lichaam gevonden wordt van een vermist meisje. Een aanrader dus voor de crime liefhebbers met bovendien genoeg seizoenen.

Delete me (Viaplay Original)

Het is wederom tijd voor een serie die je in één keer kunt bingen. Delete me heeft maar één seizoen en dit seizoen telt zeven afleveringen van slechts een half uurtje. De serie gaat over de twee beste vriendinnen Marion en Marit die bijna klaar zijn met de middelbare school. Maar dan gebeurt er iets erg als een onschuldige grap viraal gaat. Het blijkt dat het nooit heel slim is om zomaar een sekstape te maken… Er komt een tweede seizoen aan van Delete me.
pornif1658415684

PØrni (Viaplay Original)

Deze Noorse serie heeft al twee seizoenen die te bekijken zijn op Viaplay. Elk seizoen telt zes afleveringen van nog geen half uur. Prima voer dus om snel tussendoor te kijken. Het is een komische dramaserie waarin we PØrni volgen die bij de kinderbescherming werkt en haar twee dochters en haar neefje alleen opvoedt. Continu krijgt ze te maken met allerlei dilemma’s, zoals de vraag wanneer de tijd vindt voor zichzelf. De serie is geschikt vanaf twaalf jaar en heeft op IMDB al een gemiddelde van 8.1. Deze serie is overigens ook te kijken op NPO Plus.

Thicker than water (Viaplay Original)

Deze Viaplay Original heeft al twee seizoenen, bestaand uit tien afleveringen per keer die ongeveer een uur duren per aflevering. Althans, dat is bij seizoen één het geval. De afleveringen van het tweede seizoen duren zo’n driekwartier. In de serie volgen we twee broers en zussen waarbij veel drama om de hoek komt. Dit is helemaal het geval als de moeder ineens overlijdt en er een erfenis is. Een aanrader voor mensen die houden van drama en geheimen.