Deze reality miniserie op Videoland is te bizar voor woorden

Article
zondag, 24 juli 2022 om 11:00
videolandf1665554834
Videoland heeft nog niet zo lang geleden een miniserie toegevoegd aan haar aanbod: Op Hete Kolen – Het leven volgens Emile Ratelband. In een drieluik maken we kennis met de man achter het ‘Tsjakka’- fenomeen. Al is hij zelf niet zo blij met het resultaat…
In de eerste aflevering, getiteld De vuurloper, legt Ratelband – die inmiddels in Thailand woont- waarom hij meewerkt aan de reality serie. ‘Ik vind het een eer dat er nu een serieus item over me gemaakt wordt. Met een… Vanuit een intentie om werkelijk iets te laten zien. En ik vind het ook wel mooi om… Dat mijn kinderen later kunnen kijken. Of mijn kleinkinderen kunnen kijken, of m’n achterkleinkinderen kunnen kijken. En dan de genialiteit van hun opa kunnen zien.’
Wat Ratelband alleen niet doorziet is dat deze miniserie iets anders uitpakt dan dat hem lief was. De 73-jarige Ratelband spande namelijk een kortgeding aan omdat hij vindt dat de documentaire een vertekend geeft. Hij heeft dit alleen wel verloren.
Enfin, terug naar de documentaire. Want waar gaat dit precies over? In totaal gaat het om drie afleveringen van rond de 45 minuten:
  • De vuurloper
  • Werkelijkheid is illusie
  • Het geheim in jezelf

Bizarre serie op Videoland met Emile Ratelband

In de eerste aflevering reist hij met zijn zoon Emilio door Thailand en zoekt hij een plek om zijn negende kind (!) straks op te kunnen voeden. De jonge Emilio weet niet wat hij hoort als zijn papa het heeft over een negende kind. De kijker is waarschijnlijk vooral geschokt door de manier waarop Ratelband dit aanpakt -als een kind op bestelling, en uiterst vrouwonvriendelijk praat. Dit laatste is overigens in de gehele serie het geval. Verder ziet de kijker dat hij nog een pand heeft met daklozen en verslaafden en levert dit bizarre gesprekken op.
In de tweede aflevering blikt Ratelband terug op zijn mislukte huwelijk met Jenny, zijn eerste vrouw en in de laatste aflevering horen we wat opnames van een vrouw die Ratelband mogelijk mishandeld zou hebben. Ook ontmoet hij een oud-biograaf, waar Ratelband duidelijk geen vrienden is geworden.
En misschien is dit wel het beeld dat overblijft na het kijken: de positiviteitsgoeroe leeft in zijn eigen wereld en denkt alles naar eigen hand te kunnen zetten. Hoe dat allemaal uitpakt zie je op Videoland.

Populair Nieuws