Dit is één van de beste koptelefoons om een RPG of MMO mee te spelen

Article
vrijdag, 15 juli 2022 om 13:00
steelseries nova arctis pro spatial audiof1657552693
Audio wordt steeds belangrijker in games. Zo kan je beter reageren op gevaren of jezelf helemaal onderdompelen in een andere wereld. De Steelseries Arctis Nova Pro is daarom één van de beste koptelefoons om je favoriete RPG of MMO mee te spelen.

Geweldige spatial audio voor MMO's en RPG's

Om optimaal te genieten van je games, heb je natuurlijk wel een goede koptelefoon nodig die alle kleine details naar je oren kan brengen . Wat dat betreft ben je met de Steelseries Arctis Nova Pro aan het goede adres. Met de Nova Pro Acoustic System kan de gaming headset namelijk een helderder geluid produceren dan de concurrentie.
Met 360 Spatial Audio hoor je bovendien niet alleen het geluid uit de drivers komen, maar word je helemaal omgeven door het geluid. Komen er langzaam druppels naar beneden in een donkere grot achter je, dan zal je dat geluid ook echt achter je horen. Ideaal dus voor een complete immersive ervaring in je favoriete RPG's en te genieten van een meesterlijke soundtrack, maar ook om gevaar van alle kanten aan te horen komen in MMO's.
Die omringende audio-ervaring werkt bovendien niet alleen op PC, met de software van Steelseries. De Arctis Nova Pro ondersteunt namelijk ook de Tempest Audio van de PlayStation 5. Je kan de koptelefoon dus voor meerdere platformen gebruiken.
Uiteraard is een gaming headset niet compleet zonder een microfoon. In het geval van de SteelSeries Arctis Nova Pro is die uitstekend en kan je kristalhelder met je party communiceren tijdens een chaotische raid.
steelseries arctis nova pro 2f1654511899

Aanpassen naar eigen smaak

Een aspect waarmee de Arctis Nova Pro zich echt onderscheidt van de concurrentie is de meegeleverde GameDAC. Dit kleine apparaatje sluit je aan op je PC of console om de koptelefoon zelf vervolgens op de GameDAC aan te sluiten.
Zoals doorgewinterde audiofielen waarschijnlijk wel zullen weten zorgt de GameDAC ervoor dat je geluidskaart in je PC of console wordt overreden en alles wordt vanuit het apparaatje aangestuurd. Dat betekent dat je geen last hebt van ruis en ander vervelend geluid dat wordt geproduceerd door de andere componenten in je PC of console.
Daar houden de voordelen van de GameDAC bovendien niet bij op. Met de grote draaiknop kan je namelijk eenvoudig het volume aanpassen en met een druk op de knop kan je wisselen tussen twee systemen die aangesloten zijn.
Ben je geen fan van het geluid van de Steelseries Arctis Nova Pro, dan hoef je je geen zorgen te maken. Met de GameDAC heb je namelijk ook toegang tot een equalizer. Je kan over tien frequentiebanden zelf het volume per band aanpassen. Ben je bijvoorbeeld een basshead, dan kan je de lage frequenties naar hartelust omhoog gooien.
steelseries arctis nova pro 3f1654512137

Comfort om urenlang mee te gamen

Een koptelefoon kan nog zo goed zijn qua geluid en features, als het comfort niet op orde is, dan zal je er niet lang van genieten. En dat is helemaal belangrijk als je een fervent speler bent van RPG's en MMO's. Beide genres staat er namelijk om bekend dat er je enorm veel uur in kan pompen, zelfs aan één stuk door.
Gelukkig hoef je je met de Steelseries Arctis Nova Pro geen zorgen te maken dat je halverwege een dungeon of meeslepende quest ineens last krijgt van je hoofd of oren. Steelseries heeft namelijk alles uit de kast getrokken op de koptelefoon zo comfortabel mogelijk te maken, zo valt in onze review te lezen.
Dankzij de comfort strap raakt je hoofd namelijk niet de metalen boog aan. In plaats daarvan heb je alleen contact met een zacht, elastisch stukje stof. Ondertussen worden je oren verwend met een twee zachte pleather oorkussens, die ook nog eens veel omgevingsgeluid blokkeren.
steelseries arctis nova pro wireless 3f1657553363

Kiezen tussen draad en wireless

Steelseries lijkt met de Arctis Nova Pro dus alle hokjes goed af te vinken, maar het geeft de speler ook nog wat extra keuze. De koptelefoon is namelijk in twee smaken te krijgen, eentje met een draad of een wireless versie.
Met de bedrade versie hoef je je nooit zorgen te maken over de accu en ben je bovendien goedkoper uit, terwijl je met de draadloze versie juist lekker wat bewegingsvrijheid hebt. Veel zorgen over de batterij hoef je je alleen niet te maken met de wireless Arctis Nova Pro. Steelseries levert namelijk niet één, maar twee hot-swap batterijen bij de koptelefoon. Zo kan je rustig doorspelen, terwijl de andere accu oplaadt in de GameDAC.
En de draadloze versie heeft daarnaast ook nog een ander voordeel, ten opzichte van de bedrade variant: Active Noise-Cancelling. Wil je dus nooit last hebben van je omgeving en volledig de wereld van de RPG of MMO ingezogen worden, dan weet je voor welke versie je moet gaan.