Deze film lag decennia te verstoffen, maar komt nu naar Disney+

News
donderdag, 18 april 2024 om 13:00
disney plus nederland nu beschikbaar en tijdelijk gratis 154498 1f1620124486
Het behoud van oude films gaat gelukkig niet al te beroerd. Als er genoeg interesse is, kan een film wel op de nodige nieuwe releases rekenen. Maar soms raakt een film alsnog verwaarloosd. Nu wordt een film over één van de meest legendarische bands ooit toch gered via Disney+.
Wie bekend is met The Beatles zal vast weten dat ze tijdens hun carrière ook een aantal films hebben gemaakt. De meeste daarvan zijn te koop op blu-ray en DVD, maar één film is jarenlang niet officieel beschikbaar geweest. Let It Be, een documentaire uit 1970, is voor het laatst in de jaren 80 uitgekomen op videoband en laserdisc, in niet al te beste kwaliteit.
Maar dat gaat binnenkort veranderen. De film wordt namelijk volledig gerestaureerd en binnenkort verschijnt hij op Disney+. Op 8 mei kun je dit verloren stukje Beatles-geschiedenis op de dienst zien.
De restauratie is uitgevoerd door Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson, wat geen heel grote verrassing zal zijn voor fans. Jackson was namelijk ook verantwoordelijk voor de documentaire The Beatles: Get Back, die in 2021 op Disney+ verscheen. Die driedelige documentaire was opgebouwd uit beelden die waren geschoten tijdens de opnames van de originele Let It Be.
Hoewel Get Back aanzienlijk langer is dan Let It Be, bevat de laatstgenoemde film toch nog beelden die niet in Get Back te zien zijn. Wat Peter Jackson betreft horen de twee films dan ook bij elkaar en vertellen ze alleen samen het hele verhaal. Let It Be-regisseur Michael Lidnsay-Hogg is erg te spreken over Jacksons restauratie.

Waarom lag deze Beatles-film zo lang op de plank?

Dat de film zo lang niet beschikbaar is geweest, is geen toeval. Er zijn pogingen geweest om hem opnieuw uit te brengen, maar omdat de film de reputatie had dat hij vooral misère liet zien in een periode die veel spanningen binnen de band naar boven bracht, zijn al die pogingen gestaakt. Omdat Get Back nu heeft laten zien dat deze periode ook veel positieve momenten kende, is er besloten dat Let It Be nu in zijn juiste context gezien kan worden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties