Deze oude elementen uit FIFA hopen wij weer terug te zien

  Het populaire voetbalspel FIFA was jarenlang het paradepaardje van EA Sport, maar lijkt langzaam te zijn veranderd is een soort ‘cash cow’. EA lijkt zich steeds meer te richten in het verkopen van FIFA Packs en dergelijke en lijkt de rest van het spel soms te vergeten. Maar welke veranderingen kan EA doorvoeren om FIFA relatief eenvoudig weer een aantrekkelijke game te maken?

  De laatste jaren lijkt EA niet echt meer prioriteit te stellen aan het ‘gewone’ spel. En dit beleid van EA zie je ook terug in de resultaten. FIFA 21 kreeg op XGN.nl, in een review bijvoorbeeld ‘maar’ een zeven op schaal van tien. Onze collega Bob vond het op zich wel een aardig spel, maar miste toch echt de vernieuwing. En dan hebben we het nog niet eens gehad over FIFA 21 voor de Nintendo Switch. FIFA 21 voor de Nintendo Switch werd eind oktober op XGN.nl uitgeroepen tot ‘slechtste game van 2020 tot nu toe’.

  Wat ons betreft zijn er een aantal leuke ‘oude’ dingen die vroeger in FIFA zaten, maar er nu om een of andere reden uit zijn. Deze leuke elementen kunnen FIFA redelijk eenvoudig weer een leuke boost geven. Dus welke ‘oude’ functies willen we graag terugzien in FIFA?

  Ontwerp helemaal je eigen club

  Iets wat we heel graag in FIFA zouden willen terugzien is dat je je eigen club kan maken in de Carrière. In bijvoorbeeld in FIFA 07 kon je je eigen club maken, met een eigen shirt, eigen spelers en een eigen logo. Dit was natuurlijk alweer een tijdje geleden, maar stel je eens voor dat je zoiets in een FIFA 21 jasje zou steken. Ontwerp je eigen shirt, logo. Kiest een sponsor uit een aantal bestaande merken. Welke kledingmerk moet je club dragen? Adidas, Nike, Puma etc. Deze optie zou FIFA een hele hoop leuke elementen geven, die een nieuwe FIFA een stuk leuke kan maken. Een hoop potentieel voor EA, op een redelijke eenvoudige manier.

  Een extra optie in carrièremode

  In FIFA 21 kunt je een Carrièremode starten als manager of als speler. Maar in bijvoorbeeld FIFA 12 zat er nog een leuke derde optie bij, de optie speler/manager. Als je deze optie koos was je een speler in het veld, maar daarnaast was die speler ook nog eens de trainer/manager. Wellicht zal niet iedereen direct voor deze optie kiezen, maar als je dit in een FIFA 21 jasje gooit opent het wellicht best leuke mogelijkheden.

  Kiezen uit bestaande sponsoren

  In de een aantal oude FIFA-carrière modes was je sponsor één van de eerste dingen die je moest kiezen. Je kon uit een tal van verschillenden sponsors kiezen. De ene gaf je wat meer geld, de andere een wat hogere bonus enzovoort. Het was relatief eenvoudig, maar stiekem toch een best leuke toevoeging. Iets wat FIFA wat ons betreft dus zo weer kan en mag toevoegen.

  Cruijff of Maradonna als manager

  Tot slot, in plaats van dat we terugkijken naar oude edities van FIFA kunnen we ook stiekem gluren bij de buren. Want je zou het soms bijna vergeten, maar we hebben natuurlijk ook nog de voetbalgame PES. Of PES beter is dan FIFA is nog maar sterk de vraag, maar er zijn zeker een aantal elementen uit PES die FIFA een stuk leuker zouden maken. Eerlijk is eerlijk, FIFA heeft behoorlijke stappen gezet wat betreft het aankleden van je manager. Maar toch is er één element uit PES wat dit helemaal zou afmaken. In PES kan je er namelijk voor kiezen om een ‘legend’ als coach te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld Johan Cruijff of Maradonna gebruiken als manager. Een welkome toevoeging die dit voor FIFA helemaal zou afmaken.

  FIFA 21

  Verkijgbaar vanaf 9 october 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.