Deze Netflix series halen de detective in je naar boven

Article
donderdag, 15 april 2021 om 13:00
sherlockf1630402122
Soms weet je natuurlijk even niet meer welke Netflix series je moet kijken. Dan is het eigenlijk zaak om je innerlijke detective tevoorschijn te toveren en een nieuwe serie te vinden, gelukkig kan Netflix daar ook een beetje bij helpen.
Netflix series zijn altijd een wazig doolhof waar je doorheen moet navigeren voordat je iets vindt wat daadwerkelijk de moeite waard is, maar gelukkig kan de dienst er wel bij helpen om je hersenen even te laten draaien. Er zijn namelijk nogal wat detective series op Netflix te vinden die je stimuleren om je innerlijke detective naar boven te halen. Wie houdt nou niet van een goed moordmysterie?

Sherlock

Is er eigenlijk nog iets wat we kunnen zeggen over deze serie wat nog niet gezegd is? We denken het niet, maar om het toch nog even te benadrukken, Sherlock is een uitstekende serie van de BBC. Zoals de titel doet vermoeden gaat het over de avonturen van Sherlock Holmes, gespeeld door Benedict Cumberbatch, en zijn trouwe partner John Watson, gespeeld door Martin Freeman. De Britse detective is natuurlijk een van de meest iconische figuren ooit, dus zeker even de moeite waard.

The Irregulars

The Irregulars heeft ook banden met het verhaal van Sherlock Holmes, maar niet met de succesvolle serie van de BBC. Het is een van de nieuwste Netflix series die al gelijk mensen naar binnen weet te trekken. In de serie verzamelt John Watson een groep tieners die moorden voor hem en zijn baas Sherlock Holmes moeten oplossen. Een interessante invulling voor het verhaal van de beroemde detective.
mindhunterf1619776332

Mindhunter

Het ondervragen van seriemoordenaars en onopgeloste zaken oplossen, het hoort allemaal bij het takenpakket van de meest doorgewinterde detective. Mindhunter is een van de best beoordeelde Netflix series en als je kijkt wordt wel duidelijk waarom. Er wordt nog steeds gehoopt op een derde seizoen die dit jaar misschien moet verschijnen, maar het is nog onduidelijk of dat gaat gebeuren.

Netflix series voor je innerlijke detective

Natuurlijk zijn er nog veel meer Netflix series die je innerlijke detective aanspreken. Zo zijn er ook nog meer dan genoeg true crime documentaires bij de streamingdienst te vinden die je hersenen lekker aan het werk zetten. Ook de huidige Netflix hit The Serpent is een aanrader voor iedereen die wat diepgaand speurwerk wil doen met veel Nederlandse invloeden erbij.