Veel Nederlandse invloeden in Netflix hit The Serpent

News
dinsdag, 13 april 2021 om 8:00
final 21502619 21502609f1618238825
De Netflix serie The Serpent is een enorme hit. Sinds dit weekend staat de serie in Nederland dan ook op nummer 1 op de streamingdienst. De serie heeft de nodige Nederlandse invloed gekregen. Zo speelt de Nederlandse acteur Armand Rosbak de rol van Willem Bloem en is de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg een andere hoofdpersoon in de serie (al wordt hij gespeeld door de Britse acteur Billy Howle).
In The Serpent speelt Rosbak de rol van Willem Bloem. Tijdens het Backpacken in Thailand vallen hij en zijn vriendin in handen van de seriemoordenaar Charles Sobhraj. Rosbak heeft alleen niet geheel in zijn eentje een rol in de Netflix serie weten te bemachtigen. Toen hij auditie deed voor The Serpent was hij nog in opleiding en dus vroeg hij zijn medestudenten om hulp bij het filmen van een auditievideo.
Rosbak moest een self-tape maken van een scène waarin ook enkele andere personages in zaten, dus ging hij naar zijn klasgenoten om drie lege plekken op te vullen. Voor hij het wist werd er contact met hem opgenomen en had hij de rol gekregen op basis van die ene tape.

Een Brit die een Nederlander speelt

In The Serpent zit ook een Nederlandse diplomaat, Herman Knippenberg. Je verwacht dan misschien dat die rol dan ook naar een Nederlander gaat, maar dat is niet het geval. Brits acteur Billy Howle speelt de Nederlandse diplomaat die een grote rol speelde bij het opsporen van Charles Sobhraj. De échte Herman Knippenberg werkte zelf mee aan de serie en kwam ook kijken op de set van de Netflix serie. Alle castleden hebben hem kunnen ontmoeten, behalve Armand Rosbak, die die dag helaas ziek was.