Deze kids tillen games naar een hoger niveau!

Article
vrijdag, 08 augustus 2014 om 15:58
xgn google image
Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar kinderen zitten in best veel videogames. Niet jonge volwassene, maar echt kinderen van onder de 16. Deze special gaat in op toffe kinderen die speelbaar zijn in videogames! Een top 6 van kids die games naar een hoger niveau tillen.

6. Limbo

Limbo is de hoofdpersoon uit de gelijknamige 2D-game. Hij is een jong jongetje dat wakker wordt in een bos en op zoek moet naar zijn verloren zus. De gehele game is in zwart-wit. Limbo spreekt geen woord. Het enige wat hij doet is van links naar rechts lopen en ondertussen moet hij wat platformen: springen, klimmen en objecten bewegen.
Hoewel Limbo geen woord speekt, is de game één die je nooit meer zal vergeten. Het bos is namelijk flink kwaadaardig. Erg liggen dikke grote spinnen op de loer en andere idiote obstakels. En Limbo moet vechten voor zijn leven. Qua gameplay biedt Limbo op trial en error. Gewoon een kwestie van uitproberen en dan maar weer doorgaan naar rechts, net zolang tot je je zusje vindt. Met Limbo leef je mee vanaf het eerste moment.
18063

5. Twee-jarig kind in Among the Sleep

In Among the Sleep speel jij als een kind, zonder naam, dat net twee jaar geworden is. In de avond van je verjaardag wordt je plots wakker, en beland je in een surrealistische horror wereld. Met je trouwe teddybeer ga je op zoek naar je moeder.
Doordat de game je plaatst in de schoentjes van een peuter, wordt het horror aspect verhoogd. Je speelt de game in firstperson perspective van een twee-jarige, en je voelt je dan ook erg klein en hulpeloos. En de vraag is nog maar of de nachtmerrie daadwerkelijk een 'droom' is of niet...
18064

4. Oliver in Ni No Kuni: Wrath of the White Witch

Oliver heeft het maar zwaar. Hij is nauwelijks dertien, en is al wees. Zijn moeder is te jong gestorven, maar Oliver krijgt hoop. Door zijn tranen komt zijn knuffel Mr. Drippy tot leven, een knuffel die in de parallelle versie van Olivers universum de leider van De Hoge Elven is. Mr Drippy geeft hem de mogelijkheid om zijn moeder weer tot leven te wekken
Ni No Kuni heeft de art style van een Studio Ghibli film, en bij een Ghibli game hoort bijna vanzelfsprekend een kind als hoofdpersoon. De leeftijd van de protagonisten versterkt daarbij het sprookjesachtige verhaal.
18065

3. Naiee en Nyaa in Brothers: A Tale of Two Sons

De jonge broers Naiee en Nyaa spelen de hoofdrol in Brothers: A Tale of Two Sons, die op een zoektocht gaan naar genezend water. Het is de enige optie om hun vader te redden, die op sterven ligt. De oudere broer is de sterkste en de beschermer van de jongere broer, die meer oog heeft voor kattenkwaad. Je hoort de broers geen echte taal spreken, maar toch is aan hun lichaamstaal te zien hoeveel ze voor elkaar betekenen.
Brothers: A Tale of Two Sons zet vooral een verhaal neer van de band tussen twee broerders, in een serieus maar ijzersterk verhaal. Het verhaal eindigt tragisch, maar tijdens de tocht zul je ongetwijfeld meeleven met de broers, ondanks het feit dat je ze niet kan verstaan. Twee kinderen die een eeuwige indruk achterlaten op de speler.
18066

2. Link uit The Legend of Zelda Games

Link is niet altijd een jongvolwassene zoals in Twilight Princess en Skyward Sword, twee recente the Legend of Zelda spellen. Een van ’s werelds meest iconische gamefiguren is in veel van zijn games een kind. In Ocarina of Time en Majora’s Mask is zijn kindertijd en jonge leeftijd zelfs een belangrijk plot punt.
Toch komt in de meeste The Legend of Zelda de leeftijd van Link niet uitgebreid aan bod, maar je kunt wel degelijk aan zijn charachter design zien hoe jong Link wel is, zoals in The Wind Waker.
18067

1. Clementine uit The Walking Dead

Als je begint met The Walking Dead seizoen één is Clementine 8 jaar oud. Hoewel de game niet bij haar begint, is zij allesbepalend voor de serie. Seizoen één start met Lee, een man die al snel het jonge meisje Clementine vindt temidden van een zombie-uitbraak. Clementine is een lief en onschuldig meisje, wiens ouders klaarblijkelijk als maaltijd zijn opgediend voor de vele zombies. Clementine wil overleveven, maar hoe?
In seizoen één biedt Lee hulp. Hij leert haar van alles om weerbaar te maken worden tegen de vele zombies. Eén les is bijvoorbeeld het handelen van een pistool. Gaandeweg wordt Clementine een geharde tante. Naarmate de jaren vorderen is ze niet meer de onzekere angsthaas uit het begin, maar is ze echt een overlever geworden. Een karakter met veel ontwikkeling en bovendien een zeer symathiek persoon.
Special geschreven door Rox van der Helm (#1, 6) en Mariëlle Salh (#2-5)