Deze iconische FromSoftware-locatie is in het echt een stuk veiliger

Article
woensdag, 10 juli 2024 om 16:00
anor londo
De Shadow of the Erdtree uitbreiding van Elden Ring laat je weer heel wat omgevingen zien die best mooi zijn, ondanks de gruwelen die je vaak tegenkomt in FromSoftware-games. Dat is iets waar FromSoftware altijd al sterk in is geweest. De inspiratie komt niet uit de lucht vallen: een iconische Dark Souls-locatie is in zekere zin in het echt te bezoeken.
Elden Ring is een ongekend grote hit geweest, maar FromSoftware is al langer een opvallende naam in de game-industrie. Het feit dat we sommige games soulslike noemen, in navolging van Dark Souls, is daar bewijs genoeg van. Dark Souls is dan ook een onvergetelijke game voor de meeste mensen die hem gespeeld hebben.
Dark Souls: Remastered - PS4 Image
Dark Souls: Remastered - PS4
EUR30
Op voorraad
Koop op bol.
Dat komt zeker niet alleen omdat een moeilijke game je vaak bijblijft. De game zit namelijk vol met locaties die je ook niet snel vergeet. Dat zijn natuurlijk verzonnen locaties, maar van tenminste één plek, namelijk Anor Londo, is bekend waar de inspiratie vandaan komt.

Een hele heilige stad uit één kathedraal

Deze stad is namelijk gebaseerd op een kathedraal in Italië. Om precies te zijn is er gekeken naar de Kathedraal van Milaan. Ontwerper Masanori Waragai heeft de kathedraal zelfs bezocht om hem te bestuderen.
Overeenkomsten in de bouwstijl van de kathedraal en Anor Londo zijn ook redelijk makkelijk te zien. De vele torentjes en steunberen zijn zowel in Milan als Anor Londa karakteristiek, dat zie je al aan foto’s. Als je het van nog dichterbij wil zien kan dat, want de kathedraal is open voor publiek en tegen betaling kun je zelfs op het dak komen. Je hoeft niet eens bang te zijn om Ornstein en Smough tegen het lijf te lopen.

Dark Souls is goed op te nemen in je vakantie

Soms is een interessante game- of filmlocatie verder niet zo’n bijzondere bestemming, of liggen ze erg uit de route van wat er verder nog te doen is in de omgeving. Maar het voordeel van de Kathedraal van Milaan is dat hij in Milaan staat. Behalve de prachtige architectuur heb je ook een prachtige stad om te verkennen.
Als je in Milaan, één van de woon- en werkplekken van Leonardo Da Vinci, niets kan vinden om te zien of te bezoken? Dan weten wij het ook niet meer.

Populair Nieuws

Laatste Reacties