Palworld-maker gaat de wereld uitbreiden samen met Sony

News
woensdag, 10 juli 2024 om 15:00
palworldf1705918826
Palworld sloeg eerder dit jaar in als een bom. En ontwikkelaar Pocketpair wil nu verder inspelen op de populariteit in samenwerking met Sony.
De populariteit van Palworld kwam als een slag bij heldere hemel. In één weekend tijd was de game een wereldwijd fenomeen geworden. Er kwam alleen ook de nodige controverse bij kijken. Volgens sommigen zouden de monsters in Palword - de zogeheten Pals - namelijk wel heel veel overeenkomsten tonen met Pokémon. Het ging zelfs zover dat The Pokémon Company een onderzoek instelde. Daar is uiteindelijk alleen niks uitgekomen.
Maanden na de release trekt Palworld nog steeds veel spelers aan. Volgens SteamDB duiken dagelijks bijna 100.000 spelers in de wereld vol kleurrijke en vreemde monsters en dat is dan alleen nog maar de PC-versie.
Ontwikkelaar Pocketpair wil van Palworld nu meer dan alleen een game maken. Het bedrijf heeft een samenwerking aangekondigd met Sony. Samen zullen de twee partners aan de slag gaan met een joint venture genaamd Palworld Entertainment Inc., die geleid wordt door Pocketpair CEO Takuro Mizobe.
De samenwerking gaat om het ‘ontwikkelen van het bereik van de IP en het uitbreiden van commerciële bedrijfsactiviteiten’. Daar zal bijvoorbeeld merchandise van Palworld onder vallen. Op een soortgelijke manier is Pokémon wereldwijd een gigantische franchise geworden, waardoor die IP nu mogelijk concurrentie erbij krijgt.

Komt Palworld ook naar PlayStation?

De samenwerking met Sony is vrij opmerkelijk. Momenteel is Palworld namelijk alleen beschikbaar voor PC en Xbox. De game is dus niet speelbaar op de PlayStation consoles. Maar mogelijk gaat daar binnenkort verandering in gekomen.
In maart heeft CEO Takuro Mizobe namelijk gezegd dat Pocketpair in gesprek is om Palworld naar andere platformen te brengen. Nu er een samenwerking met Sony is aangekondigd, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de game ook op de PlayStation 5 te spelen is.