Deze blockbusters wil je niet missen in de zomervakantie

Article
woensdag, 03 juli 2024 om 15:00
despicable me 4 st 1 jpg sd high illumination entertainment and universal studios all rights reserved
Wat kun je het beste doen met warm weer? Een toffe film in de bioscoop bekijken en je onderdompelen in een leuk verhaal én genieten airco. Dit zijn de vijf beste films om bij Kinepolis in de zomervakantie te kijken.
Kinepolis is een hele fijne bioscoopketen in Nederland, zoals eerder al uitgebreid hebben uitgelegd. Welke 5 films móét je daar absoluut gaan kijken? Lees je mee?

Despicable Me 4

Laten we beginnen met de nieuwste release. Sinds afgelopen week draait Despicable 4 in de bioscoop. Dat betekent maar één ding: met buikpijn van het lachen weggaan uit de bioscoop. De gele vrolijke en knotsgekke minions weten elke film behoorlijk op de lachspieren te wekken en emoties aan te boren.
Daarbij is hun ‘baasje’, eigenaar of hoe je hem ook maar wil noemen - Gru - erg vermakelijk om naar te kijken. Het mooie is bovendien dat de film voor jong en oud is en zowel in het Nederlands als in het Engels gekeken kan worden. Dus is het ‘verschrikkelijk’ om deze film in de bioscoop te zien? Allesbehalve.

Inside Out 2

Het is net bekend geworden dat Inside Out 2 de beste scorende film van het jaar is geworden. De film is al even uit in de Verenigde Staten en bracht daar al meer dan 155 miljoen op. De meeste andere landen in de wereld zijn nog aan de beurt en de verwachting is dan ook dat deze film compleet door het dak gaat.
Inside Out 2 is het vervolg op Pixars succesvolle eerste deel uit 2015. Die film was enorm succesvol omdat er in een Pixar-verhaal ineens emoties spelenderwijs centraal stonden: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet.
Dat leverde een hele slimme en creatieve film op. Het nieuwe deel, Inside Out 2, voegt daar nog een nieuwe emotie aan toe: Onzekerheid. Dat belooft dus wat! Markeer 17 juli alvast in je agenda om deze kaskraker te zien. Waar? Bij Kinepolis natuurlijk.

Twisters

Een dag later kun je opnieuw naar de bioscoop, maar dan voor een hele andere soort film. Mensen die al wat langer op deze aardbodem rondlopen, herinneren zich nog rondvliegenden koeien uit Twister, de film uit 1996. Twisters, meervoud, is een remake van deze film, dus de kans is aanwezig dat je die weer gaat zien. Voor mensen die de film niet hebben gezien geldt dat ze kennis maken met een natuurverschijnsel waarover we steeds vaker lezen in de media.
Orkanen zijn angstaanjagend en met goed geluid in de bioscoop en een groot scherm komt deze natuurramp ineens wel heel dichtbij in een spannend verhaal. Dat verhaal is duidelijk aangepast naar vandaag de dag, want één van de personages is een beroemdheid op social media die graag de stormen wil vastleggen.
Als dat maar goed gaat…

Deadpool & Wolverine

Voor veel mensen is het aftellen geblazen tot 24 juli. Het is alsof Pasen en Pinksteren op één dag vallen, iets wat nú wel gebeurt. Deadpool en Wolverine komen namelijk samen naar het witte doek! Dat klinkt gestoord, toch?
Het mooie is dat dit echt gaat gebeuren. Bovendien gebeurt dit ook met de juiste acteurs. Want zo kruipt Hugh Jackman weer in de huid van Wolverine (nadat hij eigenlijk gestopt was na Logan) en Ryan Reynolds in die van Deadpool.
De film draait om Wade Wilson die een saai burgerleven leidt. Deadpool is niet meer, zou je denken. Maar je raadt het al: daar komt ineens verandering in. Hoe Wolverine daar ineens bij betrokken wordt, is de vraag. Marvel Studios spreekt grappend van de grootste fout tot nu toe.
Deze film wil en mág geen enkel Marvel film missen! Deadpool & Wolverine doet daarnaast mee aan de Superhero Pas-actie, dus een goed moment om de kaart te gebruiken bij Kinepolis. De pas is ook nog steeds te bestellen.

Alien: Romulus

De volgende op de lijst is een film van een heel ander kaliber, namelijk Alien: Romulus. Sommige films zijn klassiekers en dan zijn er twee keuzes voor een nieuwe generatie aan kijkers: of je spiegelt ze de oude film(s) voor of je probeert een remake om terug te keren naar de roots. Net als Twister in de jaren 90 een klassieker was, geldt dat ook voor de actiehorrorfilm Alien.
Hoewel er al veel Alien-films zijn geweest, keer Alien: Romulus terug naar de roots. En daarom is het een film voor sciencefictionliefhebbers om in de gaten te houden. Wat kunnen mensen verwachten? Aliens die er angstaanjagend goed uitzien en vooral een spannende film.
14 augustus is de dag waarop jij kunt testen of je na een film nog uit de zaal durft te lopen.

Meer releases

Wil je iets anders zien dan deze top 5 die we je voorgeschoteld hebben, dan zijn dit andere films die er nog aankomen deze zomer:
 • 11 juli - Fly Me To The Moon
 • 11 juli - Longlegs
 • 1 augustus - Trap
 • 8 augustus - Borderlands
 • 21 augustus - The Crow
 • 22 augustus - Blink Twice
 • 22 augustus - Jimmy
 • 5 september - Beetlejuice Beetlejuice
 • 12 september - Speak No Evil
 • 19 september - Transformers One
 • 19 september - Wolfs

Populair Nieuws

Laatste Reacties