Populaire moordenaar keert binnenkort terug in prequelserie

News
woensdag, 03 juli 2024 om 14:00
screenshot 2021 03 04 dexter 2006f1614852332
We zijn nog niet klaar met de seriemoordenaar Dexter. Later dit jaar verschijnt namelijk een prequelserie over de jonge jaren van de 'ethische' killer.
Na acht seizoenen kwam er in 2013 een einde aan Dexter. Het leek er destijds op dat het verhaal van de seriemoordenaar was afgesloten, maar dat was toch niet het geval. In 2021 kroop Michael C. Hall weer in de huid van Dexter in New Blood. In het laatste seizoen dook de moordenaar op in een met sneeuw bedekt Upstate New York, in plaats van het zonnige Miami.
Later dit jaar zal niet Hall, maar een andere acteur de rol van Dexter Morgan spelen. Patrick Gibson vertolkt een jonge versie van de moordenaar in Dexter: Original Sin. Onder het strikte mentorschap van zijn adoptievader Harry Morgan (deze keer gespeeld door Christian Slater) leert de 15-jarige Dexter hoe hij zijn moordimpulsen kan gebruiken voor ‘maatschappelijke bedreigingen’.
Tegelijkertijd begint de jongen aan een stage bij het politiedepartement van Miami, als forensisch onderzoeker. Daar zal hij bekende namen tegenkomen, waaronder Maria LaGuerta (Christina Milian), Angel Batista (James Martinez) en Vince Masuka (Alex Shimizu).

Wanneer verschijnt de nieuwe serie?

De prequelserie moet in 2024 verschijnen, maar er is nog geen precieze releasedatum bekend. Die wordt binnenkort wel onthuld. De serie zal in Nederland te zien zijn op streamingdienst SkyShowtime en zal tien afleveringen krijgen. Het is nog niet bekend of het een miniserie wordt of dat er mogelijk nog meer seizoenen zullen volgen.
De eerste geruchten over een prequelserie verschenen vorig jaar. Maar mogelijk is het niet het enige wat we nog gaan zien van de franchise. Volgens The Wall Street Journal overweegt Showtime namelijk om spin-offs van andere personages te gaan maken. Mogelijk zullen die dan gebaseerd zijn op de andere personages die we in de prequelserie zien, zoals LaGuerta of Batista.

Populair Nieuws

Laatste Reacties