Devil May Cry 5 details - Stijlvolle agressie

  Devil May Cry is terug! De aankondiging kwam dit jaar tijdens de Microsoft E3 2018 persconferentie, maar behalve een trailer leken er niet veel details te zijn. Toch kun je met deze Devil May Cry 5 details alvast bekend raken met wat je kunt verwachten.

  Capcom

  Devil May Cry 5 laat nog wel even op zich wachten, want de game komt pas in het voorjaar van 2019 uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Gelukkig kunnen we wel al het één en ander opmaken uit de aankondiging trailer. Van deze vijf Devil May Cry 5 details kun je alvast smullen!

  5. Grafische pracht en praal

  Na een korte pauze van tien jaar belooft Devil May Cry 5 de mooiste game in de serie te worden. Met 4K HDR als grafische standaard zal de game er extra mooi uitzien op de Xbox One X en PlayStation 4 Pro. Daarnaast gaat de engine ook meehelpen om de game te laten stralen.

  De engine is namelijk van Capcom interne RE engine die voor fotorealistische beelden zorgen. Hierdoor zullen de karakters en de belichting nog beter uit de virtuele verf komen. In de elf jaar na Devil May Cry 4 is er veel veranderd en wanneer de game in het voorjaar van 2019 uitkomt kunnen we het pracht en praal zelf ervaren.

  Capcom

  4. Een demonisch verhaal

  Na jarenlang verlost te zijn van demonische invasies zit er een nieuw avontuur aan te komen. De zaden van de ‘Demon Tree’ beginnen te bloeien in Red Grave City en dat is Nero niet ontgaan. Hij zal er alles aan doen om hier een stokje voor te steken, maar dan heeft hij wel een nieuwe arm nodig.

  Hiervoor schakelt hij Nico in, maar met deze twee personages zijn we er nog niet. Er is namelijk ook sprake van een familiedrama voor Dante, want hij is uit op wraak. Hij wil namelijk wraak nemen vanwege de moord van zijn moeder en de corruptie van zijn broer.

  Capcom

  3. Stijlvolle scenes

  Zoals we inmiddels gewend zijn van Devil May Cry willen we sowieso één ding: een eigen unieke smoel. Coole shots, stoer gedrag van onder andere Nero en een scala aan oneliners staan zeker op je te wachten. Uit de trailer kregen we al een goed beeld van de grappen en grollen die de personages elkaar om de oren gooiden.

  Nero lijkt ook niet bang te zijn om traditionele verhaalstructuren belachelijk te maken, want dat doet hij in de trailer al. Zo maakt hij een reusachtige demoon belachelijk omdat hij zijn snode plannen niet wilde vertellen. Dit vond de demoon schijnbaar niet zo leuk, want hij begon Nero direct aan te vallen. Je zou toch zeggen dat zo’n grote lelijke demoon tegen een grapje moet kunnen.

  Capcom

  2. Actie, actie, actie

  Je kunt natuurlijk een flinke dosis actie verwachten in Devil May Cry. Auto’s zijn nog steeds goede vervangers voor botsautootjes, zoals je in de trailer al kunt zien. Nero mag zijn Devil Bringer demonenarm dan wel kwijt zijn, maar zo te zien doet een bionische arm wonderen. Een scala aan verwisselbare armen zal je dan ook een handje helpen om de demonen aan te pakken.

  Omdat je ditmaal met drie verschillende personages speelt, zal de game genoeg afwisseling bieden. Elk personage heeft een eigen vechtstijl die je moeten helpen in de strijd tegen de demonen. Op deze manier wil Capcom wat meer variatie aanbieden en of dat gaat werken, zien we wanneer de game uitkomt. Het blijft in onze ogen toch wel echt één van de interessantste Devil May Cry 5 details.

  1. Dante is back!

  Van de nieuwe Devil may Cry is al bekendgemaakt dat we zullen spelen als Nico. Ze is een nieuw personage die Nero helpt door hem bijvoorbeeld een prosthetische arm te geven. Zij is alleen niet het enige personage waarmee je uit de voeten kunt, want er zijn er maarliefst drie.

  Naast Nico, zul je namelijk ook spelen als Nero, het neefje van Dante. Hij zal zijn iconische zwaard ‘Red Queen’ rondzwaaien en met zijn pistool ‘Blue Rose’ gaat hij ook flink kogels strooien. Als laatste kun je spelen met Dante die in deel vijf wraak wil nemen vanwege zijn de dood van zijn moeder.

  Deze vijf Devil May Cry 5 details zijn er al!

  Dit zijn de vijf Devil May Cry 5 details die al onthuld zijn! E3 2018 is nog steeds in volle gang, dus vergeet niet onze E3-pagina in de gaten te houden. Hier lees je het laatste nieuws en de grootste ontwikkelingen van de beurs!

  Devil May Cry 5

  Verkijgbaar vanaf 8 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.