Gears of War 5 features die we willen zien

  Hier komen ze: Gears of War 5 features die we graag in de game willen zien! Microsoft kondigde onder luid gejuich het vijfde deel in de Gears of War serie aan met een trailer. De volgende elementen willen wij in 2019 graag terugzien in het spel.

  The Coalition

  Gears of War staat bekend om zijn intense en ongelooflijk gewelddadige gevechten tegen de Locust, en natuurlijk verwachten we niet dat Gears of War 5 opeens een stuk vreedzamer zal zijn. maar toch zijn er een aantal Gears of War 5 features waarvan we hopen dat ze geïntroduceerd of aangepast worden.

  5. Co-op matchmaking

  De co-op campaign is één van de belangrijkste elementen van de Gears of War franchise. Een van de leukste dingen in de game die je kan doen is het samen met een vriend opnemen tegen de Locust. Zo ook de online co-op modus in Gears of War 4. Maar helaas was deze online co-op geen onverdeeld succes: zo was het niet mogelijk om in je eentje een campaign te beginnen en later iemand te laten bijspringen, en waren er nogal wat verbindingsproblemen.

  Vandaar dat we in Gears of War 5 graag een goed werkende co-op campaign willen zien. Matchmaking waarbij je op ieder moment in de campaign kunt bijspringen, en dan graag met ondersteuning voor maximaal vier spelers of meer.

  The Coalition

  4. Nieuwe wapens

  Natuurlijk krijgt elke nieuwe game in de Gears of War serie nieuwe wapens, maar soms moeten we flink zoeken om de verschillen te zien. Ook in Gears of War 4 werden er een aantal gruwelijke wapens nieuwe toegevoegd zoals de Buzzkill, een cirkelzaag die zijn zaagbladen afvuurt op vijanden, en de Dropshot, geen gruwelijk zoet alcoholisch drankje maar mijnwerkersgereedschap waar je de Locust aan kunt spiesen.

  Het probleem is dat je ondanks al deze nieuwe wapens vaak nog afhankelijk bent van de iconische Lancer met kettingzaag en de shotgun. Het zou mooi zijn als The Coalition met Gears of War 5 een compleet andere kant opgaat met zijn wapens. Natuurlijk willen we de gruwelijke geïmproviseerde wapens, maar maak ze gebalanceerd of juist geschikt voor specifieke situaties zodat je niet meer het hele spel met een of twee wapens speelt.

  The Coalition

  3. Meer customisation

  In Gears of War draait alles om improvisatie. Een groot aantal van de wapens zijn zo apart en lijken op huis-tuin- en keukengereedschap omdat ze snel bedacht moesten worden tijdens de aanvallen van de Locust. Dit geeft Gears of War een perfect excuus om de speler zijn eigen gruwelijke wapens te bedenken.

  In Gears of War geen slappe unlockable verftintjes of stickers voor je wapens. Laat ons experimenteren met kettingzagen, drilboren en vlammenwerpers. Wat zou er beter zijn dat de Locust te verslaan door ze op een boor te spiesen en vervolgens te roosteren en in kleine stukjes te zagen?

  The Coalition

  2. Maak een compleet vernieuwende Campaign

  The Coalition heeft een flinke uitdaging op zich genomen door te kiezen van een compleet nieuwe focus. De ontwikkelaars zullen moeten bewijzen dat Kait Diaz een personage is dat het waard is om te spelen. Maar hiermee heeft The Coalition ook een gigantische kans op vernieuwing. Door een originele verhaallijn en goede (lees: iets minder over the top) dialoog zou het verhaal ons iets meer kunnen schelen.

  Vorige Gears of War games hadden veel levels waar je het in nauwe gangen opneemt tegen hordes inwisselbare vijanden. In Gears of War 5 zouden we graag zien dat er meer open levels te zien zijn, met gevarieerdere vijanden. Natuurlijk had iedere game wel nieuwe vijanden, maar op het eerste gezicht lijkt het toch alsof we de laatste twaalf jaar dezelfde vijanden in stukken hebben gehakt en geschoten.

  The Coalition

  1. Virtual Reality support

  De Xbox One X zou volgens Microsoft uitermate geschikt zijn voor Virtual Reality support. Helaas is Microsoft tot op heden angstvallig stil gebleven op dit gebied. Dus waarom niet bij een nieuwe Gears of War eindelijk een goede VR game introduceren?

  Helaas is virtual reality nog niet zo ver dat er een shooter volledig met een bril op gespeeld kan worden. Gelukkig heeft Gears of War een element dat uitermate geschikt is voor VR: vooral in de eerste Gears of War waren een aantal stukken tijdens de campaign op de rails gezet. Breng dit terug naar Gears of War 5 en geeft de game een VR-modus.

  Gears of War 5 features - welke wil jij zien?

  Natuurlijk zijn de meeste van onze wensen een beetje vergezocht, en zullen we tot ergens volgend jaar moeten wachten, maar hoop doet leven! Zijn er nog aparte Gears of War 5 features die jij graag zou willen zien, of juist totaal niet? Laat het ons weten in de comments.

  Gears 5

  Verkijgbaar vanaf 10 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.