Top 5 Deus Ex Mankind Divided gameplay details die jij moet kennen

Article
zondag, 21 augustus 2016 om 18:18
xgn google image
Deus Ex Mankind Divided staat op het punt van release. Spelers kunnen na lange tijd wachten dan toch echt weer aan de slag met Adam Jensen en zijn speciaal aangemeten krachten. Voor de top 5 Deus Ex Mankind Divided gameplay details zijn we de game alvast gaan checken.
Inderdaad, 23 augustus ligt al vrij dicht om de hoek. Maar het mag duidelijk zijn dat fans en geïnteresseerden van de game nog lang niet alle wijsheid van de titel in pacht hebben. Voldoende reden om in een top 5 nog eens even alle feiten op een rij te zetten. Hierdoor ben jij er straks helemaal klaar voor wanneer je met de game aan de slag gaat.

5. Sluipen, Rambo, Slambo

Zoals je gewend bent van de futuristische role-playing game kun je in Mankind Divided een missie op verschillende manieren aanpakken. Welke keuze je ook maakt voor de missie, elke aanpak heeft zo zijn moeilijkheden.
Ben jij een Rambo en wil je graag dat je vijanden weten wie hem neer hebben geschoten? Geen probleem, je kunt namelijk nog steeds met je machinegeweer en handpistool al je tegenstanders neermaaien. Het mooiste is dan natuurlijk wel dat je voor schoten door het hoofd zorgt en je vijanden met één schot direct uitschakelt.
Maar als je graag aan de slag wilt als volleerd John Rambo en vollop de aanval kiest, dan zijn er genoeg andere manieren om je tegenstander uit te schakelen. Naast de reguliere wapens en granaten die je tot je beschikking hebt, heeft Adam natuurlijk ook nog zo zijn eigen kwaliteiten.
De zogeheten Augments komen we later in deze top 5 nog een keer tegen. Maar een van de Augments die toch wel handig is om te gebruiken is de speciale aanval waarmee je meerdere tegenstanders in één keer uitschakelt. Doormiddel van explosies welteverstaan.
Voor de persoon die zich eerder een ninja voelt is er ook nog steeds voldoende mogelijkheid om te sluipen. Hoewel dit misschien de lastigste manier van werken is, is het zeker wel de tactiek die het meeste voldoening brengt. Het vereist wat geduld, maar het voelt natuurlijk geweldig wanneer je een vijand ongezien uitschakelt.
Dan is er nog de gulden middenweg en dat betekent eigenlijk dat je het moment afwacht. Zo kun je op het ene moment besluiten dat je de vijand in de ogen wilt kijken wanneer je hem een kogel door de kop jaagt. Maar op een ander moment kun je de tegenstander ook genadeloos en geruisloos uitschakelen door middel van een klap in de nek.
Deze laatste manier van werken zou het beste omschreven kunnen worden als de Slambo tactiek, een combinatie van beide. Zoals je ziet is er dus voor ieder wat wils wanneer je met de nieuwe Deus Ex Mankind Divided. De verschillende tactieken zijn in ieder geval een goede manier om deze top 5 Deus Ex Mankind Divided gameplay details af te trappen.
96544

4. Munitie managen van belang

Maar bij elke tactiek is het wel van belang dat je voldoende kogels hebt. De vuisten en Augments van Adam alleen brengen hem natuurlijk niet naar de eindstreep. Hoewel je de game ook op non lethal modus kunt spelen, is het voor de meeste spelers wel zo makkelijk om een goedgeplaatste kogel te gebruiken voor het uitschakelen van de tegenstander.
Wanneer je dus liever niet met fluwelen handschoentjes aan de slag gaat dan kun je dat ook zeker doen. Maar wees je er wel van bewust dat de kogels niet altijd voor het oprapen liggen. Het goed maken van headshots is dan ook zeker aan te raden. Wanneer je namelijk in het wilde weg kogels gaat afschieten, dan zal je vrij snel aan het kortste eind trekken.
De A.I. weet zijn kogels al vanaf de middelste moeilijkheidsgraad goed te plaatsen en dat betekent dat je zelf ook een goed geoefende schutter moet zijn om zonder kleerscheuren uit een missie te komen. In ieder geval is het feit dat je goed om moet gaan met je kogels een goed punt om in deze top 5 Deus Ex Mankind Divided gameplay details te zetten!
96545

3. Verschillende bekende en nieuwe Augmentations

Als je eens een recente Deus Ex game hebt gespeeld, dan weet je waarschijnlijk wel dat er Augmentations in de game zitten. Deze extern aangebrachte toevoegingen aan het lichaam van Adam maken zijn leven tijdens de gevechten net even iets gemakkelijker. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld even onzichtbaar maken zodat je niet langer gezien wordt door de tegenstander.
Sterker nog, die speciale onzichtbaarheid Augmentation brengt je tegenstander ook in verwarring zodat ze niet weten waar je bent. Wanneer je bijvoorbeeld in het heetst van de strijd ineens zonder munitie komt te zitten is deze cloaking Augmentation wel heel erg handig. Zet de Augmentation aan, wanneer je tegenstanders je vervolgens kwijt zijn en je gaan zoeken, dan kun je ze een voor een met de hand uitschakelen.
Een andere handige Augmentation is een explosieve ring die Adam om zich heen kan laten ontstaan. Als de tegenstanders je omsingeld hebben kun je ze vrij gemakkelijk allemaal tegelijk uitschakelen. Dit is natuurlijk niet alleen erg handig, maar ziet er ook nog eens gewoon ontzettend tof uit!
Net als in de voorgaande games zit Mankind Divided vol met dit soort toevoegingen die het leven van Adam net even iets makkelijker maken. Het is natuurlijk aan jou om te bepalen welke Augmentation het beste gebruikt kan worden om tactisch te werk te gaan.
96546

2. Tactiek is essentieel

En laat tactisch gedrag nou net de tweede plaats in deze top 5 Deus Ex Mankind Divided gameplay details vullen. Wanneer jij ervoor zorgt dat je tegenstanders stuk voor stuk op de best mogelijke manier uitgeschakeld worden, dan maak je het jezelf ook een stuk makkelijker. Wanneer je dit advies niet ter harte neemt en in het wilde weg om je heen gaat schieten, dan wordt je leven waarschijnlijk net even iets lastiger in de game.
Gelukkig zorgen onder andere de Augmentations ervoor dat je de tactiek van te voren kunt bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld door muren heen kijken om te bepalen welke tegenstanders op welke plek in de ruimte zitten. Door vervolgens naar binnen te sluipen en de vijanden te markeren kun je ze vaak al neerschieten voor ze überhaupt weten dat er een vijand in de buurt zit.
Maar natuurlijk zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden en dat geldt ook voor de gameplaytactieken in Mankind Divided. Wil je liever gewoon elke tegenstander neermaaien, dan kun je de tactiek daar natuurlijk ook op aanpassen. Vol op de aanval is een mogelijkheid en dat zal fijn om te horen zijn voor de mensen die geen geduld hebben om sluipend te werk te gaan.
Maar laten we niet weer over het verschil tussen sluipers en Rambo’s gaan hebben. Het belang van een goede tactiek heeft in ieder geval een terechte tweede plaats gekregen.
96547

1. Zeer mooie Takedowns

Maar er is in de game nog een feature die eigenlijk de andere allemaal overtreft. Niet zozeer omdat deze zo praktisch is. Nee, de takedowns in Deus Ex Human Revolution zijn gewoon ontzettend tof om naar te kijken. Sluipend naar een tegenstander toekomen om hem vervolgens een stevige klap in zijn nek te verkopen is toch wel erg leuk om te doen.
Maar het hangt er natuurlijk vanaf of je dodelijk te werk wilt gaan of je tegenstanders liever laat leven. Wanneer je ze namelijk een klap in de nek geeft dan weet je dat deze wel weer opstaat. Wanneer je de tegenstander de nek omdraait, dan weet je zeker dat hij voor altijd weggewerkt is. Net als alle andere punten in deze top 5 Deus Ex Mankind Divided gameplay details is de keus aan jou op wat voor manier je een situatie benaderd.
Maar op sommige momenten kun je de tactiek ook laten varen. Als een bepaalde vijand je al een behoorlijke tijd zit te irriteren, dan weet jij in ieder geval dat je wraak zoet kan zijn. Schakel eerst al je andere tegenstanders uit om vervolgens met deze irritatiefactor te gaan “spelen”. Sluip rond en gooi af en toe een lege emmer of een ander object naar zijn hoofd.
Als een jager op zijn prooi kun je dit een geruime tijd volhouden. In principe kun je dit volhouden totdat je het zelf zat wordt. Wanneer je vervolgens de tegenstander koud wilt maken dan heb je natuurlijk de mogelijkheid om hem eenvoudigweg neer te schieten, maar het is natuurlijk leuker om hem eigenhandig neer te halen. De animatie die volgt is het geduld in ieder geval meer dan waard.
Deze takedownanimaties zijn zo tof uitgevoerd dat het ervoor heeft gezorgd dat deze animaties op de eerste plaats in deze top 5 Deus Ex Mankind Divided gameplay details is gekomen.
Deus Ex Mankind Divided verschijnt op 23 augustus voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

Populair Nieuws

Laatste Reacties