10 Death Stranding theorieën om het wachten wat te verzachten

  Tijdens de Game Awards zagen we Death Stranding weer, de nieuwe game van Hideo Kojima. Ondanks dat de trailers er geweldig uitzien, worden we niet veel wijzer over het verhaal van de game. Dat betekent natuurlijk dat mensen elk detail gaan uitpluizen om theorieën te verzinnen, wij hebben de 10 beste Death Stranding theorieën voor je op een rijtje gezet.

  Death Stranding is voor ons allemaal nog een groot mysterie, maar dat houdt niemand tegen en dus zwerven er al honderden Death Stranding theorieën over de game rond op het internet van gamers zoals jij en ik. Daarom vonden wij het leuk om een aantal van deze verhalen te bespreken in een artikel, wat verwacht men van de game?

  Om dit artikel beter te begrijpen is het goed als je eerst de trailers bekijkt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet zodat je voorbereid aan dit artikel kunt beginnen.

  10. Mads Mikkelsen zat in de derde trailer

  We zagen misschien zijn gezicht niet, maar de meeste mensen zijn overtuigd dat het personage van Mads Mikkelsen in de trailer van de Game Awards, te zien was. De gemaskerde man in de samurai-achtige kleding die bovenop de auto landde gebruikte namelijk dezelfde handgebaren als Mads in de tweede trailer.

  Is het mogelijk dan Mads Mikkelsen deze persoon is? Nou, we hebben nog niemand gezien die dezelfde gebaren maakt als Mads, ook al doen de baby’s wel aan gebarentaal. Dus de kans dat de twee personages eigenlijk dezelfde personages zijn is op dit moment best groot. Wat dit betekent, kunnen we je helaas niet vertellen.

  9. Baby batterijen

  De baby’s in de trailers, daar zijn natuurlijk geweldig veel verhalen over. Eén van deze ideeën is dat de baby’s werken als een soort van batterijen. Deze theorie is gebaseerd op de verschillende momenten waar je kunt zien dat iemand een baby ‘inplugt’. Wat dit inpluggen doet weet niemand zeker, maar mensen gaan er massaal vanuit dat dit gebeurt omdat baby’s een bepaald soort energie hebben.

  Maar als dit zo is, waarom maken de baby’s dan bepaalde gebaren? En waarom moest de baby huilen op het strand? En al helemaal interessant, waar komen de baby’s eigenlijk vandaan? Er zit er eentje in Sam, maar heeft iedereen een baby binnenin zich? En werken de baby’s binnenin iemand ook als batterij? Het is nog allemaal erg vaag. Wij horen graag jullie gedachten hierover in een reactie op dit artikel!

  8. Het nummer op Sam’s outfit is een vers uit de Bijbel

  In de laatste trailer draagt Sam een soort beschermend pak en op de rechterkant van dit pak staat het nummer 0914-137. De meeste personen zullen bij dit nummer niet veel bijzonders zien. Maar op Reddit is iedereen er over uit dat dit nummer moet staan voor een vers uit de Bijbel. Specifiek gezien, het negende vers uit Psalm 37.

  Vers 9 van Psalm 137 bevat de zin: ‘Welgelukzalig zal hij zijn, die uw kinderkens grijpen en aan de steenrots verpletteren zal.’ Deze zin komt misschien nogal gewelddadig over, maar volgens Reddit sluit hij precies aan bij Death Stranding. In de trailers van de games zie je namelijk constant baby’s. We hebben gelukkig nog niet gezien dat er baby’s verpletterd worden en hopelijk blijft dat ook zo.

  7. De volgorde van de trailers is omgekeerd

  Er zijn drie trailers uitgekomen voor Death Stranding en meestal zit er in game-trailers niet echt een belangrijke volgorde. Maar fans zijn overtuigd dat deze trailers wel degelijk een volgorde hebben. Volgens hen gebeurt namelijk de derde trailer eerst en de eerste trailer het laatst. Dat zou betekenen dat de trailers in omgekeerde volgorde zijn uitgegeven.

  Er zijn fans die nog verder gaan. Zij zijn overtuigd dat de tweede en derde trailer tegelijk gebeuren. Dit komt wederom door de handgebaren van Mads Mikkelsen’s personage in de tweede trailer en de handgebaren van de gemaskerde persoon in de derde trailer. Ze claimen dat deze twee gebaren op hetzelfde moment gebeuren maar in een andere wereld.

  6. De krater aan het eind van de derde trailer is eigenlijk geen krater

  Staat Sam aan het eind van de derde trailer op de rand van een enorme krater? Ondanks dat er recentelijk iets is opgeblazen, zijn er mensen die zeker weten dat dit gat in de grond geen krater is, maar een drooggelegd meer. Ze baseren dit op de lijnen in de grond en het beetje water dat nog over is en op de bodem van de krater ligt.

  De lijnen die je kunt zien op de wanden van de krater lijken volgens sommige mensen op erosie en sedimentatie, iets dat veroorzaakt wordt door water. Het duurt honderden jaren om dit soort lijnen te krijgen via erosie en sedimentatie dus het is onmogelijk dat een explosie voor de krater kan hebben gezorgd. Omdat er in de eerste trailer een hoop dode zeedieren te zien zijn, gaan deze fans er van uit dat er iets het water van de planeet aantast.

  5. De olie is de grens tussen twee werelden

  In de derde trailer zien we voor het eerst andere wezens dan mensen of waterdieren. We zien haast onzichtbare monsters die handafdrukken achterlaten en overduidelijk mensen bang maken. Wanneer deze monsters verschijnen, komt er ook een soort van olievloed opzetten. Dat er zomaar ergens olie vandaan komt dat gelooft natuurlijk niemand, daarom is er een theorie over deze olie.

  Volgens ijverige mensen op het internet is deze olie de grens tussen onze wereld en de wereld van de onzichtbare monsters. Wanneer ze door de grens tussen twee dimensies reizen, trekken deze monsters olie met zich mee. Hiermee wordt de olie vergeleken met een soort membraan tussen twee dimensies, dat kapot wordt getrokken wanneer de wezens tussen dimensies reizen.

  4. Sam gaat dood in de derde trailer

  Volgens Hideo Kojima, de legendarische game producer van de Metal Gear franchise, zal doodgaan in Death Stranding niet voor een game-over zorgen. Sterker nog, hoofdpersonage Sam heeft schijnbaar een speciale gave waardoor hij de dood anders ervaart en waardoor hij steeds terug kan komen. Hierdoor denkt bijna iedereen dat Sam doodgaat wanneer het monster explodeert in de trailer. De volgende scene, waar Sam in het water ligt is dan de plaats waar Sam heen gaat elke keer als hij sterft.

  Volgens Kojima kun je, terwijl Sam zich bevindt tussen leven en dood, equipment van dode lichamen verzamelen die je mee kunt nemen naar de wereld van de levenden. Waarom alle vissen ondersteboven zwemmen in dat water, dat weet nog niemand. Ook is het nog niet duidelijk wat de baby in Sam precies te maken heeft met het doodgaan.

  3. De vier explosies zijn allemaal een verschillende explosie

  Sam heeft het over vier explosies in de derde trailer en hierover zijn uiteraard ook theorieën. De eerste explosie die Sam noemt is volgens velen de Oerknal, de uitbreiding van het universum waardoor sterren gevormd werden. De tweede explosie kan staan voor twee verschillende gebeurtenissen in onze geschiedenis. Een gedeelte van de fans zegt dat het de explosies van supernova’s zijn, sterren die exploderen en planeten vormen. Anderen hebben het over de mogelijke vorming van de maan, waarbij een andere planeet tegen de aarde knalde.

  Ook de derde explosie kan twee verschillende explosies zijn. Er is de cambrische explosie, waar het leven evolueerde vanuit eencellige wezens naar wezens met meer variaties. Een andere groep is ervan overtuigd dat de derde explosie staat voor de meteorietinslag die de dinosaurussen heeft laten uitsterven. De vierde explosie heeft volgens bijna iedereen al plaatsgevonden en Death Stranding speelt zich volgens hen dan ook af tijdens de naschokken van deze explosie.

  2. Death Stranding heeft te maken met Nuclear

  Nuclear is een liedje dat door Kojima is gebruikt in de E3 2014 trailer van Metal Gear Solid 5. Ondanks dat het liedje vooral bij MGS wordt geplaatst en dat de Metal Gear franchise bij Konami is gebleven nadat Kojima daar is weggegaan, leggen veel fans de link tussen Nuclear en Death Stranding.

  Twee stukken uit het lied worden veel gelinkt aan Death Stranding. De zin ‘standing on the edge of a crater’ wordt veel gebruikt in vergelijking met het einde van de derde trailer, waar Sam op de rand staat van een (mogelijke) krater. Een ander gedeelte van het lied zegt: ‘deep inside, the abandoned child’ waarbij iedereen terugwijst naar de baby die binnenin Sam lijkt te zitten.

  1. Sam leeft ondersteboven

  We eindigen met een Death Stranding theorie die bijzonder vreemd is, maar door de meeste mensen wel wordt gezien als mogelijk. Volgens deze theorie leeft hoofdpersonage Sam namelijk op de kop, ondersteboven. De meeste van ons denken dan natuurlijk meteen aan Stranger Things gerelateerde zaken, maar het lijkt wel alsof het internet hier een goede onderbouwing voor heeft.

  Dit is waar deze theorie vandaan komt: als je een gedeelte van de derde trailer (vanaf 4:25) met je scherm ondersteboven kijkt, dan lijkt het net alsof zwaartekracht geen effect heeft op Sam. Het gaat om de scene waar zwaartekracht stopt met werken, wanneer je deze bekijkt met een gedraaid scherm dan ziet het er uit alsof alles zinkt in plaats van zweeft. Dit verklaart volgens velen ook waarom de vissen op de kop zwemmen even later in de trailer.

  Death Stranding theorieën – Wachten op antwoorden

  Of deze verhalen een kern van waarheid hebben, dat weten we nog niet. Maar tot dat Death Stranding eindelijk uitkomt zullen er meer theorieën bedacht worden, op die manier hoeven de fans in ieder geval niet stil te zitten. Heb je zelf een veel betere theorie over de game, laat hem dan vooral achter in de comments! We horen graag van je.

  Death Stranding

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.