Mikkelsen heeft in diverse films al vaker de rol van bad guy op zich genomen. Op basis van beelden uit verschillende Death Stranding trailers lijkt een rol als slechterik ook nu weggelegd te zijn voor de Deen. Zelf stelt hij dat niet lijkt wat het is, want personages in Hideo Kojima games, wat Death Stranding is, kunnen "zowel goed als slecht" zijn.

"Het is een uitdaging. Je moet door deze characters (in Death Stranding, red.) heen gaan om bepaalde dingen te bereiken. Soms zijn ze een obstakel voor je en soms willen ze je helpen"

Death Stranding characters passen bij Kojima productie

De ietwat vage omschrijving van de Death Stranding personages passen bij een Kojima productie, vindt Mikkelsen. Volgens hem zijn Kojima games niet zo zwart wit als dat sommige Hollywood producties zijn. Sowieso vindt hij het werken met de Japanner een fijne aangelegenheid, want de acteur vindt hem de "Einstein van gaming":

"Het hele plaatje zit gewoon in zijn (Kojima, red.) hoofd. Hij vraagt ons om wat te doen en hij weet precies waar hij het voor wil gebruiken

De Casino Royale acteur heeft dus genoeg lovende woorden over voor de gameontwikkelaar achter Death Stranding. Wanneer die game uitkomt is niet bekend. Tijdens The Game Awards van vannacht werd wel een lange trailer vertoond, maar concrete details over de game ontbreken nog. Zelfs een releasedatum is nog niet bekend.