Wat zijn Ubisoft Club Uitdagingen en hoe werkt het?

  Als je tijdens het spelen van Ubisoft games plotseling Ubisoft Club uitdagingen hebt behaald, verdien je daar Units of XP mee. Deze kun je vervolgens gebruiken voor het vrijspelen van beloningen, of spenderen in de Ubisoft Store. Maar hoe zit het nou precies met de uitdagingen?

  Lees ook in deze serie:

  1. Wat is de Ubisoft Club?
  2. Wat zijn Ubisoft Club Units en hoe spaar je ze?
  3. Wat zijn Ubisoft Club Uitdagingen en hoe werkt het?
  4. Wat is een Ubisoft Club Account en waarom heb ik het nodig?
  5. Wat zijn Ubisoft Club Beloningen?
  6. Wat is Ubisoft Club XP en wat kan ik ermee?

  Klassieke Ubisoft Club Uitdagingen

  Voorheen bestonden de Klassieke Uitdagingen onder de naam ‘acties’. Dit was onderdeel van Uplay, maar met de komst van de Ubisoft Club is dit veranderd. Het komt erop neer dat deze uitdagingen parallel lopen aan de voortgang van een game en altijd blijven bestaan zodat je er eventueel op een drafje doorheen kunt.

  Ghost Recon Wildlands heeft bijvoorbeeld als uitdagingen: ‘je hebt 10 konvooien gemarkeerd’ en ‘voltooi je onderzoek naar het doodseskader', waarmee je Units, Insignes en XP kan verdienen voor je Ubisoft Club Profiel. In Rainbow Six Siege kun je al 10 Units en 660XP verdienen door een keertje in te loggen met je Ubisoft Account op de officiële website van de game.

  Wekelijkse Ubisoft Club Uitdagingen

  Naast de Klassieke Uitdagingen bestaan er ook Wekelijkse Uitdagingen. Deze zijn alleen voor een beperkte tijd beschikbaar, namelijk precies een week. Op dit moment bieden nog niet alle Ubisoft games wekelijkse uitdagingen. Rainbow Six Siege heeft ze en Watch Dogs 2 ook, maar Assassin's Creed Origins en Ghost Recon Wildlands bijvoorbeeld niet.

  In Rainbow Six Siege zijn de Wekelijkse Uitdagingen in het hoofdmenu van de game te selecteren, of via de Ubisoft Club website of App. Leg je favoriete wapen eens aan de kant en kies voor 'maak 7 kills met een handpistool'. Of help de GSG9 een handje door als de snelle Bandit te spelen in plaats van de trage Doc met 'win 8 rondes met de GSG 9 in multiplayer'.

  Af en toe komt er zelfs een uitdaging voorbij met een thema, denk bijvoorbeeld aan kerst. Als zo'n uitdaging op tijd voltooit, speel je een speciaal item vrij, zoals een unieke talisman om aan je wapen te hangen. Handig om andere spelers jaloers mee te maken!

  Het grote verschil tussen de Wekelijkse en Klassieke Uitdagingen, behalve dat ze maar een week geldig zijn, is dat je hiermee geen Units kunt verdienen, alleen XP voor je profiel en in-game credits voor de game die je speelt. Let er ook op dat je Wekelijkse Uitdagingen eerst moet activeren voordat je ze kan voltooien en de buit kunt binnen slepen. Je kunt de uitdagingen in-game, via de Club Website of via de Club App activeren door op 'voeg toe' te klikken.

  Uitdagingen in het Ubisoft Club Dashboard

  Als je met vrienden dezelfde games speelt, wil je natuurlijk onderling wel wat competitie aan kunnen wakkeren. In principe kun je al je voortgang en die van je vrienden in-game terugvinden, maar het is ook allemaal netjes terug te vinden op je eigen Ubisoft Club Dashboard of de Club App. Dit is je persoonlijke pagina in de Ubisoft Club waarop je allerlei statistieken kunt bekijken, maar ook de uitdagingen die je voltooid hebt en nog open hebt staan. Daarbij is het handig om via het dashboard leuke Wekelijkse Uitdagingen in te zien en te activeren om er mee aan de slag te gaan!

  Meer over de Ubisoft Club, het dashboard en de app lees je in ons artikel: Wat is de Ubisoft Club?

  Watch Dogs 2

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.