Vijf Dead or Alive 6 features die je klaarstomen voor de strijd

  De Chinese kalender zegt dat 2019 het jaar van het varken is. Toch is dit niet helemaal waar. 2019 is namelijk het jaar van de vechtgames! Een van die vuistbrekers is Dead or Alive 6. In deze special behandelen we vijf Dead or Alive 6 features die je klaarstomen voor de strijd.

  5. DOA Central

  Je tegenstander knock-out slaan is natuurlijk een van de belangrijkste Dead or Alive 6 features, maar dit wil niet zeggen dat je het in je nachtjapon moet doen. In het gloednieuwe DOA Central kan je een vechter helemaal naar je eigen hand zetten. De modus stelt je in staat om de kleding, haarstijl, bril en titels van je favoriete karakter te wijzigen.

  Als je tevreden bent met het resultaat, kan je de outfit opslaan in een van de zeven custom slots. Het is mogelijk om nog meer uiterlijke veranderingen te ontgrendelen met in-game currency. Via de Dead or Alive 6 Season Pass komt er zelfs nog een hele collectie aan kleding naar de game. Dus trek je leren jas aan, strik je veters en maak je klaar voor de strijd.

  4. Triangle System

  Het Triangle System is een vast component in de Dead or Alive serie en keert ook in Dead or Alive 6 weer terug. Dit systeem is het beste te omschrijven als steen, papier, schaar. In dit spel kan elke handvorm winnen of verliezen van een andere. Hetzelfde geldt voor het Triangle System. In de game winnen Strikes bijvoorbeeld van Throws en die zijn weer in het voordeel tegen Holds.

  Dit betekent niet dat je automatisch wint als je zo'n aanval uitvoert. Een verkeerde timing kan serieus roet in het eten gooien. Als het je lukt, kan een slag of stoot een stuk sterker worden en het tij keren. Dit is een van de Dead or Alive 6 features die essentieel zijn om je gevechten te winnen.

  3. Sidestep Attack

  De sidestep beweging is niets nieuws in de wereld van Dead or Alive. Zo had het vijfde deel al een dergelijke mogelijkheid. In het nieuwste deel keert er een soortgelijk systeem terug. Deze Sidestep Attack is een van de nieuwe features in Dead or Alive 6 waar je rekening mee moet houden.

  In tegenstelling tot de sidestep bewegingen uit Dead or Alive 5, val je met de Sidestep Attack altijd aan. Het is heel nuttig om verticale aanvallen te ontwijken. Horizontale schoppen en aanvallen die je vechter achtervolgen gooien je wel uit de animatie. Dit maakt de aanval nuttig in zowel een offensief als defensief oogpunt.

  2. Fatal Rush

  Het volgende punt uit de Dead or Alive 6 features is de Fatal Rush. Dit is een combo met vier aanvallen die je kan uitvoeren met de Special knop. Als je de eerste slag mist, of je tegenstander blokkeert de aanval, kan je de combo niet voortzetten. Het kan zelfs gebeuren dat jij nu de klappen in ontvangst neemt.

  Een Fatal Rush ziet er heel mooi uit en doet aardig wat schade. Toch ligt de kracht van het offensief hem in de eerste treffer. Dit brengt een vechter in een overdonderde staat, waardoor hij niet kan aanvallen. Dit wordt de Fatal Stun genoemd. De enige manier om hieraan te ontsnappen is door de Break Hold te gebruiken. Daarover gesproken...

  1. Break Gauge

  De Break Gauge is het laatste onderdeel in ons Dead or Alive 6 features overzicht. Deze nieuwe mechaniek is het beste te vergelijken met de super meter uit andere vechtgames. Deze balk loopt vol als je een tegenstander aanvalt, je jezelf verdedigt en je klappen krijgt. Een offensieve speler krijgt hierbij meer meter dan een defensieve speler.

  Met een goed gevulde balk ben je in staat om een Break Blow of Break Hold te activeren. De eerste is een extra sterke aanval die je meter volledig laat leeglopen. De tweede is een tegenaanval die je kan gebruiken om alle directe aanvallen mee te stoppen. Als dit lukt, doe je een beetje schade en kan je nog een snelle dreun verkopen.

  Vijf Dead or Alive 6 features die je klaarstomen voor de strijd

  Dit was onze lijst met Dead or Alive 6 features. Dead or Alive 6 is vanaf 1 maart te koop voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Na de lancering van de game wordt ook de gratis Dead or Alive 6 Core Fighters versie beschikbaar.

  Dead or Alive 6

  Verkijgbaar vanaf 1 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.