Dit nieuws werd eerder al uitgelekt nadat Dead or Alive 6 Core Fighters een tijdje beschikbaar was in de Microsoft Store. Al snel nadat het nieuws zich verspreidde werd de game weer weggehaald. Shimbori geeft in het interview aan dat dit een fout van het ontwikkelingsteam was.

Dead or Alive 6 Core Fighters komt ergens na de release

De free-to-play versie van Dead or Alive 6 is nu dus officieel aangekondigd. Hierbij hebben we nog geen releasedatum gekregen. De ontwikkelaar van de fighting game geeft aan dat Dead or Alive 6 Core Fighters na de lancering van de volledige game wordt uitgebracht. De plannen zijn er al een even, maar er is nog geen concrete informatie beschikbaar. De game is nog in ontwikkeling en het is niet zeker hoe de gratis versie van Dead or Alive 6 er straks uit gaat zien. Het zal wel lijken op de gratis versie die beschikbaar is voor Dead or Alive 5.

In Dead or Alive 5 Core Fighters zijn er vier personages en er kunnen een aantal nieuwe outfits worden vrijgespeeld. Soms zijn er - voor een periode van twee weken - andere vechters, maar die zullen nooit permanent worden toegevoegd aan de free-to-play versie. Voor spelers die nieuw zijn met de Dead or Alive franchise kan Dead or Alive 6 Core Fighters een manier zijn om te kijken of de game iets voor hen is.

De releasedatum werd uitgesteld

Dead or Alive 6 werd vorig jaar in juni aangekondigd. De game zou oorspronkelijk op 15 februari 2018 uitkomen. Wij noemden dit eerder al de dag van de keuzestress, want onder andere Far Cry New Dawn en Crackdown 3 komen op deze datum uit. De release van de nieuwe Dead or Alive game werd aan het begin van januari uitgesteld naar 1 maart. De reden hiervoor is dat er nog een aantal features moeten worden verbeterd.

Dead or Alive 6 is beschikbaar voor pre-order voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.