MWC 2019 hoogtepunten op een rij gezet - Veel nieuwe producten

  Vele techbedrijven waren weer op MWC om hun beste nieuwste producten aan te kondigen. Bedrijven als Huawei, Sony en Microsoft lieten hun nieuwste producten zien aan het publiek. Hier de hoogtepunten van de MWC 2019.

  BlackBerry

  BlackBerry kwam niet met een nieuwe telefoon, maar met een nieuwe versie van de BlackBerry KEY2. De nieuwe versie brengt 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag met zich mee. Meer dan deze toevoegingen is er niet te vinden rondom BlackBerry.

  De metallic rode-versie van de BlackBerry KEY2 zal een rood paar oordopjes met zich meebrengen, maar zal behalve het werkgeheugen en opslag geen nieuwe specificaties hebben. De BlackBerry KEY2 Red Edition gaat 779 euro kosten.

  Alcatel

  Alcatel bracht drie nieuwe smartphones uit voor minder dan 200 euro. Deze telefoons hebben geen hoogstaande snufjes, maar bieden wel een zeer betaalbare prijs. De Alcatel 1S, Alcatel 3L en Alcatel 3 hebben allemaal een prijskaartje van onder de 200 euro.

  De Alcatel 1S kost 109 euro en heeft een 5,5 inch scherm van 1440 bij 720 pixels. De 1S heeft 3 GB werkgeheugen en een opslag van 32 GB wat aangedreven wordt door een 3060 mAh accu. Zoals al gezegd zijn de nieuwe smartphones van Alcatel geen technisch hoogstandje, maar bieden een ‘gewoon’ goed en betaalbaar product.

  De laatste twee producten van Alcatel zijn de 3L en 3. Deze hebben allebei een 5,9 inch scherm met een resolutie van 1560 bij 720 pixels. De Alcatel 3 is krachtiger dan de 3L dankzij een Snapdragon 439 gecombineerd met 3 of 4 GB werkgeheugen. De 3L moet het daarentegen doen met een Snapdragon 429 en 2 GB ram. Beiden hebben een 3500 mAh accu en moeten het doen met een 13 megapixel-camera. De 3L is vanaf 139 euro te kopen en de Alcatel 3 vanaf 159 euro.

  Nokia

  Nokia-fabrikant HMD Global kwam met een gigantisch aantal camera’s in één product. De Nokia 9 Pureview heeft welgeteld vijf lenzen van 12 megapixel aan de achterkant zitten.

  De smartphone heeft een Snapdragon 845-processor, 6 GB ram en 128 GB opslag. Het scherm van de Nokia 9 Pureview heeft een resolutie van 2K en is 5,99 inch groot. Ook zit er een vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt en kan de telefoon draadloos worde opgeladen.

  De Nokia 9 Pureview is net als voorgaande Nokia-toestellen iets dikker dan de concurrentie met 8 millimeter, alleen steken de cameralenzen niet uit. Het toestel zal 699 dollar gaan kosten en zal vanaf maart beschikbaar zijn.

  Goedkopere Nokia-toestellen

  Ook presenteerde HMD verschillende goedkopere toestellen. Hieronder vielen de Nokia 3.2 en 4.2 op, aangezien deze voorzien zijn van een nieuwe knop, waarmee gebruikers direct Google Assistent kunnen gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar in april en gaan 139 en 169 dollar kosten.

  Een ander toestel wat Nokia heeft aangekondigd is de Nokia 1.1 Plus. Dit toestel is vanaf maart verkrijgbaar voor maar 99 euro.

  LG

  Tijdens het Mobile World Congress 2019 heeft LG de 5G-telefoon V50 ThinQ 5G en de G8 ThinQ aangekondigd. Aan de V50 is het ook mogelijk om een tweede scherm te klikken en de G8 is te ontgrendelen met handpalmherkenning.

  Fabrikanten als Huawei en Samsung kwamen al met opvouwbare telefoons, maar LG doet het deze keer iets anders met de V50 ThinQ 5G. Hierbij krijg je de mogelijkheid om een tweede scherm toe te voegen aan de smartphone. Het 6,2 inch oled-scherm zit in een hoes om de telefoon heen. De schermen zijn apart te gebruiken, waardoor je op het ene scherm kunt gamen en bijvoorbeeld een video kunt kijken op het andere scherm.

  De smartphone heeft een 6,4 inch oled-scherm, 6 GB ram en 128 GB opslag met drie camera’s op de achterkant. De prijs van de V50 ThinQ 5G is nog niet bekend. Aangezien deze telefoons gebruikmaken van een 5G-netwerk zullen deze nieuwe toestellen niet snel naar Nederland komen.

  G8 ThinQ ondersteund handpalmherkenning

  Het tweede nieuwe toestel van LG, de G8 ondersteunt op zijn beurt geen 5G. Wel heeft dit toestel de nieuwe Snapdragon 855, een 6,1 inch oled-scherm en drie camera’s achterop. Wat vooral interessant is is dat het toestel te ontgrendelen is met je handpalm. Ook is gezichtsherkenning een optie.

  Door de dieptesensor in de telefoon is het mogelijk om de G8 te besturen met gebarenbediening en kun je foto’s maken met een scherptediepte-effect. Wanneer deze G8 ThinQ naar Nederland komt is nog niet bekend.

  Microsoft

  De grootste aankondiging van Microsoft tijdens de MWC 2019 is de Hololens 2. Deze nieuwe versie van de Hololens heeft vooral zakelijke toepassingen. Ook heeft de Hololens 2 een grotere kijkhoek dan zijn voorganger.

  Het kleine kijkveld van de eerste Hololens was één van de grootste klachten van het apparaat. Microsoft heeft dit probleem nu opgelost met een twee keer zo groot kijkveld. De Hololens 2 is vooral bedoeld voor bedrijven. Zij kunnen de Hololens 2 nu ook pre-orderen voor 3500 dollar.

  Huawei

  Huawei kwam met een zeer sterke line-up aan producten op de MWC 2019. De MateBook X Pro heeft een 13,9 inch 3K FullView beeldscherm en heeft ook een touchscreen.

  Naast het verbeterde vlaggenschip van Huawei kondigde zij ook de Huawei MateBook 13 en 14 aan. Deze maken net als de MateBook X Pro gebruik van een touchscreen waar er tot 10 simultane aanrakingen kunnen worden gebruikt. Allebei de producten worden aangestuurd met een 8e generatie Intel Core en een NVIDIA GeForce MX250 grafische kaart.

  De grootste aankondiging van Huawei was toch echt wel de vouwbare smartphone, de Huawei Mate X. Dit toestel combineert 5G met een opvouwbaar scherm, wat we al eerder zagen bij fabrikanten als Samsung. De Huawei Mate X heeft een 4500mAh accu, wat wel nodig is om allebei de schermen aan te sturen door de dag heen.

  Uitgevouwen heeft de Mate X een scherm van 8 inch met een resolutie van 2480 bij 2200 pixels. De Huawei Mate X zal vanaf midden 2019 in de winkels liggen, met een gigantisch prijskaartje van maar liefst 2299 euro.

  Sony

  Sony kwam tijdens de MWC 2019 in Barcelona met maar liefst vier nieuwe telefoons. De eerder gelekte line-up van Sony is bevestigd op het evenement. In vrijwel elke prijsklasse kwam Sony met een nieuw product. De nieuwe Sony Xperia serie is een feit.

  We beginnen met de Xperia 1, het vlaggenschip van Sony. De Xperia 1 heeft een 21:9 4K HDR oled-scherm. Dit is een extra lang scherm, waar er twee apps tegelijkertijd open op kunnen staan. Deze smartphone heeft 6 GB ram en 128 GB opslag. Samen met een 3300mAh accu draait deze smartphone op Android 9 Pie. De drie camera’s op de achterkant hebben alle drie 12 megapixels. In de lente van 2019 komt dit vlaggenschip uit met een prijskaartje van 949 euro.

  De twee mid-range toestellen, de Xperia 10 en 10 Plus kosten 349 en 429 euro. Deze mid-range toestellen beschikken ook over een 21:9 beeldscherm. De Xperia 10 heeft een 13 MP en 5MP camera, waar de Xperia 10 Plus een 12MP en 8MP camera heeft. De 10 Plus heeft ook een 2X optische zoom, wat de 10 niet heeft.

  Het instapmodel van Sony, de Xperia L3 heeft iets lagere specificaties dan de bovengenoemde toestellen, maar komt ook met een lage prijs van 199 euro. Dit toestel heeft een 5,7 inch scherm, 3GB werkgeheugen en een 3300mAh accu. Op dit toestel is wel een dubbele camera te vinden van 13MP en 2MP. Vanaf week 11 (11-17 maart) is dit toestel te verkrijgen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.