De zes perfecte games voor Halloween

Article
maandag, 29 oktober 2012 om 18:00
xgn google image
Nog even en het is 31 oktober, beter bekend als Halloween. Lekker tijd om te griezelen, maar wat zijn nou de perfecte games om te spelen tijdens Halloween?
XGN zet zes titels op een rijtje die perfect bij Halloween passen, omdat ze letterlijk het thema dragen of simpelweg te griezelig voor woorden zijn.
Dead Space 2 (PS3, Xbox 360 en PC)
Dead Space 2 is het vervolg op Dead Space, het betreft een survival horror van formaat. Alleen al het begin van de game is om bang van te worden. Je kruipt in de huid van hoofdpersoon Isaac Clarke en wordt wakker in een dwangbuis in een ziekenhuis.
In de enge game zul je het op moeten nemen tegen vieze Necromorphs, vijanden die je aan stukken mag hakken. Bij een enge game horen beklemmende situaties en die zul je krijgen. Denk aan nauwe ruimtes en smalle gangetjes. Dead Space 2 kent een geweldige singleplayer en bevat voor het eerst een online multipayer. De game kreeg van ons een negen in de recensie.
Castlevania: Lords of Shadow (PS3, Xbox 360)
Als er een griezelserie is die al heel wat jaren meedraait, dan is het Castlevania wel. De laatste winkelversie die uitkwam was Lords of Shadow. Spelers kruipen in de huid van Gabriel Belmont en mogen in meer dan vijftig levels heel wat vijanden afronselen. Dit alles gebeurt met Gabriels zweep.
Met veel duistere momenten en doden die weer tot leven zijn gekomen is het een perfecte Halloween game en bovendien leuk om op te pakken voordat deel twee in schappen ligt. Die game verschijnt in 2013. Deel één kreeg in in ieder geval van ons een een mooie acht in de recensie.
Costume Quest (PS3, Xbox 360, PC)
Constume Quest is een actie role-playing game die geheel in het teken staat van Halloween. De game vertelt het verhaal van een tweeling die snoepjes wil ronselen bij buurtbewoners, maar lang houdt dat succes niet aan. Binnen no time wordt een deur namelijk opengemaakt door een goblin.
Je raadt het al, een deel van de tweeling wordt ontvoerd en aan jou de taak je weer compleet te maken als tweeling. Dit doe je door allerlei goblins en trollen uit te schakelen. Anders dan andere games uit deze special is Costume Quest niet heel angstaanjagend qua spelen zelf, maar heeft het dus wel Halloween als thema. De game leunt vooral op een dosis humor. Dat het spel dan ook verrassend leuk is bleek toen de game een 7,5 in onze recensie ontving.
Condemned: Criminal Origins (PC, Xbox 360)
Het is alweer even geleden dat Condemed: Criminal Origins verscheen. 2005 om precies te zijn. Maar het was destijds een horrorspel om echt van te schrikken. In de game zul je spelen als Ethan Thomas, een FBI-agent. Op een avond moet je naar een crime scene toe om een moord te onderzoeken. Dat begint meteen al ergens donker in een gebouw. Voor je het weet, hoor je geluiden en kom je erachter dat de moordenaar nog steeds rondloopt in het gebouw.
Aan jou de taak om de seriemoordenaar te pakken te krijgen. Condemned is zo leuk om nog eens op te pakken omdat je tegenwoordig veel moet schieten op vijanden. In Condemned zul je allerlei voorwerpen uit je omgeving moeten gebruiken om op die manier je mannetje te staan. Tevens heeft Thomas allerlei toffe gadgets tot zijn beschikking. De game ontving een nette 7,8 in de recensie. Voor de liefhebbers is er ook nog een tweede deel.
Amnesia: The Dark Descent (PC)
Een van de engste horrorgames van vorig jaar is ongetwijfeld Amnesia: The Dark Descent. De game is zo gruwelijk eng, dat menig stoere gamer de game zelfs link laat liggen. Het verhaal begint allemaal met Daniel die in een kasteel wakker wordt met geheugenverlies. Sindsdien leeft hij in een nachtmerrie op aarde.
De horror werkt vooral op psychologisch niveau, omdat je in de huid kruipt van een eenvoudig persoon. Dát maakt het zo eng. Continu zul je in de game stemmen horen en ervoor moeten zorgen dat je niet gek wordt. Zoals het hoort bij een enge game zul je heel wat ronddwalen in duistere omgevingen. Onze Joeri vond de game 'angstaanjagend goed' en beoordeelde deze met een negen in onze recensie.
Resident Evil 4 (Wii, PC)/Resident Evil 4 HD (PS3, Xbox 360)
Niets is zo eng als dingen die niet bestaan. Een goed voorbeeld zijn zombies. Het zijn dan ook zombies die centraal staan in Resident Evil 4. Diverse schrikmomenten zitten in de game verwerkt, als je even niet achter je kijkt, kun je aangevallen worden. Of als je een deur opent, kan er een zombie op je wachten. Uitkijken dus!
Hoewel Resident Evil eerst uitkwam op de Wii en PC is er later nog een versie in high-definition uitgekomen op de PlayStation 3 en Xbox 360. Hoewel je zombies kunt neerhalen met een mes of door ze neer te trappen, zul je de meesten voorzien van lood. Als je richt op voeten, voor zover zombies die echt hebben, zullen vijanden sneller neergaan. De nachtmerrie biedt speelplezier voor zo'n twintig uur en kreeg van ons een 8,8 in de recensie.
Happy Halloween!
Natuurlijk zijn er nog veel meer enge games op de markt waarin vampiers, zombies, heksen en andere enge wezens regelmatig terugkeren. Wat dat betreft is het stiekem wel een beetje het hele jaar door Halloween in de game-industrie. Maar deze zes titels hebben we voor jullie geselecteerd. Ga ermee aan de slag, speel er elke dag één, zodat je vooral op de laatste dag van de week even rustig op adem mag komen van al dat geweld dat je is aangedaan. Of juist het geweld dat jij verricht hebt, ook goed natuurlijk. Wij zeggen: alvast een happy Halloween!