De XGN Best of gamescom Award 2016 nominaties zijn bekend!

Article
donderdag, 11 augustus 2016 om 12:15
xgn google image
Zoals ieder jaar staat ook dit jaar weer gamescom voor de deur! Spannend, want er komen nog genoeg games uit. Wat is jouw favoriete game op de beursvloer? Jij kunt vanaf 17 augustus stemmen op de XGN Best of gamescom Award 2016 nominaties en leuke prijzen in de wacht slepen!
De lijst met games van de XGN Best of gamescom Award 2016 nominaties is compleet! De stemming gaat op 17 augustus open wanneer de eerste dag van gamescom toegankelijk is voor het grote publiek. In totaal dingen er zestien games mee naar de XGN gamescom award. Wat betekent dat er genoeg games zijn waarop jij kan stemmen en waarmee je leuke prijzen kunt verdienen.

Final Fantasy XV

Final Fantasy XV werd oorspronkelijk in 2006 al aangekondigd onder de naam Final Fantasy Versus XII. Fans moesten even geduld hebben, maar in september komt de game na tien jaar wachten dan eindelijk uit! We kunnen niet wachten om in de huid van kroonprins Noctis te kruipen en met zijn reisgenoten de omvangrijke wereld van Eos in een vliegende auto te verkennen.

Battlefield 1

We duiken de loopgraven in met Battlefield 1 want we gaan terug naar de Eerste Wereldoorlog. Historische momenten zijn in de game gestopt waarbij je in first-person jezelf door de verschillende slagvelden moet slaan. Uiteraard met alle wapens, gassen en explosieven die destijds gebruikt werden. Met het nieuwe destructible environments laat je nu echt helemaal niets meer heel van gebouwen en met een 64-man grote multiplayer waan je jezelf echt tussen het grote geweld.
95465

Watch Dogs 2

In San Francisco timmert DedSec aan de weg en jij bent een belangrijk onderdeel van de organisatie als Marcus Holloway. Met Watch Dogs 2 is het dus weer hoog tijd om je smartphone erbij te pakken en de stad te hacken. Dit keer kun je gebruikmaken van nieuwe speeltjes als een drone en nieuwe parcour vaardigheden. Weg met privacy en hallo camerahacks.

Call of Duty: Infinite Warfare

Infinity Ward neemt ons met de komende Call of Duty titel mee naar de ruimte. Voor het eerst in de geschiedenis vinden de super snelle gevechten niet alleen op aarde plaats, maar ook op ruimteschepen en ruimtestations ver van ons verwijderd. Je krijgt zelfs de mogelijkheid om een ruimteschip te besturen. Verwacht de snelle gameplay die je van de Call of Duty titels gewend bent, maar in een ultra modern jasje en zonder zwaartekracht.
95466

For Honor

Decennia lang woedt er een oorlog tussen ridders, vikings en samoerai zonder duidelijke reden. Met jouw komst gaat er ook niks veranderen, dus pak je zwaard of bijl en ga de strijd aan. Dit doe je in tactische gevechten waarin je aanvallen wisselt met een sterke verdediging door een uniek gevechtssysteem. Je kunt daarmee eerst oefenen in singleplayer om daarna het gevecht te verplaatsen naar multiplayer.

Civilization VI

Civilization is terug in Sid Meier's Civilization VI. De turn-based strategie game laat je een rijkdom bouwen dat bestand moet zijn door de eeuwen heen. Verklaar de oorlog aan andere volkeren, verbeter je cultuur en breidt jouw land uit tot je de machtigste leider bent van de planeet. Je doet dit met behulp van de nieuwe dynamiek van het uitbreiden van steden en met nieuwe mogelijkheden in het onderzoeken van technologie waardoor je verbeterde apparaten kunt ontwikkelen.
95467 1

Dishonored 2

Het verhaal van Corvo is afgesloten in Dunwall, maar een geheel nieuw verhaal opent zich in Karnaca. In dit verhaal is de jonge keizerin Emily Kaldwin opgegroeid om ook zelf de strijd aan te gaan. Als speler heb je de keuze om het verhaal te doorlopen als Corvo of Emily met daarbij een verschil in beschikbare vaardigheden. Ondanks deze verschillen moet je nog steeds sluipend te werk gaan om je vijand op verassende wijze uit te schakelen.

Resident Evil 7 Biohazard

Resident Evil 7 Biohazard is de komende horror survival game van Capcom die begin volgend jaar zal verschijnen. Het is alweer het elfde deel uit de franchise, maar de eerste die vanuit first-person wordt gespeeld. In Resident Evil 7 staat niet het neerhakken van zombies centraal, maar meer het puzzelen en vinden van belangrijke voorwerpen of grondstoffen. Resident Evil 7 heeft binding met het voorgaande deel, maar is game volledig op zichzelf staat. Het spek bevat dan ook compleet nieuwe personages.
95743

Mafia III

Lincoln Clay is de protagonist die een eigen maffia-organisatie opricht in de stad New Bordeaux. Samen met zijn compagnons wil hij wraak nemen op de Italiaanse maffia die zijn vrienden hebben vermoord. De game zit vol avontuur, maar ook een wonderschone wereld maakt opnieuw onderdeel uit van de Mafia franchise. Met een volledig open wereld in Mafia III ga je aardig wat uurtjes zoet zijn.

Detroit Become Human

Detroit Become Human is een thriller van Quantic Dream die je de regie geeft over meerdere speelbare personages. Eén daarvan is Kara. Zij is onsnapt uit een fabriek waar androids worden gemaakt, om op zoek te gaan naar haar nieuwe zelf. Tegelijkertijd zoek je met een andere hoofdpersoon Connor naar Kara en heb je het lot van haar in jouw handen door middel van de keuzes die je maakt.
95825

Gears of War 4

Gears of War 4 gaat met dit vervolg terug naar haar roots. 25 jaar na de gebeurtenissen in Gears of War 3 nemen Fenix, Diaz en Walker het op tegen een nieuwe vijand, genaamd The Swarm. Met vele nieuwe wapens en features weet je dat de actie, met deze game van The Coalition, weer van je beeldscherm afspat. Maar de vijanden zijn niet alles, want je moet ook rekening houden met de verschillende weersomstandigheden die je leven van je af kunnen nemen.

Deus Ex: Mankind Divided

Deus Ex Mankind Divided van Eidos is de nieuwe cyberpunk actiegame in de Deus Ex franchise. Twee jaar na Deus Ex Human Revolution is Adam Jensen terug met nieuwe technologie en vernieuwde lichaamsdelen. De game speelt zich af in 2029, twee jaar na de gebeurtenissen in Human Revolution, en neemt je mee in de strijd van Interpol tegen de terroristische groep van gerobotiseerde mensen.
95826

Forza Horizon 3

Forza Horizon 3 is de nieuwste racegame in de gelijknamige franchise. Voor deze game is het hele fiasco verplaatst naar Australië waarbij je langs de prachtige natuur en open werelden van 'down under' scheurt. Met 350 verschillende racewagens en motoren, die allemaal tot in de puntjes naar persoonlijke smaak aan te passen zijn, knal jij op je eigen manier en via de route die jij bepaalt naar een eindpunt.

Horizon: Zero Dawn

Een Nederlands tintje tijdens gamescom 2016 met Horizon Zero Dawn van Guerrilla Games. In deze RPG speel je Aloy, een jager die wordt overspoeld door robots die de wereld hebben overgenomen. Met enkele wapens op zak, om je te beschermen tegen de robots, trek je de wijde wereld in om te onderzoeken waarvoor je al die tijd hebt geschuild. Je gaat op zoek in een open wereld naar tribes en lost problemen op om antwoorden te krijgen op je vragen.
95828

Tekken 7

Tekken 7, de game die tijdens EVO 2014 werd aangekondigd, neemt je andermaal mee naar de straten. Hierin neem je het, zoals je kent van de Tekken franchise, in één-op-één gevechten tegen elkaar op. De actie komt niet alleen op Xbox en PlayStation van je beeld gespat, want met de introductie van de Unreal 4 Engine weten ook de PC-gamers dat ze onderdeel kunnen zijn van het slagveld.

The Legend of Zelda Breath of the Wild

Link is op de Wii U al terug in The Legend of Zelda Breath of the Wild, maar zal dé grote titel zijn voor de Nintendo NX. In een grote open wereld, Hyrule, beleef je weer de meest wilde avonturen. Voor de nieuwe Zelda zijn er een heleboel nieuwe features aan de game toegevoegd die maken dat dit de meest uitgebreiden Zelda game ooit is. Tel daarbij op dat de wereld niet alleen groot is, maar er ook prachtig uitziet en je weet dat je vele uren kwijt zult zijn aan The Legend of Zelda Breath of the Wild.
Al het nieuws van voor, tijdens en na de gamescom 2016 vind je terug op onze gamescom overzichtspagina.