De beste sport apps - Motivatie, rennen, Yoga, fitness en meer

Article
donderdag, 11 augustus 2016 om 11:34
xgn google image
Mobiele telefoons zijn tegenwoordig uit het dagelijkse leven niet meer weg te denken. Een van de dagelijkse taken is ook bewegen en alles wat daar bij komt kijken om plezier te hebben en een gezonde levenstijl te ontwikkelen. Je telefoon kan je daarbij helpen doormiddel van een paar simpele apps. Check hier de beste sport apps per categorie!
We raden je uiteraard aan om je volledig op de plezier in het sporten te richten en de veiligheid die daarbij komt kijken. Dat doe je waarschijnlijk door niet op je telefoon te kijken, maar af en toe kan het wel praktisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan een stappenteller of uitleg over hoe je een beweging uitvoert voor een specifieke sport. Wij hebben voor een aantal categorieën de beste sport apps gezocht en hier voor jou beschreven!
Dus of je doel afvallen, gezond blijven, afstanden afleggen of gewoon beweging is, deze apps helpen je verder! Kies uit een van de volgende categorieën om naar de pagina te gaan!

De beste sport apps - Hardlopen en wandelen

De eerste categorie sluit meteen aan bij bijna alle mensen op de wereld. Mits je het fysiek of mentaal gewoon echt niet kan, loop je elke dag wel een bepaalde afstand. Neem de stap (See what i did there?) eens verder en ga een stukje hardlopen of wandelen en monitor je stappen. Check hier de beste sport apps op gebied van hardlopen en wandelen!

1. Nike+ running

Het bedrijf Nike richt zich al jaren op sporters, maar voornamelijk ook op hardlopers (denk aan Nike women's run, Nike We Own The Night, en de Nike We Run Amsterdam run). De Nike+ running app is een van de beste hardloop apps die ook nog eens gratis is. In de app kan je instellen of je binnen of buiten loopt, of je muziek aan wilt en wat voor route je wilt lopen.
Het mooiste aan de app is de mogelijkheid om je Nike schoenen (met chip) te laten registreren waardoor nog meer gegevens worden opgeslagen. Aan de hand van GPS wordt een route aangegeven met kleurtjes, groen is hardlopen en rood zijn gewandelde stukken.
iOS: Gratis Android: Gratis

2. Endomondo

De app Endomondo is een alternatief voor de Nike+ running app en is een stuk overzichtelijker. De app werkt eenvoudig via GPS en laat zien welke route je hebt afgelegd, hoeveel kilometers, gemiddelde snelheid en andere gegevens. Echter moet je wel betalen om een overzicht te krijgen van alle gegevens en om trainingsplannen te krijgen.
iOS: Gratis Android: Gratis

1. Wandelen

Met de app Wandelen (niet de meest originele naam, maar het dekt wel de lading) raak je de weg niet meer kwijt, mits je je telefoon niet kwijt raakt uiteraard. De app heeft namelijk veel verschillende routes om te wandelen in Nederland op de kaart staan. Daarbij wordt informatie gegeven over de route en bezienswaardigheden en kan simpelweg gezocht worden naar een provincie.
iOS: Gratis Android: Gratis

2. Moves

Moves is in tegenstelling tot de Nike+ running en Endomondo app niet gericht op hardlopen, maar op beweging in het algemeen. Uiteraard kan de app gebruikt worden voor hardlopen en fietsen, maar de app richt zich voornamelijk op afstanden, stappen en calorieën wat erg praktisch is voor wandelaars. De app staat altijd aan, wat praktisch is voor wandelaars.
De app Moves is eigenlijk een pedometer (stappenteller) die je helpt om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid stappen te behalen voor een gezonde levensstijl. De app toont een mooi schema van je dag en hoelang je over elke activiteit hebt gedaan en hoeveel calorieën daarbij verbrand zijn.
iOS: Gratis Android: Gratis

De beste sport apps - Fitness

Het is misschien te laat om een wasbordje te kweken voor de strand dagen, maar voor volgende zomer zit jij strak en goed in je vel dankzij deze apps. Check vooral ook de pagina met gezondheid apps, want een gezond lichaam begint bij je motivatie en alles wat daar bij komt kijken! Maar nu op naar de beste sport apps in de categorie fitness apps.

1. Workout Trainer

Workout Trainer is een app die door veel mensen wordt aangeraden en wij begrijpen waarom. De app is veelzijdig, populair en eenvoudig te gebruiken. Zoek een workout op, pas de workout aan naar je eigen behoefte en bekijk video´s over de workout.
In combinatie met een abonnement krijg je HD video´s en een aangepast trainingsschema, maar ook zonder abonnement werkt de app uitstekend zijn video´s van andere gebruikers te bekijken!
iOS: Gratis Android: Gratis

2. Nike+ Training Club

Ook in de beste sport apps lijst van fitness apps is Nike weer aanwezig. Niet omdat het een ´merk´ is, maar omdat de app er gewoon weer goed en verzorgd uitziet. De app biedt veel verschillende workouts met video's en toont daarbij ook hoelang je de oefening moet uitvoeren en hoeveel mensen jouw voorgingen.
Goede sportschemas, foto's, video's en een persoonlijke trainer die je deelt met jouw vrienden? Het kan in de Nike+ Training Club app. Maak een groep aan en deel jouw beste workouts met je vrienden en stuur elkaar een foto tijdens het sporten om te motiveren!
iOS: Gratis Android: Gratis

3. Dagelijkse buiktraining

Met de dagelijkse buiktraining heb je geen totaal gespecialiseerde personal trainer tot je beschikking, maar je wasbordje wordt er in ieder geval wel sterker van. De app is gratis en heeft een snelle effectieve dagelijkse trainingsroutine voor je klaar staan. In de dagelijkse buiktraining zitten oefeningen voor de buik, arm, kont en been!
âiOS: Gratis Android: Gratis

De beste sport apps - Motivatie

Om te blijven sporten is het handig om gemotiveerd te blijven. Of het gaat om afhalen, teamsporten of gewoon om beter te eten is motivatie erg belangrijk. En om gemotiveerd te blijven moet je het naar je zin hebben. Gelukkig helpen de volgende apps daar uitstekend bij!

1. Nextrack

âIn de Nextrack app kan je doelen opstellen voor jezelf en daarmee jezelf, maar ook andere uitdagen. Maak van het sporten een leuk moment in plaats van iets wat moet. Het mooiste is dat ook alledaagse taken in de lijst staan om een doel voor neer te zetten. Ontvang beloningen voor het behalen van doelen en deel dit vervolgens met je vrienden!
âiOS: Gratis Android: Gratis

2. Pact

In de app Pact sluit je letterlijk een pact met andere gebruikers. Het concept is simpel, verdien geld door gezond te leven en verlies geld door dat niet te doen. Je sluit een pact met andere gebruikers om te sporten of gezond te eten, vervolgens plaats je bewijs als het lukt en verdien je geld. Hou jij je niet aan de afspraak, dan moet je het besproken bedrag inleveren aan diegene die zich wel aan de afspraak houdt.
âiOS: Gratis Android: Gratis

De beste sport apps - Yoga

Yoga wordt ook populairder. Je kan het bijna overal uitoefenen en je voelt je er door herboren en je kan wanneer je het goed uitoefent er soepeler door voelen. Op de redactie zien wij niet snel iemand in de lotus, Cow face of One-legged king pigeon houding kruipen, maar om de apps te testen moest Ramon zich toch wel in lastige houdingen wringen. Vandaar dat we ook amateur apps ertussen hebben staan!

1. Pocket Yoga

Met de app Pocket Yoga kan jij op elke locatie de beste Yoga posities uit oefenen. De app heeft meer dan honderdvijftig geïllustreerde afbeeldingen van yoga-houdingen en de afbeeldingen worden aan elkaar gesproken door ervaren docenten. Echter gaat er niks boven een echte docent uiteraard.
âiOS: € 2,99 Android: € 2,26

2. Daily Yoga

De app Daily Yoga is de enige gratis app in de lijst, maar doet daardoor niet onder aan zijn concurrenten. De app werkt uitstekend en ziet er strak en overzichtelijk uit. Met meer dan veertig yoga sessies en 300 houdingen moet er vast wel een houding tussen zitten die zelfs de onervaren (Ramon) persoon kan uitoefenen. En als het wat intensiever mag, stel je simpelweg het niveau opnieuw in.
âiOS: Gratis Android: Gratis

3. Yoga.com

De app Yoga.com ziet er een stuk mooier uit, maar daar betaal je ook meteen voor. Een groot voordeel aan de app is dat er naast de vele houdingen en filmpjes ook 3D-beelden worden getoond van het spierstelsel. Al ruim zeven miljoen mensen gingen jou voor, mits je de app ook werkelijk aanschaft natuurlijk!
âiOS: € 4,49 Android: € 2,99

De beste sport apps - Fietsen

Ook op het gebied van wielrennen is er veel interesse in Nederland. We hebben voor jullie daarom niet alle Le Tour de France apps op een rij gezet, maar we zijn opzoek gegaan naar de beste sport apps voor het wielrennen en andere fiets apps. Ben je al nieuwsgierig geworden? Check dan snel de volgende apps!

1. Strava

Eerlijk is eerlijk, Strava is niet alleen voor wielrenners, maar kan ook gebruikt worden voor het hardlopen. Met Strava neem je namelijk je hardloop- en fietsgegevens via GPS op. Vervolgens kan je andere uitdagen, foto's van jouw activiteiten delen en vrienden volgen. Daarnaast is het ook nog mogelijk om persoonlijke beloningen te ontvangen voor jouw prestaties!
ââiOS: Gratis Android: Gratis

2. Runtastic Mountain Bike

Verander jouw telefoon in een persoonlijke fietscomputer. Of je nou een rondje om het huis heen rijdt of de ruige terreinen van de Himalaya trotseert. De Runtastic Mountain Bike app helpt je weer terug naar huis zonder je oriëntatie te verliezen.
iOS: Gratis Android: Gratis

De beste sport apps - Golfen

Een golf caddy kan gezellig zijn, maar hij kan je ook afleiden. En wanneer je geen caddy hebt kan een van de volgende apps je een uitweg bieden. Sommige apps zijn handig op de golfbaan en andere helpen je bij de voorbereiding. Zoek niet verder, want wij hebben de beste sport apps op het gebied van golf voor jullie opgezocht!

1. Golf GPS & Scorecard

Ontwikkelaar Swing by Swing heeft met de app Golf GPS & Scorecard een accurate en geloofwaardige gratis golf GPS en scorecard app ontwikkeld. De database van de app is immens groot en de app geeft je veel informatie op de golfbaan. Windkracht, afstand, scores, golf nieuws en een tussenstand lijst om tegen vrienden te spelen maakt de app zo goed als volledig!
iOS: Gratis Android: Gratis

2. Golfshot

Integreer je golf statistieken en analyseer je progressie. Jij beheerst je spel en de baan in de unieke golfervaring met Golfshot. Er is een gratis versie van de app en een betaalde versie, maar zelfs de gratis versie van de app is al ruim voldoende voor de gemiddelde golfer om de golfbaan eigen te maken! Check bijvoorbeeld afstanden, je scorekaart, weersomstandigheden en het laatste golfnieuws!
iOS: Gratis Android: Gratis

De beste sport apps - Progressie

Welke sport je ook beoefent en op welk niveau dan ook, af en toe heb je hulp nodig. Maar het is belangrijk om niet te vergeten dat het sporten begint bij een goede voorbereiding. Voldoende slaap, goed eten en het bijhouden van prestaties kan daarbij uitermate goed helpen! Check daarom de beste sport apps die jouw progressie in de gaten houden!

1. Calorieën Teller

Afvallen met de app calorieën teller is eenvoudiger dan ooit. In de app zit namelijk een immens grote voedseldatabase waarin meer dan 5 miljoen voedselsoort verwerkt zijn.
Scan je dagelijkse gerechten en houd bij hoeveel calorieën er binnen komen en hoeveel calorieën verbrand worden met het sporten. In de app zitten ook nog eens handige tips om je verder te helpen en uiteraard kan je ook samen met vrienden de app gebruiken!
iOS: Gratis Android: Gratis

2. Sleep Cycle

Met de Sleep Cycle app analyseer je hoe jij slaapt en word je wakker gemaakt in jouw lichtste slaap fase. Tenslotte biedt de app ook nog de mogelijkheid om je advies te geven over hoe je beter kan slapen. Gelukkig maakt de app je rustig wakker met hoge kwaliteit muziek en is ook deze functie snel uit te schakelen!
iOS: Gratis Android: Gratis

3. Nudge Health Tracking

De app Nudge werkt eigenlijk heel simpel. Met de vele gezondheid apps, sport apps en ga zo maar door wordt het af en toe een beetje onoverzichtelijk. Je wilt namelijk jouw voeding en sportprestaties zo dicht mogelijk bij elkaar houden.
Nudge combineert al jouw gegevens en geeft aan de hand van die informatie een Nudge score per categorie en overal. Aan de hand van jouw leeftijd en gegevens wordt jouw Nudge score gemaakt.
âiOS: Gratis Android: Gratis

Populair Nieuws