De vijf beste whisky apps voor Android en iOS - Voor de liefhebber!

  Als whiskyliefhebber wil je alleen het beste, zodat je met jouw whisky´s kan pronken. Daarom wil je ook de beste whisky apps die er zijn. Wij zetten er vijf voor je op een rijtje!

  Whisky vind je in alle soorten en maten. Er zijn talloze Schotse varianten te vinden, maar ook veel whisky´s uit andere landen, zoals Japan en zelfs Nederland, genieten populariteit. Omdat iedereen andere smaakpapillen heeft komt de favoriete gestookte drank voor iedereen mogelijk uit een andere fles. Als je jouw collectie op een rijtje wil zetten of een wenslijst bij wil houden, kun je dat makkelijk in een van de volgende apps doen. Dit zijn de vijf beste whisky apps voor Android en iOS!

  5. Distiller

  We trappen deze special af met Distiller. Voor iedere whisky geldt dat deze van een distilleerder af komt. En dat is precies wat deze app je vertelt, samen met nog veel meer informatie. Je kunt deze app het beste vergelijken met de Google voor whiskydrinkers. Vul de naam van de whisky in en het bedrag dat de fles mag kosten. Daarbij vul je de regio of zelfs simpelweg het land in. Vervolgens krijg je een lijst met whisky´s die matchen met jouw criteria.

  Hierbij krijg je per fles te zien waar deze vandaan komt, hoe oud deze is, wat voor smaak eraan zit (erg belangrijk) en wat deze kost. Dit is niet het enige dat Distiller je laat doen. Je kunt namelijk ook zelf een score aan de fles toekennen om andere liefhebbers op pad te helpen. Je kunt zelfs een persoonlijke selectie van favoriete whisky's maken.

  Distiller is gratis voor iOS en Android, maar je moet wel een account maken of alles te ontgrendelen.

  4. Whisky Suggest

  Als je een whiskydrinker bent die wel eens wat anders wil proberen of juist op zoek bent naar meer flessen met die goddelijke smaakelementen die jouw papillen kietelen, dan is Whisky Suggest de app voor jou. De app geeft je namelijk suggesties voor whisky's die op je zoekresultaten aansluiten.

  Eigenlijk is Whisky Suggest een enorme catalogus aan whisky's die je vanuit de palm van je hand kunt bereiken. Het werkt ontzettend simpel: je scant de barcode van je favoriete whisky (of die ene fles waar je geen slok meer van kunt verdragen) en de app vertelt je er alles over. Je krijgt de geschiedenis van de fles te zien, de samenstelling van de smaak, jaartallen en nog veel meer.

  Whisky Suggest is gratis te downloaden voor iOS en Android.

  3. Whizzky Whisky Scanner

  Een app die net even wat completer is dan de voorgaande twee, is Whizzky Whisky Scanner. Deze app laat je niet alleen op zoek gaan naar lekkere whisky's, maar heeft ook een real-time rating systeem. Hierin kunnen gebruikers van over de hele wereld hun mening over verschillende flessen van het gestookte goud achterlaten. Dit is nog niet alles, want je krijgt uitgebreide achtergrondinformatie over iedere fles te zien met onder andere het land van herkomst, de leeftijd en hoe de whisky gestookt is.

  Daarbij biedt Whizzky je video's en foto's van whisky's. Wat denk je bijvoorbeeld van een tutorial over het correct drinken van whisky of een video over hoe de drank het stookproces doormaakt?

  Whizzky Whisky Scanner is een bijzonder complete app die voor Android en iOS te downloaden is.

  2. Whisky App

  In een top vijf over Whisky apps kan een app van Nederlandse bodem natuurlijk niet ontbreken. Whisky App is gemaakt door Van Stein en Groentjes, een bedrijf dat zich normaal gesproken bezig houdt met ICT-oplossingen. Dit keer brengt ze een oplossing voor whiskyliefhebbers.

  Met de Whisky App heb je bijzonder veel kennis in je handpalm. De app laat je whisky's beoordelen, notities over je ervaringen noteren bij de whisky, verlanglijsten delen met anderen en whisky's delen met je vrienden. Daarnaast krijg je handige informatie zoals over het Whisky Festival in Den Haag.

  Whisky App is gratis te downloaden voor Android en iOS.

  1. Drammer

  Op de absolute nummer één in deze top vijf beste whisky apps staat Drammer. Deze app is overcompleet met een zoekfunctie die je laat zoeken op naam, smaak, land of beoordeling. Daarbij voorziet de app je van het laatste nieuws rondom whisky en kun je je eigen collectie of verlanglijst beheren, maar ook flessen van een beoordeling en een uitgebreide recensie voorzien.

  De prijzen in de app worden dagelijks bijgewerkt zodat je altijd de meest recente prijs ter beschikking hebt. In de app zijn ook diverse aanbiedingen te vinden om een fles net even wat goedkoper te scoren. Voor de echte liefhebber is er ook een festival-kalender te vinden, waarin alle whisky festivals opgesomd staan.

  Drammer is gratis te downloaden voor iOS en Android.

  De vijf beste whisky apps - On the rocks in je handpalm

  Dit zijn volgens ons de vijf beste whisky apps. Er zijn nog veel meer aan apps te vinden in de verschillende app stores. Wat te denken van de beste nieuws apps of de beste drank apps? Heb jij een app die niet in deze lijst staat, maar er volgens jou wel tussen hoort? Laat het ons in de reacties weten!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.